Foto:  HM Photography (Arkiv)

AaB 89ers havde indtil i lørdags ikke vundet en kamp i denne sæson af National Ligaen. Det har de dog nu efter en vigtig sejr over Horsens Stallions på 30-6.

Antallet af 89ers-point i sæsonen kunne inden kampen tælles på én hånd. Efter en utroligt svær sæsonstart havde aalborgenserne kun formået at score fem point i seks kampe.

Horsens havde, på trods af kun en enkelt sejr, fået en godkendt start på deres sæson, men tingene blev vendt godt og grundigt på hovedet lørdag.

89ers klar fra start

Allerede på kickoff var der action. Et højt, forholdsvis kort spark af 89ers overrasker en Stallions-spiller, som får rørt bolden, men ikke får kontrol over den. Det gør i stedet 89ers’ Nikolaj Pedersen, og 89ers kan starte deres angreb fra Stallions’ 28 yard-linje. De måtte dog vente med at komme på scoretavlen, da et kort field goal blev brændt.

Der skulle dog ikke gå længe, før 89ers igen fik muligheden for at komme foran. Stallions havde i kampens indledning intet held med at holde fast i bolden. På deres første spil på angrebet fremtvang 89ers-forsvaret en fumble fra Niko Lester, og 89ers-angrebet kom igen på banen. På trods af et fint løb af Daniel Moradi, blev det heller ikke denne gang at de formåede at sætte point på tavlen.

Det formåede 89ers dog på kampens næste spil. Et højt snap fra Stallions’ center gjorde det svært for quarterback Kenneth Scheel, som blev tacklet i endzone for en safety.

Runningback Andreas Brandsen meldte sig for alvor ind i kampen, da han bragte sit hold indenfor scoringsafstand med et stort løb midtvejs i første quarter, men 89ers kunne ikke øge føringen.

I stedet for en større føring til 89ers, kom Stallions foran i starten af andet quarter. De havde ikke produceret det helt store, men fra egen 5 yard-linje fandt Scheel sin receiver, Niko Lester, og han kunne tage bolden hele vejen til endzone.

Nu virkede det til at momentum var tippet over i Stallions’ favør. Lester bragte sit hold frem ad banen med et fint løb, men på det næste spil fumblede han igen, og der opstod en smule tumult mellem de to hold. Det var tydeligt at se, at der var meget på spil.

89ers anede nu en mulighed for at komme tilbage i kampen, og det udnyttede de med det samme. Brandsen så sig ikke tilbage, da han slap forbi den første Stallions-spiller, og han kunne bringe sit hold foran på ny. Det var samtidig 89ers’ første touchdown i sæsonen. På spillet blev en 89ers-spiller sendt i græsset, og det udmøntede sig i, at en Stallions-spiller måtte se resten af kampen fra sidelinjen.

89ers følte sig nu så meget ovenpå, at de forsøgte sig med et onside kick, som tog fusen på Stallions, uden at det dog fik større betydning for dem. Mod slutningen af halvlegen brændte 89ers et field goal, og Scheel kastede en interception på halvlegens sidste spil, og 89ers kunne gå til pause med en 9-6-føring.

89ers trak fra

Kampens helt store oplevelse var Andreas Brandsen. Han fortsatte sin imponerende kamp med sit andet touchdown i kampen i starten af anden halvleg.

I starten af fjerde quarter burde Stallions havde bragt sig tættere på 89ers, men Mikkel Hannibal tabte en bold, som med garanti havde været et touchdown.

En Stallions-scoring ville have bragt spændingen tilbage i kampen, men i stedet lukkede 89ers kampen kort efter. Endnu en gang var det Brandsen, der var i fokus. Først med et langt løb til red zone, og derefter tog han også bolden det sidste stykke vej ind i endzone.

Daniel Moradi slog det sidste søm i Stallions’ kiste, da han scorede kampens sidste touchdown.

89ers kan nu gå på sommerferie med en helt anden fornemmelse i kroppen. De fik endelig den sejr, de har hungret efter, og kan nu bygge videre på sejren i deres drøm om at nå slutspillet. Stallions må gå på sommerferie med en lidt mere bitter smag i munden efter nogle skuffende resultater i de sidste kampe i sæsonens første halvdel.

Efter ferien venter Triangle Razorbacks for Stallions den 16. august, mens 89ers møder Søllerød Gold Diggers dagen før.

Scoringer

  1. quarter:

2-0: Safety, QB tackled in endzone

  1. quarter:

2-6: #84 Scheel to #23 Lester, 95 yard pass (PAT no good)

9-6: #23 Brandsen, 83 yard run (PAT good)

  1. quarter:

16-6: #23 Brandsen, 11 yard run (PAT good)

  1. quarter:

23-6: #23 Brandsen, 7 yard run (PAT good)

30-6: #36 Moradi, 6 yard run (PAT good)