Af Mikkel Overgaard Pedersen

Foto: Jesper Nielsen

Lørdag er semifinalerne på programmet, når Copenhagen Towers i den sene semifinale tager imod AaB 89ers på Gentofte Sportspark.

Semifinalerne står for døren

Vi skulle hen til de allersidste minutter før deadline før, at Søllerød Gold Diggers som førsteseed valgte deres modstander, Triangle Razorbacks. Dermed spiller Copenhagen Towers på hjemmebane mod AaB 89ers i den sene af de to semifinaler, som spilles på lørdag kl. 19.00.

En semifinale i en speciel udgave af National Ligaen, der i år kun har bestået af fire hold. Dermed var alle holdene også sikret en plads i semifinalerne uanset udfaldet af kampene i grundspillet. Ikke desto mindre er der kommet et hav af gode kampe i grundspillet i denne sæson i National Ligaen. Copenhagen Towers formåede dog at vinde i begge af de indbyrdes opgør, som blev spillet i grundspillet mellem Copenhagen Towers og AaB 89ers. Først en sejr på hjemmebane med cifrene 38-13, og dernæst en sejr i Aalborg på udebane med cifrene 26-46, hvor de især i anden halvdel af begge kampe viste god figur og trak fra på scoretavlen.

AaB 89ers har dog også vist gode takter, og var det eneste hold, der formåede at slå førsteseedede Søllerød Gold Diggers. Dermed er der også blod på tanden for det nordjyske hold, der også har slået fra sig i de to tidligere indbyrdes opgør i denne sæson. Da de mødtes i åbningskampen, kæmpede AaB 89ers gevaldigt med at få løbespillet til at fungere, hvilket er blevet forbedret i løbet af sæsonen. Der ingen tvivl om, at nordjyderne kommer til Gentofte med et klart mål: at komme i Mermaid Bowl.

Før en eventuel Mermaid Bowl, skal AaB 89ers dog sætte en stopper for den sprudlende offensiv, som Copenhagen Towers har leveret endnu en sæson. Det er bl.a. Anton Witmeur og MJ Williams, der har lavet et væld af gode plays og sat utallige point på tavlen for Copenhagen Towers. AaB 89ers’ head coach Austin Jones har også tidligere fortalt om sin respekt for lige netop denne offensiv og vigtigheden af, at AaB 89ers leverer på samtlige spil i kampen, hvis de skal dæmme op for denne.

Towers’ assistant head coach, Victor Andersen, udtalte også forud for seneste indbyrdes opgør, at han så frem til opgøret, og at AaB 89ers var et hold med meget få svagheder. Dermed kan vi også forvente en semifinale, hvor begge hold kommer ud for fuldt skrald. To ærgerrige hold, der begge to higer efter en plads i den eftertragtede Mermaid Bowl til oktober.

Der er i hvert fald garanti for noget af Danmarks bedste amerikanske fodbold, når AaB 89ers gæster Copenhagen Towers på lørdag kl. 19.00 på Gentofte Sportspark. Udover et hæsblæsende opgør på stadion kan kampen også ses på SPORT LIVE
Køb billetter til kampen her

Seneste fem indbyrdes kampe:

28.08.21 AaB 89ers – Copenhagen Towers 26-46

22.05.21 Copenhagen Towers – AaB 89ers 38-13

05.09.20 Copenhagen Towers – AaB 89ers 64-28

21.09.19 Copenhagen Towers – AaB 89ers 52-20

15.06.19 AaB 89ers – Copenhagen Towers 36-52