Foto: Christoffer Guldstrand

Selvom oprykkerne bed fra sig, var det i sidste end en sikker sejr til hjemmeholdet AaB 89ers, der sendte nordjyderne i årets semifinaler

I Aalborg skulle Frederikssund Oaks kæmpe for at gøre 2018 til en mindeværdig sæson ved ikke bare at nå slutspillet som oprykker, men også spille sig i en semifinale. Det lykkedes dog ikke, da 89ers vandt med de sikre cifre 27-0 hjemme i Aalborg.

89ers brugte løbeangrebet mere end i en række af sæsonens tidligere kampe, og det var med til at hjælpe hjemmeholdet med at sætte tempoet i kampen.

Det til trods kom samtlige af 89ers touchdowns på kastespil, og oven i det kunne Jonas Nedergaard også sætte et field goal på tavlen for nordjyderne.

Gæsterne fra Frederikssund havde bestemt spil hist og her, som viste potentiale, og quarterback Jonas Jørgensen viste sig endnu en gang at være svær at fange for modstandernes forsvar.

Generelt set havde 89ers dog nogenlunde fat i Oaks option-spil, og det var med til at tvinge Oaks til at skulle vinde ved at kaste bolden. Her viste 89ers defensive backs sig at kunne lukke ned for Oaks kasteangreb i en sådan grad, at Oaks ikke var hyppige gæster i 89ers territorie.

På trods af en generel følelse af, at hjemmeholdet havde kampen nogenlunde under kontrol, var gæsterne ikke klar til at lægge sig ned uden kamp. Oaks kæmpede kampen igennem for at komme tilbage og holde liv i chancen for en semifinale.

Kampen skulle også helt hen i fjerde quarter, før det reelt så ud til, at hjemmeholdet ikke kunne hentes. Efter de første 3 quarters var stillingen 15-0 til 89ers, og det var altså kun 2 scoringer, oprykkerne var bagud med, og intet var afgjort.

Med Oaks’ tendens til store spil kunne 89ers ikke vide sig sikre, før de trak fra og i sidste ende kunne trække sig sejrrigt ud af opgøret.

Forude for 89ers venter en svær semifinale mod forhåndsfavoritterne Copenhagen Towers, der kun har tabt en kamp i denne sæson, nemlig den europæiske Super Final mod storholdet Swarco Raiders.

 

Scoringer

  1. Quarter

3-0 – Jonas Nedergaard FG

9-0 – Mads Hedegaard Christiansen catch (XP blocked)

  1. Quarter

  1. Quarter

15-0 Thomas Zinck Thellufsen catch (XP blocked)

  1. Quarter

21-0 – Jens Ole Kaae Jensen catch (2PT no good)

27-0 – Daniel Clausen catch (2PT no good)