Lørdag tager AaB 89ers og Herlev Rebels hul på dette års udgave af National Ligaen, og det er to hold, der i sidste sæson pegede lidt i hver sin retning. Nordjyderne sluttede på en flot femteplads sidste år og var en del af National Ligaens slutspil, mens københavnerne måtte ud i en dyst mod Holstebro Dragons i en kamp om en plads i dette års bedste række.

Det blev altså Rebels, der trak sig sejrrigt ud af det opgør – ganske sikkert endda – og derfor er københavnerne i det fineste selskab igen i år. De får dog en svær start med en udebanekamp mod et AaB-hold, der igen vil sigte efter slutspillet.

Hjemmebanen samt sidste sæsons slutplaceringer betyder, at favoritværdigheden ligger hos AaB, når de to hold tørner sammen på lørdag klokken 14.00.

Flere større brikker forsvundet fra Rebels

Måske har AaB 89ers netop til denne kamp en endnu større fordel i forhold til Rebels, fordi 89ers har fået en tilgang, uden for banen, i form af Daniel Lassen. Hvis navnet lyder bekendt i Rebels-sammenhæng, så er det fordi Daniel Lassen tidligere har været træner for Rebels, og netop op til denne sæson er rykket hjem til det nordjyske.

Der kan altså være lidt insiderviden, når AaB-træner, Jakob Zinck Thellufsen, skal lægge en gameplan i sæsondebuten, hvis han spørger klubbens nye sportschef til råds.

Derudover har Herlev Rebels også sagt farvel til en af de to quarterbacks, der deltes om quarterbackpositionen sidste sæson. Thomas Wolff er taget med sin kæreste til Helsinki, hvor han spiller for Helsinki Wolverines.

Det betyder, at det sandsynligvis vil være Simon Dellgren, der skal stå for at dirigere rebellernes angreb denne sæson. Det har den atletiske quarterback dog også en del erfaring med efterhånden, og hans trussel med løb fra quarterbackpositionen er noget, modstanderne skal have styr på i deres gameplan.

Fortsat dynamik i Aalborg

I den forgangne sæson havde AaB 89ers held med et dynamisk angreb, der spredte banen ud for den unge og talentfulde quarterback, Alexander Kronborg, som havde en glimrende sæson. Den filosofi har været kendetegnende for AaB 89ers, og den har været garant for nogle spændende spillere og spil.

AaB kører mange screen-spil og hurtige kast, blandet med et vævert løbespil og dybe skud, når chancen byder sig. En af de største playmakere på holdet er wide receiver, Jens Ole Kaae Jensen, som er farlig med bolden i hånden, uanset om han får den på et kort kast, langt kast eller i return-spillet.

Derudover er det værd at holde øje med 89ers-trænerens bror, Thomas Zinck Thellufsen, der har en evne til at få flyttet kæderne, og har et godt blik for at finde hullerne i modstandernes forsvar.

Spændende og tilskuervenlig kamp

Der er altså lagt op til en spændende kamp i Aalborg, hvor begge hold skal have græs under støvlerne i kampøjemed for første gang i denne sæson.

De to holds profiler betyder, at der er basis for en underholdende kamp med store spil fra begge holds angreb, der har potentialet til både at sætte mange point på tavlen, men også gøre det på en spektakulær måde.

Kampen bliver spillet klokken 14.00 i Aalborg på Hornevej 2, 9220 Aalborg Øst.

Læs mere om kampen på Facebook-eventet her.