Foto: Michael Quist

Copenhagen Towers fik et godt udgangspunkt i sæsonens første NEFL kamp, hvor holdet på udebane i Oslo fik en sejr over værterne Oslo Vikings på 10-21.

Kvalitet på defense

Scoringer blev der ikke mange af i kampen, især ikke i første halvdel, hvor Copenhagen Towers helt afholdte de norske værter fra at score et touchdown. Især det danske defense spillede en stor kamp, og fik lukket godt ned for Oslo Vikings’ offensive spillere. Stor ros høstede det danske hold også fra hjemmeholdets fans og kommentatorer, som var imponeret over kvaliteten i defense.

Der kom dog nogle enkle fejl fra det danske mesterhold, hvor bl.a. en farlig interception højt på banen ved stillingen 10-14, gjorde kampen endnu mere spændende. Dog valgte Oslo Vikings at gøre det samme i deres næste drive, og derved kunne Lasse Tor afgøre kampen med sin scoring til 10-21. Dog en yderst jævnbyrdig kamp, hvor begge holds defense viste fine kvaliteter.

NEFL skudt igang

Head Coach fra Copenhagen Towers Peter Herbild havde meldt ud, at kampen i Oslo skulle være startskuddet på en forhåbentlig succesfuld international sæson for de danske mestre. Dette må dermed siges, at Copenhagen Towers fik den bedst tænkelige start på deres tre første kampe i NEFL.

Foruden dette fik NEFL bevidst den kvalitet, som turneringen kan byde på. En spændende og tæt kamp, som foruden at byde på fremragende defensiv fodbold også bød på specielle og underholdende offensive plays. Især havde Oslo Vikings sat deres lid til holdets nummer 22, runningback Jesper Jørgensen, også kaldet ”JJ”, der også bidrog med flere gode raids op ad banen.

Næste kamp for Copenhagen Towers’ vedkommende i NEFL er d. 28. april, hvor holdet hjemme tager imod det overraskende britiske hold Tamworth Phoenix, som i denne sæson får deres debut på den internationale scene. Et hold, som Copenhagen Towers har mere kendskab til en Oslo Vikings, men omvendt også et hold, som har slået flere af de engelske storhold, som har siddet på mesterskabet de seneste ni sæsoner.

En perfekt start på sæsonen for det danske mesterhold, der er ubesejrede med en sejr i National Ligaen og nu en sejr i NEFL. Dette tyder altså på, at kan blive en god sæson for Copenhagen Towers, og der ses fremad mod de næste to kampe i NEFL, som forhåbentlig kan sende de danske mestre videre i turneringen mod vinderholdet fra CEFL.

Scoringer:
1. quarter
Oslo Vikings – Copenhagen Towers 0-7 PAT good

2. quarter
Oslo Vikings – Copenhagen Towers 3-7 Field goal
Oslo Vikings – Copenhagen Towers 3-14 PAT good

3. quarter
Oslo Vikings – Copenhagen Towers 3-14 PAT good

4. quarter
Oslo Vikings – Copenhagen Towers 10-14 PAT good
Oslo Vikings – Copenhagen Towers 10-21 PAT good

Slutresultat: Oslo Vikings – Copenhagen Towers 10-21