Foto: SBC Photo

Søndag d. 2. juni 2019, på hjemmebanen stod kampen imellem AaB 89ers og hjemmeholdet Odense Badgers. Det blev en hård kamp for Badgers, som måtte se sig slået med cifrene 60-20.

Omgående Aalborgensisk overmagt

Shock and Awe – en militær strategi, som går ud på, at man igennem overvældende magt og spektakulært show of force, skal fratage ens modstander enhver kampgejst og efterlade dem med en opfattelse af, at enhver modstand er nytteløs imod den invaderende magt. Og man må sige at AaB invaderede Odense i første quarter igennem et imponerende luftangreb, og mindst ligeså imponerende spil på jorden.

AaB startede med bolden, og på første drive fik på fornemmeste vis vist deres nyeste våben frem – Breon Allen. Bag den velspillende nordjyske O Line, løb han gentagne gange for adskillige yards, og sørgede altid for at der skulle mere end en odenseansk forvarsspiller til at bringe ham ned i grønsværen.
Deres danske stjerne QB Aleksander Kronborg stod dog ikke tilbage for det flotte spil på jorden. For uagtet om det foregik på jorden eller igennem luften, bevægede AaB sig ned af banen i store bidder.

Kronborg har tidligere vist sig som en mester udi kunsten at ‘hard counte’ – at nare forsvaret offside, og derefter tage et gratis skud ned af banen. Dette skulle han igen vise sig at gøre brug af med stor succes. Gang på gang snyder han Badgers D Line, og kaster dybt til sine recerivere.

Badgers defense virker magtesløse overfor det nordjyske offensive festfyrværkeri, og inden første quarter er omme er de nede 30 – 0.

De Odenseanske offensive drives lukker det nordjyske forsvar ned for efter princippet bend dont break – der tillades korte kast, men løbespil kommer sjælendt længere end til LOS, og de dybe kast falder til jorden – incomplete.

Badgers kom på tavlen i 2. quarter

Efter at have rystet det værste af chokket af sig, kom Badgers faktisk fornuftigt i gang med at drive bolden ned af banen – dog hjulpet af enkelte fejl på 89ers defensiv. Et drive fra egen 25 yard linje drives hele vejen ned af banen, hvor Odenses QB Hjalte Nexman fordeler bolden rundt til flere forskellige receirvers, og drivet sluttes af med et kæmpe løb af Odenses amerikanske RB Raymond Bradley til TD.

AaB svarer dog igen prompte, og på første spil fra egen 20 yard linje løber Breon Allen op igennem midten ind, og ind imellem Badgers defense, som overfor Allens hurtige retningsskift minder om saltstøtter. 80 yards senere er han i EZ for TD.

RB Raymond Bradley er kick returner på næste spil, og han viser at han ligeså han lave magi i open field. Han returnerer kick off til TD.

Badgers defense får på næste AaB drive fremtvunget et hårdt tiltrængt stop, men det odenseanske angreb kan ikke udnytte situationen, og det bliver en turnover on downs på AaBs 42 yard linje.

AAB er dog ikke klar til at gå til pause, med et minut og 16 igen, og efter to eksplosive spil står de nok en gang og banker på i redzone. Her finder Aleksander Kronborg Mads Christianen helt fri til endnu en TD.

Med lidt under et minut igen løber Badgers bolden to gange og går til pause med stilingen 42 – 12.

Running clock i 3. quarter

Anden halvleg starter Badgers med bolden. De spiller fornuftigt, og AaB tillader dem at marchere ned af banen, dog uden at deres bend dont break strategi var i fare for at overgive point til Odense. Badgers’ drive ender med en turnover on Downs, og AaB kan starte sit første drive i 3. quarter omkring midten af banen. Badgers laver en facemask straf på første spil, og to pass plays senere står AaBs stjerne WR Mads Christiansen i endzone med endnu et TD, og der køres nu med running clock med godt og vel 7 minutter tilbage i 3. quarter.

Næste Badgers Drive er en 3 & out, og Badgers må punte fra egen banehalvdel. 89ers blokerer puntet og kan sætte sit offense på banen inden for Badgers 20’er.

To spil senere er der TD til AaB.

Kronborg får tidlig fyraften, ind kommer unge Kasper Jørgensen

Efter en solid performance igennem tre quarters kan den aalborgensiske stjerne QB lade sin reserve QB tage over, og unge Kasper Jørgensen kommer på banen for at køre sejren hjem.

Det gør han i fin stil, og han kaster et TD til Mads Christiansen.

Badgers offense svarer igen med et drive ,som ender i TD af Raymond Bradley og efter en konverteret 2 point try konkluderes kampen AAB 89’ers 60 – Odense Badgers 20.

Kampen var på trods af et velspillende AaB og enkelte lyspunkter fra Odense, aldrig rigtigt i fare for at blive spændende, og AaB har sikret sig sin 2. sejr i år.

Badgers skal allerede i aktion på lørdag, hvor de hjemme tager imod et velspillende Søllered Gold Diggers.

AaB 89ers tager søndag til Frederikssund hvor Oaks venter.

Se highlights fra kampen her:

Se flere billeder fra kampen her: