Endnu en weekend og derfor også endnu en stor kamp i National Ligaen. På lørdag tager Søllerød Gold Diggers i mod Triangle Razorbacks. Det er to hold, som har fået to vidt forskellige indledninger på sæsonen. Hjemmeholdet har vundet sæsonens første to opgør mod hhv. AaB 89ers (28-6) og seneste mod Towers i overtime (36-30). Gæsterne har tabt til de to samme hold, 44-13 mod Towers og 35-14 mod 89ers. Derfor må SGD også gå ind til kampen som favoritter.

I SGD’s seneste kamp mod Towers, leverede alle tre enheder, offense, defense og special teams afgørende spil. Defense tillod tre scoringer i 1st quarter. I de resterende tre quarters tillod de blot ét enkelt, som i høj grad holdt dem inde i kampen. I overtime, da det gjaldt allermest, lukkede defense også kampen på fineste vis, da Ajdin Djurdjevic hiver en interception ind. Special team blokerede et punt og scorede efterfølgende, og selvom offense havde nogle svære perioder, trådte de i karakterer, når behovet var størst, både i de afsluttende minutter af 4th quarter, hvor de var bagud med 8 og i overtime, hvor de scorede på allerførste spil.

Triangle Razorbacks har kort sagt tilladt for mange point. Det er atypisk for Razorbacks’ defense, at tillade så mange point, som det har været tilfældet. Fælles for deres offense og defense er, at de mangler playmakers, som kan vende momentum til deres fordel. De har et par amerikanske spillere; OL, Jawaugn Arnold, WR, Jeremy Cornelius, LB, Kenneth Bradley og QB Reed Gottula. Desværre virker ingen af dem endnu til, at have haft en større betydning på gameday indtil nu.

Hvis SGD’s defense opretholder deres niveau fra de to første kampe, så tror jeg at de holder Razorbacks til én eller to scoringer, og så vil resten være op til deres offense, hvor der stadig er tvivl om Taylor Ekstroms deltagelse, efter han sad ude med en skade i weekendens kamp mod Towers.

Inden kampen har vi fået et par kommentarer fra hjemmeholdes head coach, Troels Vestergaard:

Efter en vanvittig sejr over Towers, er en ny stor kamp i vente, allerede på lørdag. Hvis man skal sige noget godt om strukturen med fire hold, så er det vel konkurrencedygtigheden og niveauet i kampene?

Ja, NL produktet er helt fint i år.

Defense og special teams trådte for alvor i karakterer i anden halvleg og kampens slutning. Offense uden Ekstrom, giver større roller til de øvrige WR’s, Simon Føns, Jonathan Steinhauer, Philip Holm og Frederik Oldenburg, som de i stor grad lever op til og ikke mindst, har i også et solidt run game. Derfor er det vel velbegrundet, at der kigges i jeres retning, når der tales om Mermaid Bowl kandidater?

Vi gør alt hvad vi kan, for at vinde Mermaid Bowl.

I har umiddelbart slået de to hold, som har set stærkest ud, foruden jer selv. Er i favoritter til kampen lørdag?

Måske. Det vil jeg lade andre om at bedømme.

Hvorfor er i 3-0, når I går på sommerferie efter weekendens kamp?

Razorbacks er et stærk hold, men spiller vi på et højt niveau, så tror jeg på at vi har en chance for at være 3-0, efter kampen.