Foto: Per Kronvold

De to lokalrivaler Aarhus Tigers og Triangle Razorbacks mødes i semifinalen i en kamp om at komme i årets store finalekamp.

Aarhus bliver lørdag til en metaforisk slagmark, når Aarhus Tigers tager imod Triangle Razorbacks i den ene af to semifinaler i dette års National Liga. De to hold har længe været rivaler i det jyske, og det er to hold, som af naturlige årsager er 100 procent opsatte på at vinde kampen og stå i finalekampen om at blive danske mestre anno 2018.

Hjemmeholdet Tigers er på papiret måske favoritter til opgøret, da de sikrede sig hjemmekampen som 2.-seed i løbet af sæsonen.

Derudover var det også de hvidklædte tigre, der vandt de to holds eneste indbyrdes kamp i denne sæson, da kampen endte med 21-16 til aarhusianerne. Der er altså flere ting, der peger hjemmeholdets vej, inden kampen bliver fløjtet i gang lørdag.

Alligevel kan Razorbacks også sagtens finde positive aspekter af deres sæson, som kan give gæsterne noget optimisme.

Generelt har Razorbacks set bedre og bedre ud, som sæsonen er skredet frem, og ud over Copenhagen Towers har kun lørdagens modstander formået at slå holdet fra Vejle.

I wildcard-kampen hjemme på Vejle Atletik Stadion fik Søllerød Gold Diggers ørene i maskinen, endda selvom den sædvanlige startende quarterback, Peter Linnemann, blev sparet langt hen ad vejen i denne kamp.

Mange af holdets store profiler viste sig at være i god form i denne kamp, og Tigers kommer især til at få hænderne fulde med at kontrollere spillere som Jairus Moll, Geoffrey Lewis og Nico Lester i løbet af kampen.

Forsvaret har dog været et af de stærke punkter for Aarhus Tigers i denne sæson, og med en Timmi Rysgaard tilbage i klubben efter en tid i Schweiz har denne enhed kun lagt på siden sommerpausen, når man kigger på navnene.

Det kan dog være en smule bekymrende for hjemmeholdet, at man har tabt 3 af de seneste 5 kampe. 2 af disse var til Copenhagen Towers, der gk ubesejret gennem den regulære sæson, men sidste kamp inden slutspillet bød på et klart nederlag til Søllerød Gold Diggers, som Razorbacks slog i den forgangne weekend.

I den kamp var der dog reelt ikke noget at spille for, da slutspilsbilledet var helt fastlagt inden den kamp, så det er svært at vide, hvor meget man skal lægge i det nederlag.

Hævet over enhver tvivl er det dog, at de to mandskaber vil komme ud til denne kamp og give sig fuldt ud for en billet til at spille Mermaid Bowl i Slagelse den 13. oktober – det burde garantere et brag af en kamp, hvor underholdningsværdien er i top.

Læs mere om kampen på Facebook her

Tidligere opgør

29.04.18 Aarhus Tigers Triangle Razorbacks 21 : 16
17.04.17 Triangle Razorbacks Aarhus Tigers 19 : 15
12.06.16 Aarhus Tigers Triangle Razorbacks 21 : 28
09.04.16 Triangle Razorbacks Aarhus Tigers 36 : 12
26.09.15 Triangle Razorbacks Aarhus Tigers 16 : 13