Foto: Dan Knudsen – 71 Media (Arkiv)

Horsens Stallions og AaB 89ers er snart klar til sommerferie. Først venter dog en spændende kamp mellem to hold fra den tungere ende af tabellen. Kampen betyder meget for begge hold, og en sejr vil give en helt anden fornemmelse at gå på sommerferie med.

Gæsterne fra Horsens Stallions led i sidste weekend sæsonens største nederlag, da de tabte 54-6 til Søllerød Gold Diggers. Det nederlag skal de nu forsøge at glemme, og det skal en sejr mod 89ers hjælpe med. Head coach Dan Jeppesen siger inden kampen: ”Vi er lidt afbudsramt til denne kamp. Men jeg håber at en som Jacob Duus på RB kan komme i gang med sit hurtige løb, og at Niko Lester igen kan give problemer, og at vi kan komme godt på sommerferie.”

Stallions har, trods placeringen, været et spændende pust til National Ligaen. Dan Jeppesen er da også rimeligt tilfreds med holdets start, men mener, at de med en smule held havde gjort det meget bedre resultatmæssigt.

Kan ikke tåle endnu et nederlag

Hos lørdagens modstander fra Aalborg må følelsen være en anden. Objektivt set er ikke meget gået godt i første halvsæson. Det skal vende mod Stallions ifølge head coach Thomas Thomsen: ”Så underligt som det måske lyder, med en record på 0-6, så har vi fortsat en forhåbning om playoff. Men hvis det skal ske, så er det bydende nødvendigt, at vi vinder over Horsens på lørdag, det er en must-win-kamp for os. Når det så er sagt, så er vi helt bevidste om, at vi er underdogs, Horsens har immervæk scoret offensive touchdowns i år, samtidigt ladet færre point gå ind end os, og slutteligt har de Niko Lester, som er en absolut game changer.”

Niko Lester startede sæsonen som receiver, men er senere blevet runningback med stor succes. Med Lester som receiver kunne der ellers være lagt op til lidt af et matchup, når han skulle stå overfor en af 89ers’ profiler. ”Den store profil for os i år har været vores CB Jonas Nedergaard. Som for resten af holdet var de fire første kampe en udfordring, men mod Amager har han været fuldstændig dominerende. Så for den neutrale tilskuer er det lidt ærgerligt, at Niko Lester er blevet rykket ind som RB. Det ville ellers have været et spændende matchup”, siger Thomsen.  Han roser desuden også linebacker Jens Eg Nørgaard, som ifølge Thomsen sjældent misser en takling.

Meget på spil

Opture har der ikke været mange af for 89ers indtil nu. Dem håber Thomsen at se fra på lørdag: ”Opture har der ikke været mange af endnu. Vi har spillet væsentligt bedre i de seneste to kampe, men vi har endnu ikke vundet. Så forhåbentlig er det vores tur til at få en optur nu, drengene har i hvert fald fortjent det, synes jeg.”

Der venter den neutrale tilskuer en spændende kamp med en helt masse på spil. Stallions må i kraft af deres sæsonstart vurderes som favoritter til kampen, men større overraskelse ville det heller ikke være, hvis 89ers hev deres første sejr i land. Uanset sejrherren vil det give momentum i bundstriden til anden halvdel af sæsonen, og så vil det nok også give holdets træner lidt mere ro i sommerferien.

Seneste indbyrdes opgør

18.8.2013 – AaB 89ers @ Horsens Stallions – 32-6

27.4.2013 – Horsens Stallions @ AaB 89ers – 14-30