På en hed lørdag, var det endnu engang Søllerød Gold Diggers der løftede armene efter en tæt affære mod Aarhus Tigers.

Fotograf: Per Kronvold

Delte meninger

Fra kampens start var det to hold, som viste at de ville vinde kampen. Både Søllerød Gold Diggers og Aarhus Tigers havde meget at spille for, og virkede derfor tændte fra kampens start.
Specielt så Aarhus Tigers ud til at have et ekstra gear, hvilket også blev kommenteret af træneren, Thomas Pedersen, da han udtalte sig efter kampen. ”Jeg er selvfølgelig træt af nederlaget, men holdets indsats er absolut godkendt. Specielt var vores defense on fire. Det viser stort potentiale, at man kan holde Gold Diggers til 14 point” siger Thomas Pedersen til Nationalligaen.dk.

Træneren har da også ret i at defensiven viser høj klasse i lørdagens kamp. De formår bl.a. at stoppe Søllerød Gold Diggers på flere 4. downs.
Aarhus’ defensiv stod også for kampens eneste interception, da Jacob Galsgaard kom på tværs i egen red-zone.

I forhold til offensiven nævner Thomas Pedersen, at holdet fortsat laver for mange fejl, men at hans spillere stadig spiller en stabil kamp. Han fremhæver holdets rookie, Jakob Leth Matthiesen, som også scorer holdets eneste TD i lørdagens kamp. ”Han er ny i spillet. Jeg er meget imponeret over hans sæson indtil videre. Han er en spiller med en lang fremtid i sporten” udtaler Thomas Pedersen.

På den anden side af banen har tonen en anden lyd. Her er det Troels Vestergaard, som på trods af endnu en sejr mener, at holdet underpræsterer i kampen. ”Både vores offensiv og defensiv laver for mange mentale fejl. Det er noget, vi skal ændre inden næste uges topopgør” siger Troels Vestergaard til Nationalligaen.dk.
Træneren er naturligvis glad for sejren og det yderligere forspring det medfører i topstriden.

Udfaldet

Jeg havde personligt forventet et scoringsrigt opgør, men der blev jeg hurtigt modbevist, men det blev ikke mindre underholdene af den grund. I første quarter ændrede scoringstavlen sig kun fordi tiden talte nedad.
I andet quarter var det først hjemmeholdet der tog føringen, hvor Kenneth Stender fandt en ellers skarpt opdækket Daniel Mortensen, som holdt fast i bolden på trods af tumult omkring sig.
Lige inden pausefløjtet fik Aarhus Tigers udlignet, hvilket bragte vægtskålen tilbage til udgangspunktet. Her var det Jakob Karkov, som fandt ovennævnte rookie, Jakob Leth Matthiesen, der under pres kunne lave en flot scoring.

Så gik det igen stille, og vi skulle helt til fjerde quarter, for at finde endnu en scoring. Denne gang var det Morten Forsbøl, som nok engang kunne finde Daniel Mortensen, som var sneget sig ind mellem Tigers’ defensive linjer, og kunne efter sit catch løbe fra alt og alle.

Efterfølgende forsøgte Tigers at komme tilbage i kampen. De endte da også med endnu en scoring. Det var igen Jakob Karkov, som, på bedste Eli Manning-manér i Super Bowl 2007, kunne undslippe to jagtende forsvarspillere, og bagefter kaste den ind i endzone. Desværre for Jakob Karkov og resten af Aarhus Tigers var der forinden blevet kastet et gult flag, og scoringen talte derfor ikke.

I sidste ende var det således hjemmeholdet fra Søllerød Gold Diggers, der vandt kampen med cifrene 14-7.
På trods af den lave scoringssum, var det en underholdende kamp. Jeg er personligt glad for gode defensive præstationer, hvilket publikum fik i dette opgør. Begge hold kom med flere sacks samt andre flotte spil.

Jeg vil specielt fremhæve et spil, hvor både Toke Eriksen og Lars Ringgaard Petersen slap igennem Tigers’ offensive linje og sammen kunne nedlægge quarterbacken. 

Scoring

Q. 1 Ingen scoring
Q. 2 7-0: #89 Kenneth Stender til #82 Daniel Mortensen, catch (PAT successful)

7-7: #4 Jakob Karkov til #80 Jakob Leth Matthiesen, catch (PAT successful)

Q. 3 Ingen scoring
Q. 4 14-7: #12 Morten Forsbøl til #82 Daniel Mortensen, catch (PAT successful)