Med en overbevisende præstation i anden halveg vandt Aarhus Tigers 46-13 mod Amager Demons.

Fotograf: Michael Oxkjær / Photo by Mox

Søndag skulle Amager Demons (1-3) hjemme i Lucifers baghave forsøge at følge op på sidste uges sejr over AaB 89ers. Modstanderen var Aarhus Tigers, der skulle revancere sig for forrige uges nederlag til Søllerød Gold Diggers.

Gæsterne kom bedst fra start, da de allerede i begyndelsen af kampen fik fremtvunget en turnover, da Tigers #92 Christopher Muurholm buldrede ind i QB #4 Mads Edvardsen, der ikke kunne holde fast i bolden og så kunne Tigers’ #59 Timm Bertelsen samle den op på Demons 20-yard linje.

Trods den gode udgangsposition, kunne Tigers ikke få bragt sig foran. De måtte nøjes med at forsøge at sparke et field goal og det forsøg gik forbi, men så var Demons advaret.

Demons måtte dog punte og der satte #21 Lasse Lykke turboen på og med et løb på omkring 40 yards bragte han Tigers helt ned i red zone. Her blev Tigers endnu en gang stoppet af et standhaftigt Demons-forsvar og aarhusianerne måtte igen sætte kicker #29 Jacob Galsgaard på banen, som fra 22-yards sikkert satte tre point på tavlen.

Demons bed fra sig

Demons svarede dog hurtigt igen. Efter et godt kickreturn af veteranen #1 Micki Nielsen tog Mads Edvardsen sagen i egen hånd. Quarterbacken tog bolden under armen og med et løb på 25 yards kom bolden for første gang ind på Tigers’ territorium. Og efter et par yderligere spil fandt Mads Edvardsen sin receiver #2 Mads Hyrsting, der med et catch på 20 yards bragte hjemmeholdet i front.

I starten af 2. quarter havde Tigers ryggen mod muren i egen endzone, efter først en lang straf og efterfølgende blev QB #4 Jacob Karkov sacket på egen 5yard-linje af #75 William Nilsson. Tigers måtte derfor punte dybt fra egen endzone og Demons kunne overtage bolden på Tigers’ banehalvdel.

Det kom der ikke noget ud af og Tigers’ overtog bolden midt på egen bane efter at Demons havde forsøgt at gå på den på fjerde down. Herfra drev Tigers på en håndfuld spild bolden ned på Demons 1-yard-linje og #19 Emil Arvesen kunne bringe de jyske gæster tilbage i front med et kort løb.

Føringen holdt dog kun nogle få sekunder, for på det efterfølgende kickoff tog Mads Hyrsting bolden 89 yards til endzone og så var amagerkanerne igen i front.

I slutningen af quarteret prøvede Demons at forcere tingene lidt med et trickspil. Mads Edvardsen gav bolden til Lars Hyrting, der forsøgte at finde #83 Frederik Normann på et langt pass, men bolden blev interceptet af Jacob Galsgaard.

Demons fik dog hurtigt bolden tilbage, da Jakob Karkov med få sekunder tilbage af halvlegen forsøgte at finde en receiver dybt, men det havde #37 Zean Madsen luret og han interceptede bolden. Dermed kunne hjemmeholdet gå til pausen i front.

Tigers tog teten

Om der var mere end blot Gatorade i tønden som Tigers-spillerne drak af i pausen vides ikke, men holdet kom ud som lyn og torden. Efter et godt return satte Lasse Lykke igen turboen på, og tog bolden i venstre side 40 yards til endzonen.

Herefter gik det jævnt ned af bakke for Demons. Tigers bragte sig yderligere foran på en safety, da Demons skulle forsøge at punte ud af end zonen men snappet gik højt over punteren og så kunne dommerne sætte hænderne sammen over hovedet.

En safety betyder som bekendt, at det hold der er scoret imod skal sparke bolden tilbage og så havde Tigers igen bolden. Det angreb blev stoppet, men kort efter fik gæsterne bolden tilbage, da Mads Edvardsen kastede bolden i armene på #33 Lau Hartoft på Demons 20 yards-linje.

På det efterfølgende spil løb Lasse Lykke op igennem midten, undgik et par tacklinger og så var Tigers tilbage i endzone. Spillet blev dog kaldt tilbage på grund af en holding-straf, men det virkede Lasse Lykke ligeglad med. Han fik bolden igen og løb ud i venstre side, hvor han med sit andet touchdown bragte de hvidblusede yderligere foran.

Hvor første halvleg havde været en meget jævnbyrdig affære, var det ret meget som om kræfterne slap op for hjemmeholdet, der kun kunne stille med 20 mand. Og trods en heroisk indsats, formåede Demons ikke at lægge pres på Jakob Karkov, der fik tid til at finde sine receivere og Demons-spillerne skulle bruge lidt flere forsøg på at få Tigers-spillerne ned at ligge.

Med yderligere touchdowns fra Emil Arvesen, #87 Kevin Jeppesen og i kampens slutning Lau Hartoft, som kronede en flot Tigers-kamp med et kort løb i endzone, sluttede kampen.

Kommende kampe

Aarhus Tigers avancerer med sejren til (2-2) og er stadigvæk et rigtigt godt bud på et slutspilshold, mens Amager Demons (1-4) stadigvæk er i alvorlig nedrykningsfare.

Næste kamp for begge hold er i den første weekend i juni måned. Aarhus Tigers skal endnu en tur til Sjælland, når de 3. juni skal til Herlev, mens Amager Demons grundlovsdag (den 5. juni) skal en tur den anden vej over Storebælt, når de skal til Vejle og møde mestrene fra Triangle Razorbacks.

Scoringer

1st quarter

0-3 Jacob Galsgaard, field goal, 22 yards

7-3 Mads Edvardsen til Mads Hyrsting, 20 yd catch (PAT good)

2nd quarter

7-9 Emil Arvesen, 1yd run (PAT no good)

13-9 Mads Hyrsting, 89 yd kick return (PAT no good)

3rd quarter

13-16 Lasse Lykke, 40 yard run (PAT good)

13-18 Safety

13-25 Lasse Lykke, 10 yard run (PAT good)

13-32 Emil Arvesen, 20 yard ryn (PAT good)

4th quarter

13-39 Jakob Karkov til Kevin Jeppesen, 35 yard pass (PAT good)

13-46 Lau Hartoft, 2 yard run (PAT good)

[metaslider id=7581]