Foto: Anders Rudebeck Fallesen

Lørdag tog Søllerød Gold Diggers hul på sæsonen, da de tog i mod oprykkerne fra Aarhus Tigers. Tigers var i kamp i sidste uge, hvor de fik en hård velkomst af de danske mestre, Copenhagen Towers. Op til kampen i dag, havde Tigers’ hc, Mads Eichner snakket om, at der ikke er råd til, at spænde ben for sig selv som oprykker. Desværre for Tigers, var SGD for stor en mundfuld, som netop straffede de fejl, som Tigers måtte begå. På kampen tredje spil, løb RB Magnus ”Tyson” Nørgaard hans og kampen første TD ind, som giver SGD en føring på 6-0. Straks efter, kaster Tigers’ QB, Christoffer Bay en interception, da han kommer under pres og LB David Tawake er først på bolden. SGD’s og ”Tyson” takker for gaven fra Tawake og løber uberørt 40 yards i endzone til stillingen 13-0 efter 5 minutter. 1st quarter var hård ved Tigers og de kommer også bagud 20-0, da RB Bertram Qvist løber den i endzone. Tigers havde svært ved at flytte bolden og måtte derfor punte et par gange. Her havde de svært ved at finde timingen mellem long snapper og punter og det resulterer også i, at SGD’s Tawake formår at blokere et punt i 1st quarter. Tigers får dog lidt oprejsning, da de formår at stoppe SGD’s offense på 4-yardlinjen.

Tigers får også sat point på tavlen inden pausen, hvor den står 33-6. I anden halvleg kommer Tigers bedre med og kan tage dén succes med sig hjem til Aarhus. Anden halvleg taber de med 12-6 og dermed ender kampen 45-12 til Søllerød Gold Diggers. Selvom Aarhus Tigers resultatmæssigt har tabt stort, er det ikke uvæsentligt at huske på, at de har haft en utaknemmelig opgave i at møde de to hold fra sidste års Mermaid Bowl. Derfor er der også grund til at holde hovederne højt, da de sidder over i næste uge, inden de møder Aalborg 89ers i deres næste kamp. Der er på nuværende tidspunkt ingen grund til at afskrive Aarhus Tigers, når der i efteråret skal spilles semifinaler.

Kampen spiller i dag må uden tvivl være Magnus ”Tyson” Nørgaard, som scorer 3 TD i en kamp, hvor SGD havde stor overvægt af løbespil, da de ikke kastede bolden ret mange gange. Det kan være interessant at se, om det var dagens blæsevejr, der begrænsede kastespillet eller om vi generelt får et løbeglad SGD-hold at se resten af sæsonen. QB Carlos Nieto så fin ud i kastespillet, hvor han både finder Jens Ole Kaae for et TD, Roque Corral, Jonathan Schnack og Andreas Sølling i løbet af kampen. Det havde dog været interessant at have set Andreas Sølling som QB i løbet af anden halvleg, hvor kampen reelt var afgjort, hvis han er påtænkt en rolle som QB i fremtiden. Han viste meget lovende takter, da han for to år siden spillede den sidste halvdel af sæsonen i SGD efter at hans ophold i USA var sat på pause grundet corona.

I næste uge spiller Søllerød Gold Diggers i Vejle mod Triangle Razorbacks i en kamp, der vises på Sport Live.
Den anden kamp i den weekend er i Gentofte mellem Copenhagen Towers og Aalborg 89ers. Derfor er der rig mulighed for at se football live, da der er én kamp i Jylland og én kamp på Sjælland.