I går spillede Aab 89ers mod Triangle Razorbacks, hvor begge hold var på jagt efter sæsonens første sejr og dermed håb om, at hægte sig på i top 2, som giver hjemmebane i semifinalen. På en blæsende solskinsdag, havde 89ers inviteret til helstegt pattegris, toppet med en seværdig fodboldkamp.

Fredag kom det frem, at 89ers havde forstærket den defensive enhed med en defensiv tackle, Demage Bailey, som har spillet på East Carolina University, sammen skole som deres tidligere RB, Breon Allen spillede på. Netop i de to første kampe, har 89ers haft svært ved at lukke hullet efter Allens afgang. I går virkede de opsatte på, at få netop løbespillet i gang. Dette stod særligt Andreas Brandsen og Jakob Trochmann for.

I 1st quarter udebliver de store highlights. Andreas Brandsen har et par gode løb for 89ers og Razorbacks har svært ved at flytte bolden.

2nd quarter er blot begyndt, da Shelton Eppler finder Thomas Zinck på et kast ned gennem midten, hvorefter Andreas Brandsen ubesværet løber dagens første TD ind, fra ca. 5 yards, og 89ers fører 7-0. På Razorbacks’ første drive i 2nd quarter, har de skiftet QB, hvor unge Alexander Schwartz-Kristensen får chancen. Det er dog blot for et enkelt drive og amerikanske Reed Gottula tager atter over, da de overtager bolden igen. Razors’ bedste forsøg i 2nd quarter, er et dybt kast til Jakob Callesen, tidligere 89er’er, som desværre taber bolden, som er kastet lidt kort, i en helt fri position. Razor får dog genskabt momentum, da defensive back forcere en fumble på Andreas Brandsen. Det er dog alligevel 89ers, der sætter de næste point på tavlen, da Eppler finder TE, Jens Eg Nørgaard på et kort kast, men får ca. 40 yards på spillet og på det efterfølgende spil finder Eppler Zinck i endzone og 89ers fører 14-0, som også er stillingen i pausen.

I 3rd quarter starter 89ers med bolden og efter et flot drive på 7 spil, finder Eppler endnu engang vej til endzone, hvor han denne gang finder Magnus Urth og øger til 21-0. På det tidspunkt har Razorbacks nærmest ikke fået en første down endnu og presset bliver kun større, da Eppler finder Urth, som er fuldstændig udækket, og gør det til 28-0. Der bliver dog svaret hurtigt igen, da Gottula leverer endnu et langt kast i retning af Callesen, som denne gang reducerer til 28-7. På deres efterfølgende drive, i starten af 4th quarter, finder Gottula Mark Meter på et kort kast, og af flere omgange ser det ud til, at Meter bliver stoppet, men formår at holde sig på benene og tager bolden 70 yards til endnu en reducering, som skaber optimisme hos gæsterne, ved stillingen 28-14. Optimismen fik også et stort boost, da Christian Flarup forcerer en fumble på Eppler, og Razor overtager bolden på 89ers’ banehalvdel. Desværre løber det ud i sandet, da offense ikke formår, at skabe en ny første down. Alexander Schwartz-Kristensen kommer tilbage på banen, men må desværre se sig intereceptet af Hjalmer Skyt Nielsen, som sætter offense i en god position, hvor Eppler endnu engang finder Urth i endzone. Det giver pladsen til Peter Linneman, som slutter kampen for Razorbacks.

Kampen ender derfor 35-14 til hjemmeholdet i en kamp, som Razorbacks aldrig fik spille sig ind i. Det er tydeligt at se, at Razor mangler playmakers på begge sider af bolden. Tidligere har de haft Niko Lester, som har virket utrættelig og leveret det ene store spil efter det andet og Jairus Moll, som blev liga MVP for to år siden. Spørgsmålet er om det er hvad vi kan forvente af Razorbacks i denne sæson? Eller kunne de finde på, at hente forstærkninger ind, når slutspillet nærmer sig? De er jo allerede sikret en plads i semifinalen, så derfor er det ikke en nødsituation endnu, men de er blevet udspillet i sæsonens to første kampe. På den anden side, så fik 89ers gang i løbespillet og Eppler fik kastet fire TD til Zinck og Urth.

Næste kamp for 89ers er efter sommerferien, den 14. august, hvor de skal til Søllerød. Razorbacks’  næste kamp er også i Søllerød, men allerede den 26. juni.