Foto: Amager Demons Facebook-side

På lørdag støder Amager Demons og AaB 89ers igen sammen. Det bliver anden gang på blot tre uger. Sidst endte det med en 13-2-sejr til Demons i en intens fight, som 89ers primært vil huske for kampen, hvor de for første gang i sæsonen fik sat point på tavlen.

AaB 89ers har ikke haft nogen nem start på sæsonen. De har mødt sidste sæsons fem bedste hold, og søndag møder de ét af dem igen. Søndagens Demons-hold kommer dog til at se væsentligt anderledes ud offensivt, end sidst de mødte dem. Dengang måtte Demons’ head coach, John Stevenson, se bort fra Lars og Mads Hyrsting samt Frederik Normann. De tre angrebsesser er nu tilbage, og kan gøre livet surt for 89ers og deres head coach Thomas Thomsen. Han har været rimelig heldig i forhold til at undgå skader, og glæder sig til at stå testen ved at stå over for et endnu stærkere Demons-hold: ”Vores hold mod Demons er ikke markant anderledes end i den første kamp. Frederik Brik fik jo sig selv smidt ud, så han er ikke med, og ellers har vi lidt småskader, men det er ikke noget af nævneværdig betydning. Til gengæld forbereder vi os på to gange Hyrsting og Frederik Normann, som alle manglede da Amager var heroppe for to uger siden, så vi forventer at deres offense er markant bedre i denne kamp. At møde et angreb med de tre bliver en spændende test for vores defense.”

På trods af at 89ers kan undskylde sig med et svært program i starten af sæsonen, så må de være en anelse trætte af ikke at have scoret nogen point på angrebet. I sidste opgør mod Demons fik de godt nok scoret en safety, som må have givet lidt smil på læberne i 89ers-lejren. På det lidt spydige spørgsmål, om hvornår vi kan forvente offensive point fra 89ers, svarer Thomsen: ”Vi kan forvente at se vores offense komme på tavlen når alle 11 spillere på offense bestemmer sig for at fuldstændig at udrydde de mentale fejl. Vi har talentet, det kan vi se når vi ser filmen. Men før spillerne bestemmer sig for at tage ansvar, og eliminere vores utallige mentale fejl, så scorer vi ingen point. Så det er op til spillerne, ikke mig.”

Netop udryddelsen af mentale fejl er et fokuspunkt over hele linjen fra Thomsen, og siger, at hvis de skal gøre det bedre mod Demons end sidst, så kræver det, at de mentale fejl fjernes, at de gør deres arbejde og at de ”dominerer deres assignment”.

Tæt program inden sommerpausen

Demons er inde i en hård periode. Ikke nok med, at de fik sig en lussing af Triangle Razorbacks på 49-0 i seneste spillerunde, så vil kampen på søndag være deres tredje på kun tre uger. Det burde sætte sine spor hos spillerne, og ”tilbagekomsten” af Hyrsting-brødrene og Normann må glæde Demons meget.

Det har desværre ikke været muligt at få en kommentar fra Demons’ head coach John Stevenson inden deadline på artiklen.

Er sjette gang lykkens gang?

Demons er også denne gang favorit, når de to hold mødes. Hvis de kan vinde 13-2 uden flere offensive esser, hvad skal det så ikke kunne blive til med dem tilbage? Når det er sagt, så har 89ers set bedre og bedre ud i løbet af sæsonen, og man kan efterhånden unde dem, at deres hårde arbejde også afspejles på scoretavlen. Demons har en drøm om playoff, og så må de ikke tabe til 89ers.

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/469041793270855/

Seneste indbyrdes opgør

6.6.2015 – Amager Demons @ AaB 89ers – 13-2

14.6.2014 – Amager Demons @ AaB 89ers – 47-31

13.4.2013 – Amager Demons @ AaB 89ers – 30-20