I 2019 så vi det bedste Aab 89ers hold, vi har set i mange år. Deres offense blev ført an af QB Alexander Kronborg, som kastede for mere end 3.600 yards, hvilket var flest i ligaen, ligesom hans 52 TD også var flest i ligaen. WR Mads Christiansen førte ligaen i receiving yards med 1.177 (98 pr kamp) og 18 TD. Som om det ikke var nok, så indtog  Thomas Zinck Thellufsen og Jacob Callesen 3. og 4. pladsen med henholdsvis 793 og 761 yards. Desværre har Kronborg haft udfordringer med skader, som desværre viste sig igen efter National Ligaens afslutning, da han i EM kval landskamp måtte udgå med en skade. Det er altafgørende, at Kronborg kan holde sig fri for skader, hvis 89ers skal drille de tre storhold i den kommende sæson.

89ers kom i semifinalen, hvor Copenhagen Towers blev endestationen i en kamp der endte 52-20, hvilket vidner om en vis niveauforskel. Når det så er sagt, så var 89ers meget tæt på, at skabe sæsonens første store overraskelse i Vejle i deres første kamp, som de endte med at tabe med 46-42. Efter sommerpausen fik 89ers dog skovle under de senere Danmarksmestre, Razorbacks med en sejr på 62-58, hvilket omvendt vidner om, at forskellen fra de tre topseedede hold, Razorbacks, Towers og Gold Diggers måske ikke er så stor alligevel. Ligeså vigtigt det er, at Kronborg kan holde sig skadesfri, er det også at deres defense stepper op. I samtlige nederlag, som 89ers indkasserede, tillod de mere end 40 point, i et enkelt tilfælde endda 72 og så er det svært, at vinde fodboldkampe. Netop for at få stabilitet på defense, har 89ers hentet amerikanske cornerback/ safety Rashard Greene, som kan vise sig, at blive en fornuftig satsning i en liga, hvor der er er import quarterbacks på alle andre hold, som der skal lukkes ned for. Runningback Breon Allen vender også tilbage. Han var et rigtig godt supplement til deres kasteangreb. Allen er en eksplosiv RB, som kan sætte et par forsvarsspillere hver gang han får bolden i hånden. Allen var leading rusher i NL med 1.189 yards med 9,09 yards pr. løb.

For at få et dybere indblik i 89ers’ usædvanlige pre-season, har jeg talt med head coach, Jakob Zinck Thellufsen.

Off-season og pre-season har været noget usædvanlig grundet covid-19 og diverse restriktioner. Hvordan er din generelle opfattelse om spillere er faldet fra i den lange pause? Eller er spillere ligefrem kommet tilbage til sporten, netop pga. den lange pause?

Mit indtryk er, at det har været nogenlunde status quo, men det tror jeg ikke er på grund af Corona. Vi har er par afgange, men har også fået nogle nye spillere.

Føler du, at Jeres forberedelser i denne sommer, har været ligeså gode, som Jeres forberedelser normalvis er, hvor sæsonen starter i april?

De har været anderledes, og vi har om noget haft mere tid til at blive klar, dog har det nu forgået over en sommerferie, og det har selvfølgelig givet lidt udfordringer, da folk har haft andre forpligtelser.

Sidste år oplevede vi, at i manglede bredde på den offensive linje, hvilket gjorde, at i spillede med defensive og uerfarne spillere på OL. Er det en fordel for netop jer, at sæsonen kun er på fire kampe inden det går løs i playoff?

Jeg ved ikke om det er en fordel, men jeg tror for alle hold kan en fire kampes sæson gøre, at tilfældigheder spiller en større rolle. En enkelt tabt eller vundet kamp mere end ”forventet” kan ikke reddes senere i sæsonen, så får vi overraskelser kommer det til at sætte dybere spor ind i playoffs.

I havde nogle udfordringer sidste år med, at i lukkede mange point ind. Hvordan kan det være, at valget af import er faldet på en amerikansk cornerback?

Generelt, har vi forsøgt at tænke vores defense lidt anderledes i år. Jeg tror vi kunne have bragt en amerikansk import ind til flere pladser på vores defense, men efter dem vi har snakket med, følte vi at Rashad var det bedste bud. Han giver os noget både på safety og cornerback, ligesom han har erfaring med at spille WR som han gjorde indtil sidt sidste år på JUCO.

Hvilken førsteårs senior spiller eller anden ny spiller i truppen, forventer du, kan blive en afgørende spiller for Jer?

Jeg vil sige, at jeg er spændt på at Rasmus Christiansen (defensiv back), som netop er startet. Han er bror til Mads Christiansen som har spillet WR for os i nogle år.

Har i nogle nævneværdige spillere, der er kommet til AaB 89ers i denne off-season?

Vores primære tilgange har været at få nogle spillere tilbage fra skader eller andre pauser. Det er blandt andet Kasper Kaufmann og Jens Ole Kaae. 

Hvad er dine forventninger til denne korte sæson, som helhed?

Jeg tror det bliver spændende, og så er det bare godt at vi får lov at spille amerikansk fodbold i år!

Hvad kendetegner 89ers, når vi ser Jer på banen i efteråret?

Jeg tror og håber på, at vi stadig leverer underholdende fodbold på angrebssiden, og så at vores defense får lukket ned og skabt de store spil, der skal til for at vi vinder flere kampe mod top3.

Hvilket hold misser playoff i år?

Jeg vil undlade at give et konkret bud, men jeg tror det hold som er mest uheldig med skader eller lignende er et godt bud.

Hvem spiller Mermaid Bowl? Og vinder? Og hvorfor?

Det må tiden vise, men jeg vil rigtig gerne sige, at vi går i Mermaid Bowl i år. Om vi vinder afhænger af dagen, og vi bliver nødt til at spille en kamp adgangen. Første mål, må være at vi kan slutte i top 3 i grundspillet, så tager vi den derfra. Generelt, synes jeg det er ret svært at få en idé om styrkeforholdet i år, som ikke bare basere sig på sidste års grundspil.