Aalborg 89ers har over de seneste sæsoner vist, at de skal tages seriøst i kampen om Mermaid Bowl, dog uden at få taget de sidste skridt ind i den store kamp. I sidste sæson, scorede de ikke helt så mange point, som de tidligere har gjort. Det skal dog også siges, at strukturen i National Ligaen også har ændret sig, så det er kun de absolut bedste hold, der er med i 4-holdsturneringen. Tidligere har deres defensive enhed haft det svært og derfor har kampene mod særligt Towers og Gold Diggers skabt problemer, hvor det har været svært at holde kampene tætte. Det var også tilfældet sidste år. Når det så er sagt, var 89ers det eneste hold, der formåede at slå Søllerød Gold Diggers i regular season, og de sluttede også af med at vinde bronzekampen over Triangle Razorbacks med 48-40, som var endnu et eksempel på det stærke offense og udfordret defense.

89ers havde, i min optik, ligaens bedste QB i Shelton Eppler sidste år, som fandt en fantastisk rytme med liga MVP, Magnus Urth. Eppler spiller nu i Mexico og 89ers har derfor været ude og finde en ny QB, DeAndre Clayton, som der er store håb omkring. DeAndre er lige nu også den eneste import, der er kommet til Aalborg, men head coach, Jakob Zinck Thellufsen, afviser ikke at der kan komme flere. ”DeAndre er vores eneste amerikaner på nuværende tidspunkt. Sæsonen er lang, og vi vurderer stadig mulighederne for at bringe enten en amerikaner eller europæere ind, men det skal ske på en måde som både udvikler klubben bedst og de spillere vi har, da det i sidste ende er dem som laver klubben!”

De seneste to sæsoner, er Liga MVP’en blevet fundet i Aalborg, hvor det forrige år var RB Breon Allen, og som nævnt, sidste år Magnus Urth. Hvis 89ers skal spille med helt fremme og afslutte sæsonen med en Mermaid Bowl, er det selvfølgelig først og fremmest holdet, der skal præstere, men der vil også blive brug for store præstationer, som både Allen og Urth har haft.
89ers har også måtte finde en ny head coach, da Austin Jones rejste videre ét år tidligere end forventet. Det er et kendt ansigt i Jakob Zinck Thellufsen, som er tilbage som head coach. Om at være tilbage som head coach, udtaler Jakob: Alle trænere gør lidt forskelligt, men jeg har lært en masse af Austin, og jeg har forsøgt at bygge videre på nogle af de ting han gjorde – ligesom bringe nogle af mine egne ting mere i spil igen. Jeg tror på det bliver en god blanding. Jeg var jo stadig en stor del af trænerstaben sidste år, hvor Austin også involverede mig en masse så føler ikke forskellen er så stor igen, omend jeg jo nok engang står med ansvaret på kampdag og til træning, hvor jeg sidste sæson mere kunne fokusere kun på offense.

Netop Jakob, har givet os et indblik i offseason og hvordan 89ers har forberedt sig til den kommende sæson, hvor 89ers ikke kun spiller i National Ligaen, men også spiller Scandinavian Cup, hvor de indledningsvis møder Søllerød Gold Diggers, norske Kristiansand Gladiators og svenske Örebro Black Knights. Det er noget, der bliver set meget frem til i Aalborg, hvor det er første gang, der er internationale kampe af betydning, på programmet. Jakob tilføjer: Første gang skal vi spille internationale kampe som betyder noget! Drengene glæder sig helt vildt, og jeg håber det ikke er sidste gang vi skal det!

Jakob uddyber herunder:

Selvom i var det eneste hold, der slog Gold Diggers i sidste års regulære sæson, så taber i de tre andre kampe mod Gold Diggers og Towers med 22 point i snit. Hvad har i gjort for, at i nu kan tage flere skridt imod toppen?

Jeg synes vi var tætte i alle kampe sidste sæson, og vi har generelt formået at sætte gode offenses sammen de sidste mange sæsoner, men vi har haft fokus på at blive bedre i redzone på offense, hvor vi desværre missede nogle point, og samtidig skal vi være bedre på defense i sær til at give de rigtig store spil op. Vi har forsøgt at gøre lidt andre ting, som vi glæder os til at vise football Danmark i weekenden.

Inden sidste sæson, havde i god tilgang af spillere, bl.a. fra Aarhus Tigers og jeres u19 hold. Har I fået tilføjet nogle spændende spillere i offseason? Enten nogle, som er kommet tilbage til 89ers eller helt nye i jeres NL trup?

Som sædvanligt, så er der nogle spillere der tager videre, og nogle der kommer til og rykker op. Vi er rigtigt spændte på den trup vi har, mens kal jeg nævne en, så glæder jeg mig til at se Jeppe Pedersen som er første års senior, dog havde han et par NL kampe sidste sæson.

Til forventninger for sæsonen afslutter Jakob:

Jeg er spændt på at se ligaen i år, der er flere spillere som søger mod Europa at spille, så det betyder der sikkert er sket nogle udskiftninger i trupperne. Vores mål er selvfølgelig at være competitive, og så vil vil virkelig gerne stå i den mermaid bowl når sæsonen er slut, noget jeg synes vi lige så nemt kunne have gjort de to sidste sæsoner.