Nashville, Tennessee danner rammer for NFL draften 2019 – et event der har vokset sig større og større de seneste år. Det er her de bedste college spillere, får muligheden for at forfølge drømmen om NFL på et af de 32 hold.

Draften varer 7 runder, hvor hvert hold har et valg baseret på sidste sæsons record – det dårligste hold vælger først (Arizona Cardinals) og vinderen af Super Bowl (New England Patriots) vælger sidst. Der kan dog være sket spillerhandler i løbet af sæsonen, som gør at nogle hold har flere valg i runderne end andre. Her kan nævnes Oakland Raiders, Green Bay Packers, New York Giants og Seattle Seahawks der har byttet spillere til andre klubber mod at modtage forskellige draft-runde valg i bytte.

Big boards 

Hvert hold har et “Big Board” hvor de har rangeret alle spillere. Det er typisk sportschefen (GM) der i samarbejde med Head Coachen vælger hvilken spiller holdet skal bruge. Nogle klubber vælger den bedste tilgængelige spiller, ellers kan de også vælge den spiller de helst vil have uagtet placering på big boardet.

War Rooms

”War room” er en betegnelse for hvor alle de vigtigste personer opholder sig under draften, der er hektisk og meget aktivitet under draften. Holdene forholder sig løbende/livetil de valg de andre hold træffer, modtager opkald fra andre hold der undersøger muligheden for at bytte valg, og big boardet kan skifte undervejs ift. hvilke spillere der bliver valgt af de forskellige hold.

Trades

Det kan ikke undgås at der vil være nogle hold undervejs der har et stort behov for enten at bytte sig op/ned i runderne for at vælge lige nøjagtigt den spiller de har højere placeret på deres big board eller samle flere valg til senere.

Draften kan ændre karakter flere gange undervejs, især hvis nogle hold bytter valg, eller simpelthen ikke vælger den spiller alle eksperter og kilder forventer.

Når alt kommer til alt, handler det for holdene om at få de spillere de helst vil have, men omvendt ved man jo aldrig helt om en spiller slår til i NFL eller ej. Man skal huske på de ALDRIG har taget et snap i NFL før.

Hjalte Froholdt i NFL

Der har i mange måneder været spekulationer om at Hjalte Froholdt bliver draftet, og alle spår ham til at gå i 2-6 runde, og vi venter i spænding.

Hjalte startede sin football rejse i Svendborg Admirals, og i 2011 stifter vi for første gang bekendtskab med Hjalte, hvor vi er værter ved U17 Nordiske Mesterskaber i Odense.

Hjalte tager til USA for at gå på high school august 2012, og er derfor ikke med ved U19NM i 2012. Lige pludselig så er Ohio State interesserede, og derefter går det forholdsvis stærkt med at flere andre store football skole byder sig til – Penn State, Florida State, Alabama med flere. ”Jeg taler i den forbindelse med et par af mine college kontakter i USA, for at få deres ærlige vurdering, da det hele er gået meget stærkt – og alle siger det samme: Hjalte er så god, og er allerede et NFL emne. Hjalte er på det tidspunkt lige fyldt 16 år” fortæller Sportschef i DAFF og Head Coach på U19 og A-landsholdet Lars Carlsen.

I 2013 er Hjalte hjemme i Danmark og spiller for Søllerød Gold Diggers, og er med U19-landsholdet til U19EM. I 2014 rykker han videre til A-landsholdet, som spiller A-EM i Østrig – på det tidspunkt spiller Hjalte på defense. ”I åbningskampen mod Østrig er der et spil, hvor han går gennem dobbeltteam, forcerer en fumble og selv samler bolden op – han er på det tidspunkt et par uger fra at fylde 18 år, og det er veteraner på det Østrigske hold han fuldstændig dominerer – her er det tydeligt hvor god han er, og hvor god han kan blive” fortsætter Carlsen.

Jeg har lært Hjalte rigtig godt at kende grundet de ture han har haft ved vores landshold, og jeg har haft flere møder med både ham og hans forældre i forbindelse med colleges i USA – alle kan se hans fysiske potentiale, men hans største styrke ligger i hans dedikation og tilgang til at spille football. Han elsker at træne – og det er nok hans største styrke – jeg har haft flere oplevelser med Hjalte på landshold, hvor vi har måtte friholde ham fra træning pga. småskader, og hvor han langt fra var tilfreds med at ikke måtte træne” udtaler Carlsen.

At Hjalte Froholdt fra Danmark er med i Draften 2019 er fantastisk – det er klart, at for Hjalte betyder det en sandsynlig NFL kontrakt, med deraf følgende sportslig succes/udvikling og økonomisk fundament for fremtiden. For amerikansk fodbold i Danmark betyder den øgede opmærksomhed på sporten, at flere bliver klar over, at man kan spille sporten i Danmark og at man kan drømme om NFL – det er noget vi skal have omsat til øget medlemstilgang ude i vores klubber rundt om i landet.

Personligt synes jeg også det er fantastisk – det er klart et af højdepunkterne af mange års indsats med at udvikle sporten i Danmark, som er gjort i samarbejde med mange kompetente trænere rundt om i vores klubber” afslutter Landstræner og Sportschef Lars Carlsen.

Hvor kan du se draften?

3Sport og Viaplay viser hele draften med dansk kommentering, på Viaplay kan du også følge den med amerikansk kommentering. 3sport har yderligere en mand udsendt sammen med Hjalte, så de kommer helt tæt på hele aftenen. Du kan også se draften direkte på NFL gamepass.

Hvornår?

Torsdag nat kl. 02.00 dansk tid starter 1. runde, hvor Arizona Cardinals er ”on the clock”. Herefter har hver klub 10 min til at foretage deres valg i resten af første runde. I 2. runde er tiden kortet ned til 7 min og 3-6 runde er der 5 min, hvor i 7. og sidste runde har du kun 4 min til at vælge den rette spiller.

2 og 3. runde begynder fredag nat kl. 01.00 dansk tid, og 4-7 runde starter lørdag kl. 18.