Foto: Michael Quist

Top og bund mødtes i en ensidig affære, hvor Rebels aldrig kom ind i kampen, mens Towers’ angreb kørte på alle cylindre.

I en kamp, der tidligt blev gjort uinteressant, viste Copenhagen Towers, at afstanden mellem top og bund i Danmark stadig er stor. Dette på trods af, at Herlev Rebels ellers har vist både tænder og fighervilje i de fleste af deres kampe indtil videre i sæsonen. Et resultat på 48-0 i udeholdets favør viste dog, at denne afstand mellem top og bund fortsat er stor i den bedste danske række.

En ensidig affære

Towers stillede op med deres lynhurtige import B.J. Lee, men uden deres ene quarterback Christian Lisby, der er ude med en knæskade, hvilket betød, at holdets anden quarterback, Kasper Skyum, fik snapsene.

Towers startede med et punt, der gav Rebels et dybt udgangspunkt, og det endte ud i en safety og en føring på 2-0 til Towers. Efter dette gik det ellers godt for Rebels, der recoverede en fumble på Towers’ første return, men får efterfølgende kastet et pick til Towers’ linebacker, Philip Hargett. De fumblede dog spillet efter, og bolden er igen Rebels’. Rebels havde faktisk en chance tidligt i kampen på et field goal, men et dårligt snap betød, at sparket blev misset. Kampen gik lidt frem og tilbage med rodet spil, men Towers fik styr på spillet, og scorede to gange i første quarter og tre gange i andet quarter. Flere gange på velopstillede screens til Lee og Konate. Aske Troen slutter med to touchdowns, mens Hargett snupper to interceptions på dagen.

Kasper Skyum lignede en solid starter med hele seks touchdowns, hvor flere af dem var på korte screens. Kampen gik generelt kun én vej, og det tætteste Rebels kom på en scoring var i første quarter, hvor de som sagt missede deres field goal-forsøg. Rebels fik, desværre for dem, selv lavet 4-5 turnovers og et par korte punts hjalp heller ikke på deres field-possession i kampen. Herlevs’ Rasmus Brandt, der fører ligaen i catches, fik dog et par gode catches i løbet af kampen, men det var ikke nok til point i dagens opgør.

Rebels’ head coach, Daniel Lassen, så positive tegn i sit holds spil, og fremhævede holdets kampgejst og holdindsats, hvor specielt forsvaret flere gange fik nogle gode stop mod det stærke Towers-offense. Han sagde følgende om sit holds indsats “Jeg synes vi i perioder spiller rigtig god fodbold. Men jeg synes faktisk det væsentligste er den mandfolkeindsats spillerne leverer i anden halvleg, hvor vi pludselig mangler et par stykker. De resterende spillere steppede op, og det var rart at se”.

Mange kampe og trætte spillere

Som sagt bød kampen ikke på de store overraskelser, og Towers spillede en flot kamp, hvor Rebels ikke fik meget at sige. De få fejl gjorde, at Towers trak hurtigt fra og kom foran. Towers’ head coach Peter Herbild var af samme overbevisning “Ja, jeg synes vi spiller en fin kamp”. Begge klubber går nu på sommerpause, og holdene har haft hårde kampprogrammer. Herbild sagde om dette: “Ja, jeg synes vi har haft et hårdt program i forårssæsonen. Så det bliver dejligt med en pause. Vi har spillet mange kampe og specielt Champions League-kampene har taget hårdt på kræfterne, så det bliver dejligt med en pause”.

Rebels er det hold i National Ligaen, der indtil videre har spillet flest kampe i National Ligaen. Towers har spillet seks, men har også to Champions League-kampe i bagagen. I dette er ikke medregnet eventuelle preseason-kampe. Daniel Lassen  ser også pausen til at pleje de mange skader, som holdet har i den allerede tynde trup: “I første omgang skal pausen bruges til at pleje skader. Men forhåbentlig kan vi også lave lidt justeringer for at få endnu mere ud af vores spillere”.

Den svære sommerpause

Som de fleste i football-Danmark ved, så er der af og til spillere der falder fra, stopper, skifter skole og andet, hen over sommerpausen. For Towers betyder det, at deres ene cornerback Martin Ballegaard, som skal på udveksling, og deres ene quarterback Christian Lisby, der er kommet på college scholarship, skaber to huller, som klubben skal fylde i sommerpausen. Herbild siger om dette: “Vi mister Martin Ballegaard, som skal på udveksling. Og så skal Christian Lisby på college. Vi arbejder dog på en masse spændende løsninger, men jeg kan ikke løfte sløret for dette endnu“. Hvad disse løsninger er, på hvad andre klubber ville betegne som et quarterback-problem, skal blive spændende at se, når holdene starter turneringen op igen til august. Begge hold har spillet deres sidste kamp i forårssæsonen, og går nu 1- 1½ måneds pause i møde.

Scoringer

  1. quarter:

0-2: Safety

0-9: Touchdown pass, Skyum to Troen (PAT good)

0-16: Touchdown run Witmeur (PAT good)

  1. quarter:

0-22: Touchdown pass, Skyum to Konate (PAT blocked)

0-29: Touchdown pass, Skyum to Kühn (PAT good)

0-35: Touchdown pass, Skyum to Lee (PAT blocked)

  1. quarter:

0-41: Interception returned to touchdown, Ballegaard (PAT fake intercepted)

0-48: Touchdown pass, Skyum to Troen (PAT good)

  1. quarter:

– No score –