Vi runder sæsonoptakterne til 2022-sæsonen af med fokus på sidste års nummer fire i Nationalligaen, Triangle Razorbacks.

Siden sidst

Sidste sæson blev en blandet fornøjelse for Triangle Razorbacks, da de spillemæssigt tillod deres modstandere at score alt for mange point imod dem i forhold til de seneste sæsoner. Det skal de have ændret på, hvis de skal gå hele vejen i år.

Resultatmæssigt var de dog tæt på at komme i Mermaid Bowl. Med kun en sejr i grundspillet hjemme over AaB 89ers blev det til en fjerdeplads som betød, at de i semifinalen skulle op imod Søllerød Gold Diggers, som de var et field goal fra at slå.

Derudover er Peter Nicolajsen ikke længere i spidsen for Vejle-holdet efter de ikke nået deres mål om at komme i Mermaid Bowl. Head coach er nu den tidligere spiller, Peter Worm.

Han kommer til med 30 års erfaring fra amerikansk fodbold. Der er også skiftet ud i bestyrelsen samt på de andre positioner i trænerstaben. Blandt andet er Peter Linnemann tiltrådt som offensive coordinator i stedet for selv at være aktiv spiller på holdet. Mathias Them Kjær er tiltrådt som D-line og huddle ansvarlig og Kenneth Corneliussen er stadig O-line-træner.

Spillertruppen 2022

Hos vildsvinene fra Vejle er der faldet en del af de gamle spillere fra holdet. I år fokuserer de på en smallere trup, hvor Reed Gottula stadig er holdets quarterback. Deres offensive linje er ført an af holdets center, Mikkel Hansen.

Import-spillerne fra 2021 er heller ikke længere på kontrakt i klubben.

Der er dog kommet nye talentfulde spillere til, som bliver spændende at følge i den kommende sæson. Magnus Urth, som sidste sæson spillede i Aalborg, er kommet til som wide reciever.

På den defensive side er der eksempelvis kommet en Rasmus Bukhave Knudsen fra Holstebro Dragons, som spiller defensive back.

Interview med den nye head coach

Her på nationalligaen.dk har vi sat den nye head coach, Peter Worm, stævne til en snak om, hvorfor han har sagt ja til opgaven med at stå i spidsen for Triangle Razorbacks, og hvad målet er for den kommende sæson.

Hvorfor har du sagt ja til opgaven?

”Efter 30 år som spiller og med en sæson sidste år fyldt med småskader blev jeg spurgt af trænerstaben, om jeg ville påtage mig rollen som head coach. Jeg sagde ja til rollen, fordi jeg elsker amerikansk fodbold, og fordi jeg mener, at vi har nogle trænerkapaciteter og et spillermateriale, som jeg gerne vil være med til at udvikle”

Hvad har I specifikt arbejdet på siden sidste sæsons afslutning?

”Vores kræfter siden december er blevet brugt på at organisere vores trænerteam, strukturere vores træning og få et overblik over spillertruppen. Vi arbejder med et ungt hold og vores fokus er er på at vores spillere skal udvikle sig, og så skal vi hæve bundniveauet”.

Hvad er målet for denne sæson?

”Vi har samme mål som sidste år. Vi bygger videre på vores fundament af spillere og vores hovedfokus er at gøre vores spillere til bedre footballspillere generelt. Triangle Razorbacks skal være en klub, hvor spillerne ønsker at udvikle sig og tage det næste skridt. Vores sportslige mål er endnu en gang at komme bagfra som ”underdog” og ende i Mermaid Bowl-finalen”.

 

Triangle Razorbacks’ første opgave i denne sæson bliver den 21. maj, når de hjemme i Vejle tager imod Søllerød Gold Diggers, hvor de har revanche til gode fra det førnævnte nederlag i semifinalen sidste år.