Som spået blev wild card kampen en underholdende, højtscorende affære. Nogle af de spørgsmål, der var inden kampen var, hvordan Tigers’ ville begrænse 89ers højtscorende offense? Kan Isaiah Weed holde Tigers’ offense på banen og dermed begrænser 89ers tid med bolden? Har 89ers fundet gejsten og kan stoppe en dominerende Lasse Lykke?

Noget af det fik vi svar på tidligt i kampen. Tigers’ defensive svar var en 6-mand front, som skulle lægge maksimalt pres på 89ers’ QB, Alexander Kronborg og dermed tvinge ham til, at komme hurtigt af med bolden. Aarhus Tigers havde også taget en gammel kending med, nemlig tidligere import WR, Jonn Matthews. Han har ikke spillet for dem de seneste sæsoner, men stod lørdag klar til wild card kampen, hvor han skulle være med til at give 89ers’ defense problemer.

På Tigers’ første offensive drive, står de med en 4th down ca. midt på banen, hvor Isaiah Weed går dybt, men bliver intercepted. Efterfølgende finder Alexander Kronborg Thomas Zinck i endzone og 89ers er foran 8-0. Weed viser straks hvorfor han er en enorm trussel, da han dropper tilbage for, at kaste, men er under pres og løber bolden 65 yards i endzone. Tigers har succes med, at lægge pres på Kronborg med deres 6-mands front og overtager bolden langt nede på egen banehalvdel. Straks derefter, viser Lasse Lykke hvorfor hans sæson skulle forlænges med et par landskampe et par uger efter Mermaid Bowl, og løber 80 yards til TD. Weed laver et fantastisk spil efterfølgende og bringer Tigers foran med 14-8. 89ers og RB, Breon Allen svarer straks igen og på et kort løb får 89ers udlignet til 14-14 inden udgangen af 1st quarter.

I begyndelse af 2nd quarter, finder Kronborg sin WR, Mads Christiansen i endzone, som laver et fantastisk catch overfor god opdækning af Milos Ilic. Efter nogle imponerende løb af Weed, finder han den tilbagevendte tiger, Matthews i endzone, som hopper over sin opdækning og griber bolden. Straks efter finder Kronborg endnu engang Thomas Zinck, denne gang et dybt kast, som sætter yderligere point på tavlen. 28-20 til 89ers. Efter endnu et forsøg på et stort spil af Weed, fumbler han bolden og 89ers tager over på Tigers’ 20 yardlinje. Tigers defense stepper op og stopper 89ers, så angrebet overtager bolden samme sted som de afleverede den, på egen 20’er. Efter Lykke ikke har fået bolden ret meget i 2nd quarter, løber han den 30 yards op til midten. Desværre for Tigers, kaster Weed endnu en interception, da Jeppe Okholm er vågen og griber bolden. Som om det ikke var skidt nok for Tigers, så scorer 89ers på det efterfølgende spil, da Breon Allen løber bolden 70 yards i endzone med under 3 minutter tilbage af første halvleg. Da gik Tigers til pause, desværre for dem, gik 89ers endnu ikke til pause og Breon Allen scorede endnu et imponerende TD, fra et kort kast fra Kronborg, som Allen selv løber i gennem hele det århusianske forsvar. Som om det ikke var slemt nok for Tigers, så står de 20 yards fra endzone med 4 sekunder tilbage. Da Weed prøver, at købe sig selv mere tid, bliver han tacklet og fumbler endnu engang. I pausen står det 42-20 til 89ers. Med det effektive offense de har haft i første halvleg, virker det svært for Tigers, at de skal indhente 3 scoringer efter pausen.

Heldigvis for kampen og Tigers, scorer de på deres første drive efter pausen. Weed skaber en masse yards med fødderne og finder Hjalte Jakobsen i endzone. Ikke nok med det, så stopper deres defense også 89ers på første drive og dermed har de chancen for, at komme indenfor én scoring. Efter flere korte spil, forsøger Isaiah Weed, at finde Magnus Urth på et langt kast, men da Urth glider i sit forsøg på, at komme op til bolden, bliver den intercepted af Kasper Poulsen, som returnerer bolden helt ned til Tigers’ 7 yardlinje, hvorfra Kronborg finder Mads Christiansen for endnu et TD og stillingen ved udgangen af 3rd quarter er 48-26. Kronborg kaster yderligere to TD, første et fantastisk TD til Jacob Callesen efterfulgt af endnu et til Thomas Zinck. I mod slutningen får Tigers sat kampens sidste scoring ind, da Weed finder Magnus Urth over midten for et TD. Kampen ender 60-34 til AaB 89ers, som i næste uge skal til Gentofte, hvor ubesejret Copenhagen Towers venter i semifinalen.

89ers head coach, Jakob Zinck Thellufsen udtaler efter kampen:

Hvad er dine umiddelbare tanker omkring kampen?

Jeg synes vi spiller en god kamp, det er tæt i starten og man kan godt mærke det er slutspilsfodbold, hvor begge hold skal føle hinanden an. Vi formår dog at trække fra i 2. quarter, ved at vi får lukket lidt fornuftigt ned for deres løbeangreb minus et par store spil. Så skal de kaste en del, og det synes jeg var til vores fordel. Samtidig spiller offense en rigtig god kamp, og vi kunne endda have sat endnu flere point på tavlen.

Kom Tigers med nogle overraskelser i dag? Evt. noget, der krævede nogle justeringer i løbet af kampen?

På defense kom de med en 6-mands linje. Det regnede vi ikke med, da det måske var lidt naivt overfor vores kasteangreb, som overordnet set har været godt hele sæsonen. Heldigvis formåede vi at udnytte al den plads det efterlod, men vi skulle lige justere vores protection til det. Deres angreb var i høj grad som vi forventede, og det gjorde det nemmere, efter vi kom foran med 22 point inden halvlegen.

I går en afgørende ude i møde – hvordan griber i den an?

I forhold til den kommende uge, er det fokus direkte mod Towers. Vi kommer ikke til at se særlig meget tilbage, så coaches kommer til at have travlt, så vi har en gameplan klar til vi mødes tirsdag til træning.

I har jo mødt Towers én gang i år, hvor det blev til et nederlag på 52-36. Det var også Towers, der blev endestationen i semifinalen sidste år. Hvorfor bliver I endestationen for Towers i år?

Vi skal ind og se på Towers, da det er noget tid siden vi har spillet mod dem, så vi har ikke brugt ret meget tid på dem. Det jeg synes er den helt store udfordring, når man spiller mod Towers, er at de ikke stikker af tidligt i kampen. De spiller ikke særligt mange tætte kampe på en sæson, så vi skal ind og gøre dem ukomfortable. Jeg tror på vi har niveauet til at kunne slå dem, men det kræver at vi er klar fra start, og leverer på både den offensive og defensive side.