Per Kronvold

Hjemmeholdet Aarhus Tigers var klare favoritter, da de søndag slog gæsterne Copenhagen Tomahawks, men københavnerne gav sig ikke uden kamp

Det var et ubesejret hjemmehold, der tog imod et hold gæster, som ikke havde vundet i årets National Liga, og derfor var favoritværdigheden ikke tilfældig, da Tigers tog imod Tomahawks. Kampen endte da også med en komfortabel sejr til hjemmeholdet på 47-12.

Tigers lagde bedst fra land i kampen, og i kampens første del var det primært Tigers’ løbeangreb, der løftede angrebet. I hvert fald stod der Lasse Lykke og Ricky Stevens på Tigers’ første 4 touchdowns, som alle kom gennem løbespillet.

Hvor det var løbeangrebet, der rykkede bolden for Tigers, var det kastet, der fik tingene til at ske for Tomahawks.

Første quarter bød på 3 løbede touchdown af Tigers, men Tomahawks fik sat 2 touchdowns på tavlen gennem luften. Quarterback Rasmus Rolsted fandt først Kasper Sørensen, en mand der skulle spille en stor rolle senere i kampen, og siden Solomon Seyum i end zone, og således sluttede første quarter med hele 33 point – 21 til Tigers og 12 til Tomahawks.

I andet quarter måtte Rolsted dog udgå af kampen med en skade, og så var det Kasper Sørensen, der tog over for Tomahawks som quarterback for gæsterne.

Sørensen har tidligere spillet quarterback for holdet, men det lykkedes altså ikke at sætte flere point på tavlen, trods flere drives, der nåede ned på Tigers’ banehalvdel.

I stedet fik Ricky Stevens løbet sit andet touchdown i kampen, og Jakob Karkov fandt sin receiver Jesper Kold 2 gange inden pausen, og hjemmeholdet var foran med 40-12 efter de første to quarters.

Efter halvlegen scorede Lasse Lykke sit hattrick med sit tredje løbede touchdown i kampen – det gav en føring på 47-12 og dermed running clock.

I kampens anden halvleg havde Tomahawks flere fine drives ned på Tigers’ banehalvdel, men det lykkedes altså ikke at få sat flere point på tavlen, og dermed blev 47-12 også kampens slutresultat.