Danmark har netop spillet kamp om 5. pladsen ved EM, hvor europæiske vicemestre, Østrig, var på besøg. Det viste sig også at blive for stor en mundfuld for danskerne, men leverede en ganske godkendt indsats på flere parametre.

Som ventede stod Østrig klar til at straffe de fejl, som måtte komme fra Danmark. Særligt så special teams ud til, at have nogle udfordringer i punt-situationer, som kostede nogle point på den østrigske pointtavle.

Danmark startede med bolden, hvor de forsøgte at sætte RB Christian Vahl i spil fra start, som også løb et par gode løb i kampens indledning. Danmark var nået over midten, men måtte punte på første drive, hvor punteren Julius Eriksen desværre ikke får bolden helt under kontrol inden han bliver taklet i samme øjeblik, som han sparker bolden og bolden ender helt nede på Danmarks 12 yards linje. Det fører også til østrigsk scoring allerede på deres andet spil, da Pilipp Haun scorer sit første TD.

Det er også Østrig, der sætter de næste point på tavlen, da Florian Wegan med et 60 yards løb sætter dem i en position, hvor de kan sparke et field goal til 10-0.

Danmark svarer heldigvis hurtigt igen, da Simon Føns griber en screen, hvor blokeringerne er sat perfekt op og Føns kan sprinte 70 yards ned i endzone. Der bliver ikke sat ekstra point ind.

Danmark holder fast i det momentum, som de netop har fået, da Rasmus Christiansen griber en interception. Desværre ender det ikke med danske point, inden Østrig igen har bolden i hænderne.

I 2nd quarter udbygger Østrig føringen til 17-6, da Philipp Haun endnu engang scorer et touchdown til 17-6.

Danmark begynder at kaste bolden lidt mere, og Alexander Kronborg finder også sin klubkammerat og liga MVP Magnus Urth på et par gode kast, inden han kast langt til Simon Føns, som bliver taklet 2 yards fra endzone. RB Christian Vahl gør arbejdet færdigt efter en stærk indsats af den offensive linje, og får gjort det til 17-12.

Få sekunder inden de to hold kan gå til pause, får Østrig desværre sat yderligere point på tavlen, da Rasmus Christiansen desværre falder i sin opdækning og derfor kan Østrig gå til pause med en føring på 24-12.

Selvom Østrig starter med bolden i anden halvleg, kommer både bold og momentum på danske hænder, da Jakob Bækgaard griber en interception og returnerer den helt ned til Østrigs 20 yard-linje. Efter et par gode løb af Vahl, kaster Alexander Kronborg til Jonathan Steinhauer i endzone til 24-18.

Desværre for Danmark og kampen, er det Østrig, der sætter de to næste scoringer på tavlen og kommer derfor foran 38-18. På det tidspunkt virker det nærmest umuligt, at Danmark skulle komme tilbage i kampen. Ikke desto mindre, kom der et par muligheder. Først finder Kronborg sin RB Jakob Michaelsen på et langt kast og angrebet bliver afsluttet med et touchdown til Magnus Urth til scoringen 38-25. På det efterfølgende kick off, får Danmark fat i deres eget onside kick, men får desværre ikke meget mere ud af det. Med 7 minutter igen, er Danmark oppe på Østrigs 40 yard-linje, men må gå fra banen uden point og det var reelt afgørelsen på kampen.

Danmark kan tage rigtig mange positive ting med fra kampen, men det blev afgørende for kampen, at Østrig fik sat point på tavlen, når de forcerede en turnover og Danmark ikke fik point på tavlen, når de forcerede en turnover. Så det er uden tvivl en blandet følelse de danske spillere går med nu, da de føler, at de kunne have fået sejren.