Der var lagt i kakkelovnen til et spændende opgør i Aalborg, hvor gæster fra Aarhus Tigers udfordrede aalborgenserne. Det gjorde gæsterne godt set med Tigers-øjne, og da de 48 minutter var spillet, kunne Tigers tage en 39-14-sejr med sig hjem i bussen.

Kampen startede med lyn og torden, og mens der var tekniske problemer med sendingen fra streamet af kampen, havde Tigers allerede en føring på 7-0, da seerne bag skærmene kunne kigge på. Tigers’ danske running back, Lasse Lykke, slap gennem 89ers-forsvaret og løb et langt touchdown hjem, og allerede på den efterfølgende serie bragte Tigers sig på 14-0.

Herefter fik 89ers justeret til Tigers’ pres, og henimod slutningen af første halvleg var det hjemmeholdet, der gevaldigt bankede på.

Hjemmeholdets Mads Christiansen bragte 89ers inden for 7 points afstand, og mens tiden langsomt rindede ud var det også tæt på, at 89ers kunne bringe sig op på siden af Tigers. Sådan skulle det dog ikke gå, og 89ers måtte gå til pause bagud med 14-7.

Efter pausen gjorde hjemmeholdet igen god figur, men det var gæsterne fra Aarhus, der fik tingene til at ske på pointtavlen.

Især løbespillet med Lasse Lykke og den nytilkomne Rickey Stevens fungerede godt for aarhusianerne, men både quarterback Jakob Karkov og receiver Frederik Andersen spillede gode kampe for Tigers angreb.

Første syn for sagen på imports

Gæsterne havde begge de to amerikanske spillere med, som klubben har hentet op til denne sæson. Running back Rickey Stevens spillede en god kamp og leverede flere fine spil og point til de hvidklædte, og også Kori Hurd så eksplosiv ud på den defensive linje.

Hurd viste sig at være svær for 89ers offensive linje at håndtere til tider, og den defensive linjemand endte også med at fange et lille vip fra 89ers’ quarterback, Alexander Kronborg.

Tigers’ head coach, Thomas Pedersen var også godt tilfreds med sine to amerikanere.

“De gør det godt i dag begge to (Stevens og Hurd, red.). Rickey har spillet i Europa længe, så han kender godt forholdene, men Kori skulle nok lige vænne sig til, at han ikke kommer til at spille på så store stadions, som i USA, men han kom hurtigt gennem det og spillede en god kamp,” sagde Thomas Pedersen til Nationalligaen.dk efter kampen.

Det er ikke kun spillet på banen, der har betydning for, hvor effektiv en importeret spiller er for et hold i National Ligaen.

“Både Rickey og Kori er ledere. Rickey er lidt mere stille, men han er stadig en leder på angrebet, hvor Kori har en mere smittende personlighed. Han overtog næsten snakken i pausen og fik tændt op i drengene, og det var fedt at se, at han tager ansvar allerede,” sagde Thomas Pedersen.

Spillede bedre end cifrene

Fra hjemmeholdet var der naturligt nok ikke helt samme begejstring, men der var positive takter at finde på et hold, som har måttet undvære og rokere en del op til denne sæson. Blandt andet er en af ligaens bedre linebacker-duoer blevet opløst, og store navne på receiver-positionen kunne ikke spille med i kampen mod Tigers.

“Jeg synes egentlig ikke, at slutresultatet er helt retvisende, for vi havde en chance i denne kamp. Det er primært til sidst, de stikker lidt af, ellers er vi faktisk fint med, og vi spiller godt i forhold til, vi har mange spillere, der ikke kan være med i dag,” siger 89ers head coach, Jakob Zinck Thellufsen efter kampen og fortsætter:

“Vi mangler Stinger (receiver Markus Stinger, red.), som først begyndte træning i denne uge efter sin skade, og Jens Ole spiller i Tyrkiet, og i løbet af kampen går Andreas Rahbæk ud, men vi kan alligevel flytte bolden, og forsvaret ser også fint ud i store dele af kampen med en ny kerne, så der er bestemt positive takter.”