Foto: Christoffer Guldstrand

Hjemmeholdet AaB 89ers fik sig noget af en forskrækkelse, da Copenhagen Tomahawks var på besøg, men nordjyderne holdt fokus og endte med at hive en sejr i land på 36 – 26

Selvom hjemmeholdet var favoritter med 2 sejre i sæsonens første tre kampe mod et gæstende Tomahawks-hold, der fortsat havde deres første sejr til gode, så det ud til at være lige modsat i kampens første halvandet quarter.

Gæsterne kom ud som lyn og torden i kampen i Aalborg, og efter første quarter var stillingen 14 – 0 til Copenhagen Tomahawks.

Faktisk stod der Tomahawks på 4 af kampens første 5 touchdowns, så stillingen cirka midt i andet quarter var hele 26 – 7 til gæsterne, der havde nydt godt af et potent løbeangreb i kampens indledning. 3 af holdets 4 touchdowns kom nemlig på jorden.

89ers så famlende ud i kampens begyndelse, og det ellers så potente kasteangreb så ud til at være ude af takt. Quarterback Alexander Kronborg missede en del kast, og når han ramte, havde hans receivere svært ved at holde fast i bolden.

Måske symptomatisk kom 89ers første touchdown på et kikset spil. Hvad der egentlig skulle være et handoff, endte i stedet med, at Kronborg måtte fiske en løs bold op og løbe rundt med den, indtil han kunne finde sin tight end i end zone på et glimrende catch helt nede ved jorden.

Herfra stod der dog 89ers på det meste, og modsat Tomahawks i dag var det primært gennem kasteangrebet, hjemmeholdet flyttede bolden og ikke mindst fik bolden i end zone.

Begge hold viste god bredde, og den eneste med to touchdowns i kampen var 89ers Mads Christiansen, der greb to bolde for 6 point.

Tomahawks quarterback Rasmus Rolsted så ellers ud til at lede sit hold til noget, der lignede et comeback, da han sent i kampen bevægede sit angreb ned ad banen og tæt på 89ers end zone bagud, men en interception endte med at stoppe det ellers lovende drive sent i kampen.

Dermed endte det altså med en hjemmesejr på 36 – 26. AaB 89ers er 3-1 for sæsonen, mens Tomahawks er 0-4.

Scoringer:

  1. Q

0-8 Rasmus Carøe rush (2pt good)

0-14 Rasmus Rolsted rush (2pt no good)

  1. Q

7-14 Kasper Kaufmann catch (xp good)

7-20 Mikkel Enevoldson catch (2pt no good)

7-26 Benjamin Løvschall rush (2pt no good)

14-26 Jacob Callesen catch (xp good)

21-26 Mads Christiansen catch (xp good)

  1. Q

27-26 Jacob Hansen rush (2pt no good)

34-26 Mads Christiansen catch (xp good)

36-26 Safety by penalty

  1. Q