Foto: Christoffer Guldstrand

Årets første kamp i slutspillet bliver mellem AaB 89ers og Frederikssund Oaks, der skal kæmpe om en plads i 2018-sæsonens semifinaler. Hjemmeholdet 89ers må være favoritter i kampen, da nordjyderne har vundet begge de to indbyrdes opgør i sæsonen mod Oaks indtil videre.

Det må give hjemmeholdet favoritværdigheden, men der er også noget, der peger i den anden retning. 89ers har længe været låst fast på ligaens fjerdeplads, og derfor har de ikke spillet en kamp, der har haft en reel betydning længe.

Derudover tabte 89ers deres seneste kamp med hele 57-8 på hjemmebane mod ligaens tophold, Copenhagen Towers. Hvor 89ers går ind i slutspillet med et stort nederlag i sidste kamp, endte det lige omvendt for gæsterne, der vandt deres sidste kamp i grundspillet med 40-14 over Copenhagen Tomahawks.

Bruger man de seneste kampe mod Tomahawks som målestok – de to holds hhv. næstseneste og seneste modstander – peger pilen dog igen mod Nordjylland. 89ers vandt nemlig deres kamp mod Tomahawks med 42-6.

Offense kan blive forskellen i Aalborg

I kampen mellem 89ers og Oaks kan det let gå hen og blive de to holds angreb, der bliver udslagsgivende i kampen. Oaks har til tider haft udfordringer med at flytte bolden og sætte point på tavlen, og tager man kampene mod Tomahawks ud af ligningen, har Oaks’ maksimalt scoret 13 point i en kamp – pudsigt nok mod lørdagens modstander.

Derudover har Oaks måttet gå fra banen uden point i 4 af sæsonens kampe. Det har modstanderne 89ers ikke gjort i 2018.

89er har maksimalt scoret 26 point i kampe, der ikke har været mod Tomahawks for nu at holde sammenligningen, og har som minimum scoret 8 point. Det var så også i holdets seneste kamp, som var mod Towers.

Samlet set siger tallene også, at det er på angrebet, forskellen mellem disse hold ligger. De to hold har tilladt 313 point for 89ers’ vedkommende og 308 for Oaks’ vedkommende, mens nordjyderne har sat 247 point på tavlen mod Oaks’ 109.

Oaks har brug for alle mand

Selvom AaB ikke har den største trup i National Ligaen, har nordjyderne som regel et fornuftigt antal spillere med til kamp, hvor Oaks til tider i sæsonen har været udfordret på dybden. Det er et must for Oaks at have spillere med til Aalborg, så holdet kan rotere spillere.

Kampen mod 89ers kan let gå hen og blive relativt tæt i begyndelsen, og gæsterne har brug for at have kræfter igennem hele kampen for at kunne følge med hjemmeholdets kasteangreb kampen igennem.

Ud over kastet, som har været 89ers’ offensive styrke i denne sæson ser det ud til, at de tilbagevendte Magnus Krogh og Andreas Rahbæk også giver hjemmeholdets løbespil flere facetter. Kan 89ers etablere et løbeangreb med Krogh, Rahbæk og running back-kollega Jacob Hansen og samtidig få gang i screen-spillet med receiverne, kan det blive en lang dag for Oaks’ forsvar.

Omvendt har Oaks også vist forskellige tilgange til holdets angreb i denne sæson, og det kan blive en udfordring for 89ers at forberede sig på. I løbet af sæsonen har Oaks skiftet mellem at køre angreb funderet i option-spillet med et vist fokus på løb og så helt spredte formationer med fokus på kast og de improviserede løb fra quarterback Jonas Jørgensen.

 

Kampen bliver spillet på Hornevej 2, 9220 Aalborg Øst klokken 14.00.

Læs mere om kampen på begivenheden på Facebook

Tidligere opgør:

16.06.18 NL Frederikssund Oaks AaB 89ers 13 : 28
05.05.18 NL AaB 89ers Frederikssund Oaks 39 : 6