Af Mikkel Overgaard Pedersen

Foto: Michael Quist

På lørdag tager Copenhagen Towers imod Søllerød Gold Diggers på hjemmebane i sæsonens sidste kamp i grundspillet.

Rivalisering og slutspil

Der er lagt i kakkelovnen til et vaskeægte ærkerivalopgør, når Copenhagen Towers får besøg af National Ligaens førerhold Søllerød Gold Diggers. En kamp, som kommer til at have stor betydning for resten af sæsonen. En eminent timing af dette opgør har gjort, at de to hold, foruden rivaliseringen, også kan spille om den direkte førsteplads i grundspillet af National Ligaen.

Seedningen i slutspillet, som i år kun udvælges af de fire hold, som er en del af National Ligaen, skal afgøres efter AaB 89ers har mødt Triangle Razorbacks næste lørdag i Vejle. Disse to hold kan dog ikke nå at ændre på deres placeringen, hvilket gør kampen på lørdag afgørende for, hvem der skal møde henholdsvis Triangle Razorbacks og AaB 89ers. Et aalborgensisk mandskab, som allerede i denne sæson har voldt Søllerød Gold Diggers stort besvær, da de slog førerholdet med 6-33 på udebane i Nordsjælland. Triangle Razorbacks har dog tabt samtlige kampe, som gør dem til et mere overskuelig match.

Dermed kan begge hold med en sejr sikre sig førstepladsen i grundspillet af National Ligaen og dermed også selv afgøre, hvem de skal møde i semifinalen i denne udgave af National Ligaen.

To frembrusende hold

Copenhagen Towers og Søllerød Gold Diggers er med længder ligaens bedste offensiver, hvor de har sat henholdsvis 208 og 142 point på tavlen. Begge hold har også tilladt mindre end 100 point i sæsonens første fem kampe.

Sidst de to mandskaber mødtes i denne sæson endte det med nederlag til Copenhagen Towers, som også var deres eneste nederlag hidtil i denne sæson. En kamp som endte med en overtidsscoring af Søllerød Gold Diggers, som gav dem sejren på 36-30.

Anton Witmeur kunne meget vel igen blive en meget afgørende faktor, hvor han i endnu en sæson har vist gode takter, hvor han har redefineret positionen som running back og sat vitale point på tavlen for Copenhagen Towers. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at der bliver sat mange point på tavlen, når de to hold mødes.

Hvorvidt det bliver Søllerød Gold Diggers eller Copenhagen Towers, der kan trække sig sejrrigt ud af opgøret og nappe National Ligaens førsteplads i grundspillet får vi svarene på lørdag aften.

 

Seneste fem indbyrdes kampe:

19.06.21 – Søllerød Gold Diggers – Copenhagen Towers 36-30

14.08.20 – Copenhagen Towers – Søllerød Gold Diggers 29-26

23.08.19 – Copenhagen Towers – Søllerød Gold Diggers 68-22

19.05.19 – Søllerød Gold Diggers – Copenhagen Towers 26-44

24.08.18 – Copenhagen Towers – Søllerød Gold Diggers 41-20