Foto: 1st Down Photo

Danmarks A-landshold i amerikansk fodbold tager lørdag eftermiddag til Finland for at spille den anden kvalifikationskamp til EM.

Lovende danske takter

Danmark har fået EM-kvalifikationskampe tilbage på dansk jord, hvilket har øget den danske interesse i dansk amerikansk fodbold. Efter DR har haft et godt samarbejde med Dansk Amerikansk Fodbold Forbund til Mermaid Bowl de seneste par år, har TV-kanalen også gået ind i EM-kvalifikationen.

Først var det til den danske kamp på hjemmebane mod Holland for knap en uge siden, hvorefter man nu også har rettighederne til at vise den sidste og afgørende kvalifikationskamp i Finland. Den forøgede interesse og opbakning til landsholdet var også en vigtig del i sejren over Holland i den første kvalifikationskamp i lørdags. Her kunne Danmark sikre sig et godt udgangspunkt med en 22-19 sejr. En sejr, hvor Danmark viste lovende takter og flere danske spillere fik vist sig fint frem.

Nogle af disse var bl.a. Philip Thun fra Copenhagen Towers og Lasse Lykke fra Aarhus Tigers. Begge spillere fik skaffet en masse danske yards, hvor Philip Thun startede godt ud og havde flere gode plays. Efter Lasse Lykke var blevet varm viste han enorm kvalitet for danskerne. Flere fysisk overlegne plays og lange løb var en af grundstenene til at Danmark vandt første kvalifikationskamp.

En negativ faktor ved første kvalifikationskamp var dog, at både Søren Bakbøl og Alexander Kronborg måtte forlade kampen med en skade. Det bliver spændende at se hvad coaching staff finder på i deres fravær.

Svær modstand i vente

Finland har længe været en stormagt når det gælder international amerikansk fodbold. Dermed kan danskerne se frem til en væsentlig sværere modstand end de fik mod Holland. Sidste års EM-slutrunde sluttede med en tredjeplads til Finland, der kun blev besejret af Frankrig og Østrig. Sammenlignet med danskerne fik vi som bekendt en femte plads, hvor vi tabte den sidste kamp med 33-16 til Storbritannien. Et Storbritannien-hold, der samme slutrunde blev kørt over af Finland.

Det samme billede har tegnet sig i denne kvalifikation, hvor Danmark måtte slide sig til en 22-19 sejr i sidste weekend, hvor Holland for fjorten dage siden dog blev kørt over af finnerne med en storsejr, hvor man ikke fik sat et eneste point på tavlen.

En yderst farlig herre for Finland er Mira Kadmiry. Quarterbacken er noteret for 3.213 yards og 51 touchdowns i den forgangne sæson i den finske liga og skal især lukkes ned, hvis Danmark skal have en chance for at hive en sejr i land over Finland.

Den sidste og afgørende kamp i EM-kvalifikationen spilles på lørdag d. 26/10 på Myyrmäen jalkapallostadion med kampstart kl. 14.00 finsk tid og 13.00 dansk tid.

Facebook event:

Se kampen live: https://www.dr.dk/live/nyheder/sporten/amerikansk-fodbold-finland-danmark

Billetter: https://www.ticketmaster.fi/event/jenkkifutiksen-em-puolivaliera-suomi-vs-tanska-lippuja/268657?camefrom=facebook_161019_sajl_suomitanska&utm_source=social&utm_medium=facebook&utm_campaign=161019_sajl_suomitanska&fbclid=IwAR2nsyN_pi3AiOv6fF0MCN0fa9yZwKJSmivcMAyD6qjZJGXCRnv8cYy-Smg