Magnus Møller er 15 år gammel, og går i 9. klasse. Han spiller amerikansk fodbold i Triangle Razorbacks, hvor han har spillet siden han var 11 år gammel. Han er 204 centimeter og vejer 115 kilo. Magnus har fået tilbudt sit første college scholarship – 3 år inden han tager afsted!

Magnus har fået tilbudt et såkaldt full-ride scholarship til et Division I college, hvilket betyder at hele hans universitetsuddannelse er betalt for – 3 år inden han overhovedet træder ind på campus. ”Jeg har kendt Magnus en del år nu. Jeg ser ham allerede i 2016 i forbindelse med U16 camp, som jeg giver ham dispensation til at deltage i, da han faktisk er for ung, men allerede der er meget stor af hans alder, og også mental klar” udtaler Sportschef Lars Carlsen.

Universiteterne i USA er opdelt i divisioner, og her er Division I en af de bedste rækker. Det er Towson University i delstaten Maryland, som har vist interesse i Magnus. ”Den første af mange colleges”, mener Lars Carlsen.

3 enighed – skole, football, træning

Magnus har valgt at tage sin ungdomsuddannelse i Danmark, men ved udmærket godt, hvad det kræver at spille football på højeste niveau. ”Jeg er virkelig glad for denne unikke mulighed. Der er meget arbejde bag, regelmæssig træning på og udenfor banen, er en stor del af det. Mine trænere siger, at der skal mindst lige så meget arbejde skole-delen. De næste 3 år kommer med sikkerhed til at være hårdere end de sidste” udtaler Magnus.

3-enigheden er noget som også er vigtig på Triangle Razorbacks ungdomshold, ”Magnus er en meget fokuseret og hårdt arbejdende spiller og klubmedlem. Da han var 11 begyndte han på Razors U12 hold, men pga af sin spillerevner blev han rykket tidligt op på vores U14 hold, og derefter vores U16 hold. Han er en naturlig leder, men er også en fantastisk holdkammerat. Magnus forstår, at hårdt arbejde på banen, fitness center og skolen er vejen frem, og alle tre dele hænger sammen” udtaler Adrian Teague, der er ungdomsansvarlig i Razorbacks.

Vejen til USA og et scholarship

De amerikanske scouts fik første gang øjnene på Magnus ved sidste sæsons DM-finale for juniorhold. Siden da har Magnus deltaget i et par camps, hvor scouts så ham nærmere an og trænede med ham, hvilket gjorde at han modtog det første tilbud for nylig.

Her hjemme i Danmark er Magnus tilmeldt U19-landsholdets mini camp den 2. marts. ”Jeg glæder mig meget til at se ham, og arbejde med ham på U19-landsholdet. Han er usædvanlig dedikeret og tålmodig, og har et tydeligt fysisk potentiale, god forståelse for spillet, og hvad det kræver at nå langt i sporten. Det bliver utroligt spændende at følge hans udvikling de næste år – det er fantastisk han allerede nu i så ung en alder har fået tilbudt sit første scholarship”

Towson Tigers spiller i øvrigt i Colonial Athletic Association, hvor vi allerede har en dansker i øjeblikket, nemlig Matthias Staalsø, der er i 2018 var Freshman på Maine University.

”Hvis Magnus udvikler sig som forventet, så vil jeg blive forbavset, hvis der ikke inden Magnus skal beslutte sig endeligt for college, er kommet flere tilbud – også fra højere rangeret skoler” afslutter Lars Carlsen.

Se med i aften, når Magnus Møller er gæst på Go Aften Danmark kl. 18.00.