Razorbacks løb med efterårets første sejr, men ikke helt uden besvær. 89ers spillede i store dele af kampe rigtig godt, og ligner et hold der sagtens kunne give udfordringer i slutspillet.

I denne weekend skal yderlige 4 hold sparke deres efterår i gang.

Aarhus Tigers vs Frederikssund Oaks

Tigers har haft et rigtig godt forår, og ligger lige nu på en 2. plads med kun et enkelt nederlag til førerholdet, Copenhagen Towers. Tigers har set stærke ud ved flere lejligheder, men også vist nogle svaghedstegn. Dog har Tigers på nuværende tidspunkt det statistisk set bedste defense i ligaen, og det er da også forsvaret der måtte hive to sejre hjem i Aarhus-mandskabets tætte kampe mod henholdsvis Razorbacks og Gold Diggers.
Frederikssund startede sæsonen som lyn og torden, med en sejr og sidste års Mermaid Bowl finalister Søllerød Gold Diggers, men har siden da oplevet niveauforskellen på NL og Kval-ligaen. To sejre er dog kanonflot af et oprykkerhold, og selvom Oaks har ambitioner om en slutspilsplads, må man allerede nu tage hatten af for hvad de har præsteret i deres første sæson i NL

Tigers OL – Oaks front 7

Tigers har nogle af landets allerbedste atleter. Både på QB, RB og WR løber nogle af de bedste danske spillere rundt. Oveni i hatten har Tigers så amerikanske Rickey Stevens, som både kan spille WR og RB. Men for at hele den her maskine skal løbe rundt, kræver det at den offensive linje leverer. LT Martin Vammen er taget til England for at spille universitets-football, og tilbage står der en mere eller mindre suspekt offensiv linje. Jack Eldrup og Thomas Duus er de to store profiler, men Duus har allerede misset det meste af foråret. Jeg er spændt på at se om Tigers OL er klar til at skulle med om mesterskabet.

Oaks front 7 har været overraskende stærk. På LB har den ældre herre Mikael Mortensen gjort rigtig god figur, og ved siden af ham har der i det meste af sæsonen stået dygtige Uraia Tabua. Hertil skal man ligge en af Danmarks bedste LBs, Patrick Tambour, som dog har misset holdets seneste to kampe pga skader. På den defensive linje har jeg været imponeret af Sebastian Ploug, der spiller med masser af fart og en god motor. Jeg glæder mig også til at se om Keenan Wilson, klubbens store ungdomstalent der netop er hjemvendt fra high school, kommer til at blive en faktor på senior niveau.

Tigers LBs – Oaks RBs

Tigers LB-kæde er en af de mindste i landet. Over hele linjen er der spillere der fysisk set er tættere på at ligne DBs end LBs. Men de bevæger sig lynhurtigt og misser meget få tacklinger, hvilket gør dem enormt effektive. Hjem er kommet Timmi Rysgaard, efter et ophold i Schweiz, og med det samme er et stærkt Tigers forsvar blevet markant bedre.

Dog får Tigers LB kæde noget af en første opgave når Simon Hoeg og Patrick Tambour skal løbe med bolden. Begge spillere er meget fysiske, og er ikke de mindste spillere. Begge spillere er glade for at sænke skuldrene, og det kan være det lige præcis den opskrift der skal til for at trykke de små LBs fra Aarhus.

Søllerød Gold Diggers vs. Copenhagen Tomahawks

Gold Diggers og Tomahawks ligger lige nu lavest i stillingen. Blot en sejr skiller de to hold ad – men lad jer ikke snyde. Der er et stort hop fra #6 til #7, og i deres seneste interne møde endte opgøret 50-8 til Gold Diggers. Gold Diggers er er hold der tydeligvis er på vej til at spille sig ud af bunden, hvorimod Tomahawks desværre ligner et hold der får svært ved at flytte sig meget.

Gold Diggers QB – Tomahawks Defense

Gold Diggers QB-situation er utrolig spændende. På den ene side har man Morten Forsbøl, som har været holdets QB igennem flere sæsoner, og ledte mandskabet til Mermaid Bowl i sidste sæson. På den anden side har man amerikanske Anthony DiMarsico, som være en eminent stedfortræder da Forsbøl var skadet i foråret. DiMarsico er hentet som WR, men var klart mest effektiv i hans kamp som QB. Han måtte dog også udgå med en skade og spillede ikke holdets to sidste kampe inden sommerpausen. Jeg er meget spændt på at se hvordan disse to spillere vil blive brugt.

Tomahawks defense har haft et meget svært forår. Holdet lukker i gennemsnit 41 point ind per kamp. Frederikssund Oaks er det hold der blev holdt til færrest point med 27, og det er stadigvæk mere end Tomahawks selv har præsteret at score i én kamp, i denne sæson. Jeg håber at sommerpausen har ledt til nogle ændringer, som Tomahawks holdet vil benytte sig af i efteråret. Hvis ikke, kan det blive en meget lang sæson for Valby-holdet.

Tomahawks OL – Gold Diggers DL

Tomahawks offensive linje har ligeledes haft det utrolig svært. Rosteren er lidt for smal, og det har ledt til at LB/DB Mark Peters ved flere lejligheder har måtte spille på den offensive linje. Den udfordring er svær at klare sig igennem en sæson i NL med. Forhåbentlig er der kommet flere linjefolk til og tilbage fra skader, så Tomahawks har mulighed for at holde sig friske.

Gold Diggers defensive linje er rigtig stærk. Den er blandt en af de absolut bedste linjer i ligaen. Jeg tror at Hyldrup og Co. får en rigtig fin kamp.