Foto: 1st Down Photo

Inden kampen var Aarhus Tigers store favoritter, men det var ikke til at se, da kampen gik i gang. AaB 89ers spillede en glimrende kamp og kunne ved kampens afslutning glæde sig over en sejr på 30-13.

Vi kender alle den klassiske historie om David og Goliat. Det er måske en stramning at kalde AaB 89ers for David og Aarhus Tigers for Goliat, men der var i hvert fald ingen tvivl om, hvem der stod med favoritværdigheden inden kampen. 89ers head coach Jakob Thellufsen var da heller ikke sen til at underspille sit eget holds chancer, da nationalligaen.dk snakkede med ham nogle dage inden kampen.

”Vi er selvfølgelig underdogs i en kamp som denne… Vi vil gøre vores bedste for at følge med dem,” sagde han.

Det skulle dog vise sig, at 89ers ville meget mere end at følge med Tigers. Allerede fra start satte aalborggenserne sig på kampen, og på trods af et fint comeback i tredje quarter af Tigers, så var der aldrig tvivl om kampens udfald. AaB 89ers vandt over Aarhus Tigers med 30-13.

En kamp med skiftende momentum

En football-kamp består, som vi alle ved, af fire quarters fordelt på to halvlege. Denne kamp kan dog deles op i tre forskellige perioder, hvor holdene skiftedes til at være dominerende.

Første halvleg stod der udelukkende AaB 89ers på. På trods af en interception på holdets indledende drive, så havde det nordjyske forsvar fuldstændig styr på Tigers’ quarterback Jakob Karkov og resten af det aarhusianske angreb. Samtidig formåede 89ers at score 10 point – først via et touchdown-catch af Alexander Nielsen og efterfølgende via et field goal af Jonas Nedergaard Hansen.

Efter pausen vendte billedet sig fuldstændig. Tigers kom ud med ny energi, og satte sig på kampen. Tidligt i tredje quarter greb Jesper Hansen et touchdown fra Jakob Karkov, som gjorde det til en trepointskamp. Herefter gik 89ers tre-og-ud, og på det efterfølgende punt tog Justyn Shackleford den til huset. 13-10 til Tigers og på dette tidspunkt lignede det, at sejren skulle fejres i Smilets By.

I modsætning til tidligere kampe, så formåede AaB 89ers dog at kæmpe sig tilbage i kampen. På det første offensive spil efter Tigers havde overtaget føringen, greb receiver Jens Ole Kaae Jensen et dybt kast fra quarterback Alexander Kronborg, og det tændte en ild på den aalborgensiske sidelinje.  Efter et brændt field goal og et Tigers’ drive, der endte med et mislykket punt, havde 89ers bolden på Tigers’ 22yd linje. Den chance lod de ikke passere, og running back Andreas Rahbæk løb den ind til stor begejstring fra holdkammeraterne.

Herefter stod der kun Aalborg på resten af kampen og med Alexander Nielsens andet touchdown-catch samt et interception return af Jens Nørgaard afgjorde 89ers kampen, der endte med en sejr på 30-13.

Sejren giver selvtillid

Sejren over Aarhus Tigers var den første for AaB 89ers i denne sæson. De tre indledende kampe i sæsonen bød på opgør, hvor det aalborgensiske hold havde mulighed for at vinde dem alle, men problemer i slutfasen frarøvede dem muligheden for at komme på tavlen. Det var ikke tilfældet i kampen mod Tigers.

”På trods af at vi smed vores føring, så bevarede vi den positive energi på sidelinjen. Vi er 44 % på 3. down, og det betyder meget, at vi kan konvertere i slutningen af kampen. Derudover fik vi mere gang i løbeangrebet og blev dermed mere balancerede, end vi har været tidligere på sæsonen,” siger Jakob Thellufsen, der er head coach for 89ers

Netop løbeangrebet har været en svaghed for 89ers i sæsonens første tre kampe, men i kampen mod Tigers blev det blandt andet til et 22yd løbe-touchdown. Det er der en helt speciel grund til.

”Det betyder meget, at vi har Andreas Rahbæk tilbage som running back. Det var hans første kamp i år, og han løfter virkelig holdet, når han spiller. Med ham er vi i stand til at etablere et løbeangreb, og han stod også for vores første rushing-touchdown i år,” siger Jakob Thellufsen.

Om løbeangrebet med Andreas Rahbæk i spidsen kan fortsætte de lovende takter, må tiden vise. Men sikkert er det, at 89’ers med weekendens sejr ser frem mod de kommende kampe med selvtilliden i orden.

”Det vigtigste ved denne kamp er, at vi kommer på tavlen. Jeg ved godt, at de første tre uger ikke gik, som vi havde håbet, men vi kan stadig selv afgøre, hvor vi ender i tabellen. Næste opgave er mod Søllerød Gold Diggers, og dem tror jeg også godt, vi kan drille. Efter kampen mod Søllerød kommer der dog nogle kampe mod hold, vi bedre kan måle os imod – Herlev, Amager og Horsens. Men det giver en masse selvtillid, at vi vandt denne kamp, og det tager vi med videre,” siger Jakob Thellufsen.   

 

Scoringer

1. quarter

7-0: Alexander Kronborg til Alexander Nielsen, 5yd catch, PAT good

2. quarter

10-0: Jonas Nedergaard Hansen, 22yd FG

3. quarter

10-7: Jakob Scocska Karkov til Jesper Hansen, 6yd catch, PAT good

10-13: Justyn Shackleford, 55yd punt return, PAT blocked

17-13: Andreas Rahbæk Brandsen, 22yd rush, PAT good

4. quarter

24-13: Alexander Kronborg til Alexander Nielsen, 5yd catch, PAT good

30-13: Jens Eg Nørgaard, 37yd interception return, PAT blocked