Lørdag er der fuldt program i National Ligaen, når Copenhagen Towers først gæster Aalborg 89ers på deres nye hjemmebane og senere tager Triangle Razorbacks i mod Søllerød Gold Diggers.

Towers har endnu ikke spillet en kamp i ligaen, men derimod spillet mod de svenske mestre, Örebro Black Knights, hvor de kom flyvende fra start, både på den offensive og defensive side af bolden og kom foran 20-0. Desværre for Towers, blev gæsterne for stor en mundfuld, da de trådte på speederen og Black Knights vandt som bekendt med 56-25.

Én af kampens helt store oplevelser var den unge WR, Martin Due, som ass. head coach Victor Andersen, inden sæsonen fremhævede som en spændende profil. Han scorede to lange touchdowns og bliver spændende at følge i den daske liga resten af sæsonen.

Omkring forberedelserne til den kommende kamp, har Victor Andersen udtalt: ”Vi fik mange ting med fra kampen. Vi viste at vi stadig har et højt topniveau og at vi kan spille med mod tophold internationalt. Samtidig fandt vi også ud af at vores bundniveau også er lavt, og at vi ikke kan komme sovende til sejre. Vores træninger er blevet bedre siden kampen og spillerne er motiverede.” Victor uddyber også hvad han forventer af Aalborg 89ers: ”Offensivt synes jeg at Aalborg ligner sig selv rent skematisk, men der har været et par afgørende udskiftninger af spillere. Med ny QB og uden sidste års liga-MVP, vil det selvsagt tage lidt tid at finde den timing og eksekvering som de havde sidste år.
Defensivt er de gået i en helt ny retning. Det synes jeg er spændende. Det er virkelig mange år siden jeg har set nogen spille med 3 dybe safeties i NL. Men også på defense vil det tage tid at få spillet sig ind i alle nuancerne af et nyt system.
89ers store fordel er at de nu har spillet 3 kampe og de er blevet bedre for hver kamp. De har spillet internationalt som altid giver et boost. Det er ikke ofte at man møder så sammenspillet et hold i ens sæsonåbner i National Ligaen, så vi ved at det bliver en stor opgave.”

For værterne, er det sæsonens anden kamp i ligaen, hvor de indledningsvis tabte til Gold Diggers med 54-24. Det blev en kamp, hvor 89ers kom bedst fra start, men som kampen skred frem, havde de desværre problemer med, at Gold Diggers scorede på nogle lang spil. Det har været et stort fokus i Aalborg og er også gradvist blevet bedre i takt med, at de har spillet to kampe i Scandinavian Cup, hvor det først blev til et nederlag på 35-12 mod svenske Tyresö Royal Crowns og senest blev til en sejr over norske Kristiansand Gladiators på 27-21.

Head coach Jakob Zinck Thellufsen har udtalt følgende omkring fokuspunkterne til kampen: ”Som dem der har set vores kampe, så forsøger vi os med en ny defensiv struktur i år, som vi tror meget på, ligesom vores defensive backfield er ung. Vi arbejder dagligt på at blive endnu bedre til at begrænse de store spil og træffe de rigtige beslutninger og det så rigtigt godt ud langt hen af vejen de sidste to kampe. Vi håber vi kan fortsætte og blive endnu bedre i løbet af sæsonen og vi allerede ser det mod Towers.”

Jakob fremhæver samtidig også to spillere, der er værd at holde øje med; Running back Andreas Brandsen, som sidste år fik spillet sig varm igennem sæsonen og defensive back Thomas Sørensen, som senest havde et pick six i kampen mod Kristiansand Gladiators.

Omkring de to lejres forventninger til kampen, udtager Victor Andersen: ”Jeg tror at 89ers kommer ud med fyr og flamme. Sidst vi var i Aalborg, blev vi lidt overraskede over deres intensitet og det tog os en halvleg for alvor at spille os varme. Det samme kunne meget vel ske igen, især med tanke på at de kommer i kampform og vi skal spilles i gang.

Jeg tror at vi vinder kampen fordi vi er bedre spiller for spiller. Aalborg er godt coachede, godt forberedte, sammenspillede og er helt sikkert motiverede for at slå os, men i sidste ende kommer det an på spillerne på banen og der tror jeg at vi er bedre.”

I Aalborg-lejren er der også optimisme at spore: ”Det er altid en sjov diskussion, det der med at spille kampe kontra at være friske med en pause. Vi har fået en masse erfaring fra de kampe vi har spillet og det er jeg glad for. Det er også den erfaring, og det vi skal bygge videre fra som skal gøre at vi vinder på lørdag!”

Ifølge min research, har Towers aldrig tabt til 89ers. Måske sker det for første gang på lørdag, når 89ers indvier deres nye hjemmebane.

Seneste resultater:

25. september 2021: Copenhagen Towers – AaB 89ers 45 – 29 (semifinale)

28. august 2021: AaB 89ers – Copenhagen Towers 26 – 46

22. maj 2021: Copenhagen Towers – AaB 89ers 38 – 13

Kampen spilles på Klokkevej 49, 9230 Svenstrup J