Season preview 2021: Triangle Razorbacks

En ny sæson i National Ligaen står for døren. I denne sæson optaktsartikel ser vi nærmere på de forsvarende mestre, Triangle Razorbacks, fra Vejle.

Sidste sæson

Sæsonen 2020 blev aflyst grundet Covid-19. Det betød at semifinalerne og Mermaid Bowl ikke blev spillet. Triangle Razorbacks skulle have spillet semifinale den 19. september 2020 ude mod Copenhagen Towers.

De gik videre til semifinalerne via en fjerdeplads i grundspillet (1-3), som må siges at være skuffende i forhold til, hvordan vi plejer at se Vejle-holdet i ligaen. De formåede kun at få en sejr over Aarhus Tigers. De endte sammenlagt med en målscore på 100:94 – altså på kun plus seks point.

Det var også en sæson, hvor det var uvant at se deres defense lukke så mange point ind.

Dermed blev der ikke kåret en vinder af National Ligaen i 2020.

Det var hårdt for alle i Vejle at sæsonen sidste år blev komprimeret og til sidst aflyst. De havde en del udskiftninger, men de følte alligevel, at de blev spillet bedre og bedre sammen i takt med at sæsonen skred frem. Så de så rigtig meget frem til at skulle have spillet semifinale.

Triangle Razorbacks var ellers forsvarende mestre og havde som målsætning at genvinde titlen. Det kan være det er målet atter engang. Det og meget andet vil vi se nærmere på i denne optaktsartikel til denne sæson, hvor vi også har talt med holdets head coach, Peter Nicolajsen.

Triangle Razorbacks anno 2021

Vildsvinene fra Vejle har siden aflysningen af sæsonen brugt tiden på at forberede sig godt på den nye sæson, som starter her i slutningen af maj. Det er blandt andet sket på den måde, at deres nye defense coach, Wojciech Andrzejczak, er kommet til med et kæmpe fokus på alt det fundamentale, som har fyldt meget hele vejen.

Hos Triangle Razorbacks har der også været udskiftning i spillertruppen, hvor der er kommet en del nye unge spillere ind på defense, og så har de fået en ny LB og WR med fra USA.

På spørgsmålet om hvad de i trænet teamet har gjort sig af tanker om den nye sæson siger head coach, Peter Nicolajsen følgende til Nationalligaen.dk:

”Vi har prøvet at sætte fokus på de dyder, der gør Triangle Razorbacks til Triangle Razorbacks – og så har vi tænkt over, hvordan vi bruger de dyder som rygrad på holdet”.

I denne sæson består den bedste danske amerikanske fodboldrække også kun af fire hold, som udover Triangle Razorbacks er Copenhagen Towers, Søllerød Gold Diggers og AaB 89ers. Til det siger Peter Nicolajsen dette:

”Det er fedt, at det er fire gode hold, men i det store billede er tendensen ikke god, hvis der hvert år bliver færre hold i ligaen” og siger afslutningsvis til os på Nationalligaen.dk på spørgsmål om, hvad deres målsætning er for den kommende sæson:

”At vi vinder mesterskabet ved at forbedre os gennem hele året”.

Det bliver spændende at se om det lykkes for de forsvarende mestre at genvinde titlen. Vi glæder os i hvert fald her på redaktionen til den nye sæson.

 

Turneringsinfo

Triangle Razorbacks spiller deres første kamp i 2021-sæsonen på hjemmebane imod Copenhagen Towers den 29/5 klokken 19:00 på Vejle Atletikstadion.

Alle kampe i år kan ses på kanalen Sport Live.

Det officielle kampprogram for 2021 kan ses her:

http://nationalligaen.dk/kampprogram/