Foto: SBC Photo

Have no fear – denne mandag får vi os et brag af en afslutning på påsken! Mandag d. 22. tager 89ers imod Tigers på hjemmebanen.

Begge hold har rigeligt at kæmpe for!

89ers får lov til at føle sige hjemme igen efter en støjende og velkæmpet kamp i Vejle. Da 89ers tog til Vejle Atletik stadion for at spille mod Triangle Razorbacks i deres første kamp i sæsonen, som tilskuer var det en udsøgt fornøjelse at overvære sådan en opvisning i klassisk amerikansk fodbold og vilje fra begge hold! Kampen sluttede 46-42 til Razorbacks, men 89ers holdt hovedet iskoldt, og fortsatte med at kæmpe, helt til sidste sekundt.

Aarhus Tigers mødte Copenhagen Towers i deres sidste kamp, som sluttede 40-8 til Towers, en stærk kontrast i forhold til deres 39-0 sejr mod nykommerne Odense Badgers.

Denne kamp bliver ekstra spændende kamp, da Tigers har mistet deres import QB til en skade, og deres resultat kommer forhåbentligt til at ligge mere stabilt end de to forrige meget kontrasfyldte resultater.

Det er klart en vigtig kamp for begge hold! AaB vil gerne undgå endnu et nederlag, især nu når de får lov til at have homefield-advantage. Men det er ligeså vigtigt for Tigers at få sejren, da deres rekord ser lidt bedre ud som 2-1 i stedet for 1-2, og begge dele kan have stor betydning for resten af sæsonen. Nerverne for begge hold må være tilstede, men som tilskuer, neutral eller ej, er det en opskrift på en spændene kamp.

89ers ‘Key to Victory’

I forhold til scoren, er det tydligt at Defence burde være en af 89ers og Coach Thellufsens drenges største fokus for den kommende kamp. Razorbacks har en fantastisk og lyn hurtig Runningback i Jeffrey Lewis, men det så alt for nemt ud for Razorbacks at løbe med bolden gentagende gange lige hvor de havde lyst til, især på ydersiden, og de scorede endda på deres aller første drive mod AaB, hvilket kan være heart-breaking for de fleste hold, dette vil begge hold helst undgå når kampen starter. Aalborg var alligevel gode til at lukke hullerne på indersiden, men de er nødt til at kunne lukke og forsvare ydersiden ligeså godt, hvis de ønsker at deres forsvar kommer af banen igen. Til gengæld fik vi en fin præstation fra Aalborgs Cornerbacks og Safeties, de var ’locked-in’ mod Razorbacks, og deres Amerikansk Quarterback, Reed Gottula, skulle kæmpe for at få bolden igennem. Men at kunne stoppe løbet og screens er vigtig for den næste kamp.

Jeg har ikke andet end ros til 89ers spekatulære angreb, som viste sig frem i deres ’season opener.’ Hvis de kan fortsætte deres eksplosivitet og holde hovedet iskold under pres, vil de kunne skaffe store problemer for andre hold i National Ligaen, og give sig selv en god chance for at være et top hold i år.

Men nu skal man også spille lidt djævlens advokat en gang i mellem, og derfor syntes jeg at Aalborgs største fokus på offense bliver nødt til at være deres Offensive Linje! Det er så utrolig vigtigt at beskytte sin Quarterback, og give ham både tryghed og en god chance for at aflevere bolden med fokus og kontrol.

Quarterback, Alexander Bjerre gjorde det virkelig svært for Razorbacks defence. Razorbacks lagde kolossalt pres på angrebet med deres blitz, og vil ofte ’stack the line’ for at forsøge at holde dem på plads. Og selvom Alexander befandt sig under et enormt pres, var han stadigvæk meget præcis og kalkulerende, ingen kunne nå ham, og det virkede ikke som om at det påvirkede ham, da det igennem kampen var klart at han klikkede med hans receiver. 89ers Recievers så farlige ud, de så både store og hurtige ud, og så kom de bare fra alle retninger. Jacob Callesen og Kasper Kaufmann var især gode til at få hænderne, og en gang i mellem fingerne, på bolden, selvom de var godt dækket og var gode til at gribe bolden eller slippe løs når Alexander Bjerre var under pres. I alt fik 89ersg scoret 6 passing Touchdowns, hvilket var et stor del af hvad gjorde kampen så tæt og spændene. Mere af det samme er hvad vi forventer af på mandag.

Så længe 89ers kan få et stort spil ud af deres recievers, opnå balance fra deres run-game, få mere beskyttelse fra ders O-Line, og få lukket ydersiden ned på deres Defence, så kan jeg ikke se andet end gode resultater til Aalborg på mandag!

Kampen bliver spillet den 22. April kl.14:00 i AaBs anlæg, Hornevej 2, 9220 Aalborg Øst

Streaming

Kan du ikke komme på stadion, så streames kampen på zibrasport, hvor Streaming Crew Vest er med live. Mikkel Guldbjerg Jensen er med som kommentator, og Juan Martinez er bag kameraet.

Link: https://www.zibrasport.dk/events/aab-89ers-vs.-aarhus-tigers-576/

Tidligere indbyrdes opgør

15.04.18        89ers vs. Tigers                  14-39

17.09.17        Tigersvs. 89ers                  21-10

10.09.17        Tigersvs. 89ers                  21-10

21.05.16        89ersvs. Tigers                  30-13