Foto:
1st Down Photo

På søndag tager AaB 89ers i mod de forsvarende danske mestre, Triangle Razorbacks. De kommer begge med en sejr og et nederlag. 89ers vandt senest over Aarhus Tigers og Razorbacks tabte en tæt kamp i mod Copenhagen Towers. I sidste sæson mødte de to hold hinanden to gange, den første kamp i Vejle, som Razorbacks vandt med 46-42, den anden i Aalborg, som 89ers vandt ligeledes med fire point, 62-58.

89ers fik gang i deres angreb og fik sat 56 point på tavlen. Samtidig fik vi også set hvorfor Rashard Greene er hentet til klubben, som spillede en stor kamp, både på offense og defense, hvor det blev til en scoring på hver side af bolden. RB Breon Allen supplerede med 3 TD, så det er et alsidigt offensen, som Razorbacks står overfor på søndag. Razorbacks’ defense spillede dog en solid kamp, da de formåede, at holde Towers til 14 point. Der er derfor lagt op til et spændende matchup med et højtscorende offense og et bundsolidt defense, der ikke giver mange point væk.

I Razorbacks’ kamp i lørdags fik deres offense kun produceret 7 point, hvilket de naturligvis skal skrue op for, hvis de skal hive en sejr på søndag. Offensivt led de et stort tab, da spanske RB Adrian Jimenez sparkede en Towers spiller og blev smidt ud af kampen og derfor må afsone en karantænedag i den kommende runde. Dermed er Razorbacks tyndt besat på RB positionen, hvor det nu muligvis er Johan Bang Andersen, der vil være den primære RB. Han har tidligere vist, at han kan lave de store spil, men han får også brug for en pause, hvor bredden kan blive en udfordring. I kampen i mod Towers tog Mark Meter over som RB, hvilket virker tvivlsomt i denne kamp.

89ers har de seneste sæsoner lukket mange point ind og selvom de to indbyrdes kampe sidste år også bød på 208 point, tror jeg ikke at vi får en lignende kamp i weekenden. Razorbacks ligner ikke et hold, der sætter 45 point eller mere på tavlen, da både RB Jimenez ikke er med, men de har også efter sidste sæson sagt farvel til Jarius Moll, som var en af de bedste WR’s der har været i National Ligaen.

Razorbacks’ defense lukkede rigtig mange point ind i de første otte kampe sidste år, hvorefter de fik styr på forsvaret, som var en stor del af slutspillet og sejren i Mermaid Bowl. Det virker til, at være det samme, solide forsvar, der er i denne sæson. De danske mestre må selvfølgelig påtage sig favoritværdigheden, men det kunne godt ligne en spændende kamp, som er værd at tage til Aalborg for at se.

89ers’ head coach, Jakob Zinck Thellufsen har givet os et indblik i deres forberedelser og forventninger til kampen:

Sidste år mødte i Razorbacks to gange, hvor i tog en sejr hver. Hvad bliver udslagsgivende for, at I vinder på søndag?

Jeg ved ikke om vi kan forvente en score lignende den sidste kamp sidste år. Begge hold har nogle nye ansigter, så det kan godt blive anderledes. Vi vil dog gøre alt for at udfaldet af kampen bliver det samme som i vores seneste opgør.

Det er to hold, som på flere måde er hinandens modsætning og derfor også står godt til hinanden. I er kendte for et eksplosivt offense, men tillader for mange point i de store kampe. Razorbacks har et absolut top defense, men ikke helt så eksplosivt offense. Hvad bliver udslagsgivende på søndag?

Vi har haft fokus på at stoppe løbet på deres angreb, så vores front 7 skal være klar fra start. Derudover skal vi have gang i både kaste og løbeangrebet, og turde udfordrer om hele banen.

Ligeledes har Razorbacks’ head coach, Peter Nicolajsen givet en kommentar:

Sidste år mødte I 89ers to gange, hvor der blev scoret 208 point og én sejr til hvert hold. Kan vi forvente endnu en højtscorende affære, som bliver afgjort på sidste drive?

Ja, sidste år var det nok især kampene mod os (og til dels SGD) som gjorde at 89ers offense virkelig meldte sig ind som en af de stærke enheder i ligaen. Især kampen i Aalborg hvor vi kun slipper fra kampen med et 3. seed fordi vi blokerer et field goal på sidste spil (red. Razorbacks var blevet nr. 4, hvis der var blevet scoret på det FG).

Der er ingen tvivl om at det igen i år er på offense deres styrke ligger, og de har virkelig meget dybde på WR. Der er et par rigtigt stærke WRs på deres roster, som dårlig nok har fået bolden endnu og Breon Allen har også set rigtigt god ud. Jeg mener at vores defense er blevet en del bedre, især vores DBs, så det ville skuffe mig hvis de ikke får skåret skarpt ned på deres pointgennemsnit fra sidste år.

Set ude fra, ser det ud som om, at i mangler lidt offensiv “fire power”, nu hvor Jimenez er ude med karantæne. Skaber det nogen bekymring hos Jer, at så stor en profil er ude i denne kamp og hvem kan vi forvente at se som RB? 

Man kan jo også se på vores sidste kamp mod Towers og sige at vores offense måske heller ikke kandiderer til at score 50 point. Vi er uden vores normale RB, hvilket gør at vi nu er nødt til at se hvordan vi kan folde playbooken mere ud, da vi indtil nu mest har brugt løbespillet. Heldigvis har vi en del gode atleter rundt omkring på resten af offense, så det er ikke Johan Bang alene der skal trække læsset – forhåbentlig gør det os også mindre forudsigelige.

Billetter kan købes her: https://89ers.nemtilmeld.dk/13

Stream kan findes her: https://daff.afi.tv/