Andreas Knappe er i gang med sit tredje år på UCONN. Efter at have været red-shirtet i et år, blev sidste sæson en stor sæson for den store dansker. Det blev til spilletid i 10 kampe, hvor 7 af dem var som starter. Vi har fanget Andreas i fuld gang med spring football, og spurgt ham om hans hverdag og hans forventninger til den kommende sæson.

Du er igang med spring football. Hvad får du tiden til at gå med?

Vi har fået en ny offensive coordinator i år, så det bruger vi tiden på i øjeblikket. Jeg arbejder på at perfektionere min teknik. Da jeg er ret høj, så skal jeg lavere ned – og så arbejder jeg på at forbedre min powerbase.

Hvordan ser dit skema ud?

Mandag, onsdag, fredag og lørdag træner jeg fra kl. 7-9. Så har vi tid i udstyr fra 9:40-11:40. Tirsdag og torsdag har vi styrketræning kl. 9, og så har vi møder, hvor vi ser film fra træningen. Min eftermiddage går med forskellige forelæsninger.

Jeg læser en bachelor i kommunikation og en bachelor i psykologi. Jeg var red-shirtet mit første år, så jeg har mulighed for at læse et år længere.

I foråret vandt Andreas prisen for Newcomer of the Year, men var også nomineret til Lineman of the Year. To nomineringer var mulige, fordi Andreas har skiftet position fra den defensive linje til den offensive linje. Et skift som ikke var lige populært hos de to trænerstabe, da både den defensive trænerstab og den offensive trænerstab, sloges om Andreas.

Prisen og nomineringerne er en kæmpe præstation af den stille dansker, som også er meget ydmyg da spørgsmålene drejer sig om det.

Du blev Newcomer of the year. Hvad betyder det for dig?

Jeg har skiftet position fra defensive line til offensive line, derfor var jeg nomineret til to kategorier; Lineman of the Year og Newcomer of the Year, som jeg så vandt. Det var cool, og en kæmpe anderkendelse, at det man går og laver også er ordenligt.

Du har skiftet position, hvordan kan det være?

Min kropsbygning passer bedre til den offensive linje, og det er et skift der passer mig rigtig godt.

Da jeg spørger ind til hans sidste sæson, er Andreas meget målrettet omkring sine forventninger til den kommende sæson.

Du var starter i 7 kampe sidste sæson, hvad forventer du af den kommende sæson?

Jeg spillede i 10 kampe og var starter i 7. Mine forventninger er at starte i alle 12 kampe. Jeg er her for at spille football, og jeg bliver ved med at udvikle mig.

Da spørgsmålene vender sig til fremtiden, og om hans fremtid ligger i USA eller Danmark, bliver svarene lidt mindre målrettede.

Kommer du nogensinde hjem?

Både ja og nej. Jeg vil gerne spille football så længe jeg kan. Hvis jeg fik lov til at spille professionelt ville det være fantastisk. Jeg tager det dag for dag, og ser hvor det fører mig hen. Jeg ved ikke om jeg bliver herovre eller om jeg kommer tilbage til Danmark. USA er et spændende land, og der er mange muligheder.

Da Andreas spillede football i Danmark, spillede han for Triangle Razorbacks, som han ofte besøger når han er hjemme. Det var derfor naturligt at spørge, hvordan Andreas så Razorbacks kommende sæson.

Følger du med i NL?

Mit skema er ret hårdt og mit fokus ligger i min træning og studie, så jeg følger NL så meget jeg nu har tid til. Jeg tror at Razorbacks står fint nok i år. Jeg har ikke haft mulighed for at se dem, men de virker sultne. At de ikke var i Mermaid Bowl sidste sæson, er nok meget sundt – så får man et reality-check, og så man vil arbejde mere for det.

Andreas’ vej til College var ikke af den lige vej. Så mit sidste spørgsmål går på hvad han vil give af råd til spillere som gerne vil prøve kræfter med football i USA.

Hvad vil du anbefale andre at gøre, for at komme på college?

Jeg vil ikke anbefale at gøre det på den måde jeg gjorde. Jeg blev fundet på et recruiting site, og gik så igennem processen med highlights osv. Få jer et år eller to på highschool, og få exposure til forskellige colleges herfra. Prøv kræfter med football i USA – det år på highschool kan gøre alverden. Highschool er med til at give et reality-check football-mæssigt og eksponering til colleges, så man ikke skal stå for det hele selv.

Vi ser frem til at følge Andreas’ sæson, og håber at han får den sæson, som han går efter.

Du har mulighed for at følge Anderas på twitter: @Thegreatdane02

Se Huskies interview med Andreas: https://www.youtube.com/watch?v=d168Y3s_HRQ&feature=youtu.be

Fakta

College: Uconn Huskies
Højde: 207 cm
Vægt: 142 kg
Position: Offensive tackle (OL)
Nummer: 53.