På hjemmebanen i Aarhus er Tigers altid et svært hold at spille mod, og med en overbevisende sejr fra sidste uge er Tigers klar til at tage imod de velspillende guldgravere fra Søllerød. Gæsterne kommer med to sejre i sæsonens første to kampe og har set meget stærke ud i den tidlige del af sæsonen.

En nyhed, der også spredte sig ud over football-Danmarks grænser og ud i de store medier var ankomsten af Desmond Cooper til Søllerød. Cooper har fået spilletid i NFL, og han er sammen med Gold Diggers’ anden import, Robert ’Bobby’ Burton stærkt medvirkende til Søllerøds gode start.

Head Coach for Aarhus Tigers, Thomas Pedersen, har da også lagt mærke til de to stærke amerikanere.

”Robert Burton har jo vist sit værd mod Towers, så ham skal vi klart holde øje med. Både ham og Desmond Cooper ser gode ud. Det er rigtig spændende med en fyr med Coopers baggrund i Danmark, og jeg glæder mig til at se, hvordan de vil bruge ham,” siger Aarhus-træneren til Nationalligaen.dk.

Tigers import i denne sæson tog, som vi kunne rapportere, tidligere på sæsonen hjem til USA for at kæmpe om en plads i NFL, men det har ikke fjernet alt amerikansk blod fra hjemmeholdet. Tilbage i Tigers-uniformen er nemlig Jonn Matthews, og det vækker glæde i Aarhus.

”Det har helt tydeligt givet et ekstra moralsk boost at have Jonn tilbage. Han er kort sagt ’the real deal’,” siger Thomas Pedersen.

Løbeangrebet og fokus på defensive fejl

For gæsterne har det været et godt bekendtskab at byde Robert ’Bobby’ Burton velkommen i klubben. Den amerikanske running back har givet Gold Diggers et stærkt våben i løbespillet, og amerikaneren har allerede vist sit værd i National Ligaen.

”Indtil videre har Bobby (Robert Burton, red.) givet vores offense en helt ny dimension. Sammen med vores offensive linje har vi fået det ud af løbespillet, som var planen fra starten af sæsonen,” siger Gold Diggers’ Head Coach, Troels Vestergaard til Nationalligaen.dk.

Selvom Søllerød-holdet har lagt stærkt fra land, er gæsternes Head Coach klar over, at man ikke kommer sovende til en sejr mod Tigers.

”Vi laver for mange tekniske fejl og assignment-fejl på forsvaret, og det er noget, vi har brugt tid på at få rettet til træning. Det kommer også til at være afgørende mod Tigers, for hvis vi løfter vores bundniveau med færre fejl og vores løbespil producerer, som det har gjort indtil nu, så tror jeg på en sejr,” siger Troels Vestergaard.

Tigers vil udnytte hjemmebanen

Tigers-træner Thomas Pedersen har stor respekt for gæsterne, og han håber på stor opbakning fra lægterne mod Gold Diggers, som kan være med til at holde spillerne på tæerne.

”Vi har spillet tre kampe på tre uger, så det har været lidt presset med forberedelse, men vi har fået set en del video på Gold Diggers. De kommer helt sikkert til at give os kamp til stregen, for de er velcoachet, og de har en god dybde. Vi skal udnytte, at vi er på hjemmebane og sikre en god gejst og intensitet i denne kamp,” siger Thomas Pedersen.

Det er en realitet, at spillere rykker rundt i landet af andre grunde end football, og derfor er klubskifte en del af sporten herhjemme. Netop sådan et klubskifte giver anledning til en lidt speciel genkomst, når Tigers tager imod Gold Diggers.

”Det bliver også spændende at se (Frederik, red.) Oldenburd igen. Han har jo været en profil for os de sidste par år, så det bliver lidt specielt,” siger Thomas Pedersen.

Oldenburg spillede i Aarhus Tigers i en årrække, hvor han også kom på det danske landshold som wide receiver, inden han valgte at flytte til København.

Kampen bliver spillet i Aarhus på Tigers hjemmebane på Engelundsvej 11, søndag den 14. maj klokken 14. Har man ikke mulighed for at komme til Aarhus, vil kampen også blive streamet på Zibrasport.dk/daff/live/ .

Kommer man til kampen, er man velkommen til at melde det ud på kampens Facebook-event, hvor man også kan læse mere:

Tidligere opgør:

17/9 – 16: Gold Diggers 27 – 26 Tigers

25/6 – 16: Gold Diggers 34 – 21 Tigers

29/8 – 15: Tigers 40 – 13 Gold Diggers