Foto: 1st Down Photo (Arkiv)

Der var ingen slinger i valsen, da AaB 89ers vandt med 39-6 over gæsterne fra Frederikssund Oaks

Selvom de på papiret begge var 1-1 i denne sæson, var der stor forskel på banen i lørdagens kamp mellem AaB 89ers og årets oprykkere, Frederikssund Oaks. Forskellen var også tydelig på pointtavlen, da kampen var slut, og 89ers kunne fejre en 39-6-sejr med holdets karakteristiske bowlinginspirerede fejring efter kampen.

Selvom begge hold afsluttede sit første drive med et punt, stod der 89ers på kampen fra start. Flere gange formåede 89ers angreb at trække Oaks’ forsvarsspillere offside og dermed på et gratis spil, og det var præcis det, der var grundlaget for hjemmeholdets første touchdown – et kast fra Alexander Kronborg til Jacob Callesen.

Faktisk formåede samme duo at lave samme nummer senere i kampen – på et spil med Oaks offside fandt Kronborg sin receiver i end zone til endnu en scoring.

Niveauforskellen vises ganske fint i, at hjemmeholdet fik scoret på både forsvaret, angrebet og special teams.

De første tre scoringer var således Callesen på angrebet, Tobias Borregaard med et fumble return for forsvaret og så August Brandi på special teams. Brandi så ellers ud til at skulle punte bolden, men han øjnede en mulighed for at løbe til en første down, som endte med at gå hele vejen.

Oaks måtte bruge backup quarterback

Som regel hedder Frederikssund Oaks’ quarterback Jonas Jørgensen, men han havde brug for at hvile sin kastearm efter et slag han fik på den i sæsonens første dyst.

Derfor var det Mathias Svendsen, der dirigerede de grønklædte tropper i Aalborg – noget der først blev afsløret lige op til kampstart.

Svendsen ledte et par drives, der fik Oaks ned på 89ers banehalvdel nogle gange i løbet af kampen, men den sidste skarphed manglede ved flere lejligheder, og det var først til sidst i kampen med 17 sekunder tilbage, at Oaks fik sat point på tavlen.

Det var Oaks’ Patrick Tambour, der fik løbet bolden ind i 89ers end zone, så gæsterne ikke måtte tage hjem med et 0 i bagagen.

89ers kasteangreb så flydende ud

89ers brugte primært energi på at kaste bolden i kampen mod Oaks, og det har været holdets offensive styrke i denne sæson.

Quarterback Alexander Kronborg spredte bolden godt rundt og gjorde det svært for Oaks forsvar at vide, hvor de skulle lægge deres defensive fokus.

Der var også tre spillere, der greb et touchdown fra Kronborgs hånd i kampen, og derudover var Thomas Thellufsen også en del af kampens angreb for hjemmeholdet, dog uden at komme i end zone.

Som det ser ud lige nu, bliver det i høj grad Kronborgs skuldre, der kommer til at bære det nordjyske angreb gennem sæsonen – en opgave han indtil videre har løst ganske godt.

Scoringer

  1. quarter

6-0 Kronborg til Callesen (xp no good)

13-0 Borregaard fumble return (xp good)

19-0 Brandi rush (xp no good)

25-0 Kronborg til M. Christiansen (xp no good)

  1. quarter

32-0 Kronborg til Kaufmann (xp good)

39-0 Kronborg til Callesen (xp good)

  1. quarter

  1. quarter

39-6 Tambour rush (2pt no good)