Herlev Rebels vandt overbevisende 50-0 over Holstebro Dragons

1. oktober blev den første op/nedrykningskamp spillet mellem Herlev Rebels og nr. 2 fra Kvalifikationsligaen, Holstebro Dragons.

Der var aldrig tvivl om udfaldet af kampen mellem de to hold, da Dragons gæstede Rebels Field. Hjemmeholdet viste, at erfaringen fra National Ligaen kan være vigtig i denne slags kampe, og selvom Dragons ikke var uden muligheder for at sætte point på tavlen, så lykkedes det Rebels at holde gæsterne fra at score.

Dragons havde bolden på Rebels banehalvdel, og gæsterne fik også både interceptet og stoppet Rebels i løbet af første halvleg, men kunne ikke forhindre en føring til hjemmeholdet ved pausen på 22-0.

I starten af 2. halvleg kom Dragons lovende fra start med gode takter, men med en Rebels-interception, og efterfølgende godt spillet spilserie med tilhørende touchdown, var Rebels-toget stadig godt kørende.

Dragons overtog bolden, men gik 4 og ud. Her var det lidt som om luften gik af ballonen for gæsterne, og på efterfølgende spilserie scorede hjemmeholdet igen touchdown til stillingen 36-0. Uret begyndte herefter at køre uden stop, og så var Dragons ikke i stand til at stå imod.

Rebels vandt kampen 50-0 over Dragons, og sikrede sig dermed endnu en sæson i National Ligaen.

Copenhagen Tomahawks nyt hold i NL efter sejr over Horsens Stallions 44-15

Den sidste op/nedrykningskamp skulle oprindeligt have været spillet i starten af oktober, men blev udsat pga. lyn, torden og en oversvømmet bane. Kampen blev derfor spillet d. 30. oktober.

Horsens startede i offense og lagde ud i et højt tempo og scorede på sin første drive ved et kast i venstre side. Det efterfølgende ekstrapoint blev sat ind til en føring på 7-0. Tomahawks svarede dog hurtigt igen på det efterfølgende drive og scorede et touchdown på løb ved RB Rasmus Carøe. Stillingen var herefter 7-6 til hjemmeholdet. Kampen bølgede frem og tilbage, og possesion skiftede et par gange, da Tomahawks’ Henry Miller interceptede Stallions’ QB på egen 20 yard-linje.

På det efterfølgende drive fumblede Tomahawks bolden, men fik den hurtigt igen, da CB Peter Kristensen læste jydernes QB og interceptede bolden. Herefter fik gæsterne fra Valby ordentlig fat og inden pausen scorede RB Rasmus Carøe endnu to touchdowns ved løb, mens WR Mikkel ‘Goldie’ Enevoldsen greb et enkelt på kast fra QB Kasper Sørensen. Stillingen ved pausen var således 24-7 til gæsterne.

Tomahawks slap ikke taget

Anden halvleg startede lidt forsigtigt, og der skulle gå noget tid før der blev scoret. Igen var det Tomahawks, der kom på tavlen – igen ved kast fra QB Kasper Sørensen til WR Mikkel ‘Goldie’ Enevoldsen. Gæsternes forsvar spillede en fantastisk kamp, men kunne dog ikke forhindre Horsens i at reducere til 32-15, da Stallions’ receiver slap fra CB Peter Kristensen. Kort efter tog Peter dog revanche, da han greb sin anden interception i kampen. Tomahawks’ angreb løftede ikke foden fra speederen og producerede gang på gang flotte spil. Blandt andet de to receivere Morten Baun og Mikkel Enevoldsen hev flere flotte bolde ind. Der blev igen sat point på tavlen da med yderligere to touchdowns på løb ved RB Rasmus Carøe (hans fjerde i kampen) og RB Mikkel Christiansen. Slutstillingen blev 44-15 til Tomahawks.

Sejren var Tomahawks’ 11. sejr i sæsonen i lige så mange kampe. Sejren betyder, at Copenhagen Tomahawks spiller National Ligaen i næste sæson. Tomahawks var senest i National Ligaen i 2012.