På forhånd var hjemmeholdet, Aarhus Tigers, favoritter, inden lørdagens kamp mod Herlev Rebels. Det billede blev kun forstærket, da gæsterne troppede op med 15 mand.

Som bekendt skal der 11 spillere på banen i amerikansk fodbold, og det kunne gæsterne fra Herlev Rebels også præstere, men på bænken var der kun fire spillere at skifte ud med. Inden kampen havde hjemmeholdets head coach, Thomas Pedersen, regnet med, at de to holds trupstørrelse til kampen ville få en betydning, og hjemmeholdets væsentligt flere spillere vandt da også med de sikre cifre 53 – 14.

Selvom det kun var 15 spillere, der stillede op i de røde Rebels-dragter, var det 15 mand med en indstilling, som ikke kunne forlanges meget bedre – gæsterne gav alt, de havde i sig, og det lagde rebellernes træner også mærke til fra sidelinjen.

“Det var da en lidt speciel fornemmelse at komme til kamp med 15 mand, men vi blev ramt af 16 afbud til denne kamp. Så snart drengene var på banen og fik mærket den første kontakt, var de klar, og de kæmpede alt hvad de kunne,” siger Rebels head coach, Ronnie Kjær til Nationalligaen.dk efter kampen og fortsætter:

“Vi havde et mål om, at score point på angrebet og ikke tillade for mange på forsvaret. Vi får sat point på tavlen, men vi tillader for mange – egentlig er jeg rimelig tilfreds trods alt, for vi vidste, at det ville blive svært.”

Med den store sejr er den samlede score i de seneste fem kampe mellem de to hold nu 194 – 33 i aarhusianernes favør.

At gæsterne slog fra sig lagde hjemmeholdet også mærke til, men det blev til en sejr, og det er Tigers’ head coach, Thomas Pedersen godt tilfreds med.

“Vi laver lidt for mange fejl, og jeg laver for mange fejl på sidelinjen. Vi får justeret i pausen, og så ser det bedre ud, så jeg går til sommerpause med en god fornemmelse. Vi er 4-3 [holdets record i National Ligaen efter denne kamp, red.], og vi får sluttet af inden pausen med et W,” siger Tigers-træneren og fortsætter:

“Rebels skal have stor respekt for at kæmpe hele kampen igennem og ikke gå døde. Til sidst i kampen gik gassen helt naturligt lidt af ballonen, men de er jo med i første halvleg, selvom de kun er kommet 15 afsted,”

Rebels-profiler viser stor alsidighed

Med 11 minutter og 43 sekunder tilbage af første quarter er Tigers allerede foran 7 – 0, efter Lasse Lykke tog kampens første spil fra scrimmage på sine skuldre og løb bolden fra midterlinjen til kampens første touchdown.

Herfra fik man fra tilskuerpladserne en dårlig fornemmelse i maven af at kigge på gæsternes 15 spillere, der tillod et touchdown på kampens første spil, men heldigvis tvang Rebels hjemmeholdet til at kæmpe for hvert et point.

Særligt på special teams så Rebels gode ud, og flere gange returnerede Rebels bolden langt op ad banen, og enheden formåede også at blokere et field goal forsøg fra Tigers.

Som en naturlig konsekvens af spillertruppens størrelse måtte Rebels dække flere positioner i løbet af kampen, og her viste et par af spillerne deres atletiske talent og føling for spillet.

Simon Dellgren, som oftest er at finde som quarterback hos Rebels, viste sig frem som både quarterback, wide receiver/running back i Rebels Wing T-formationer, returner og linebacker, og han var ophavsmand til flere store spil for Rebels.

Holdkammeraten Lukas Witzansky ville ikke stå tilbage for Dellgren, og i anden halvleg af kampen havde gæsterne byttet, så Witzansky stod under center. Her udførte Rebels nummer 8 et fremragende fake handoff, som han tog 20 yards til end zone – kun en enkelt yard kortere end Simon Dellgrens løb til touchdown på 21 yards. Derudover er det værd at fremhæve Witzanskys interception med kun en hånd i løbet af kampen.

Flere strenge for hjemmeholdet

På trods af den heroiske fight, må man ikke glemme, at Tigers vandt kampen relativt sikkert. En af de store drivkræfter bag sejren var en utroligt velspillende Lasse Lykke, der i alt scorede tre touchdowns og stod for grebne og løbede yards, der nåede over den gode side af 150 og måske nærmede sig 200.

Tigers har en af de bedste situationer på quarterback-pladsen, da man i Aarhus både råder over Jakob Karkov og Troels Andersen, og de to spillere skiftedes til at tage drives for hjemmeholdet. Det lykkedes også begge spillere at kaste to touchdowns i løbet af kampen.

Til at gribe de i alt fire touchdowns fra Tigers quarterbacks, delte Jesper Kold og Mads Christensen byttet mellem sig – en gang fra hver quarterback. Også Lau Hartoft, der som regel er at finde på den defensive side af bolden, vikarierede på running back og løb bolden ind til seks point en enkelt gang.

Hjemmeholdet fik altså bragt bolden i end zone af fire forskellige spillere, uden at regne de to quarterbacks med, og i sidste ende blev det altså for meget for gæsterne, der måtte tage hjem til Herlev med et nederlag på 53 – 14.

Scoringer:

1.Q

7 – 0                                    Lasse Lykke 50yd run (xp good)

14 – 0                                  Mads Christensen 15yd catch fra Jakob Karkov (xp good)

2. Q

21 – 0                                  Lasse Lykke 9yd run (xp good)

28 – 0                                  Jesper Kold Larsen 44yd catch fra Troels Andersen (xp good)

3. Q

28 – 6                                  Simon Dellgren 21yd run (2pt no good)

34 – 6                                  Lasse Lykke 3yd run (xp no good)

34 – 14                                Lukas Witzansky 20yd run (2pt good)

41 – 14                                Lau Hartoft 3yd run (xp good)

4.Q

47 – 14                                Jesper Kold Larsen 44yd catch fra Jakob Karkov (2pt no good)

53 – 14                                Mads Christensen 33 yd catch fra Troels Andersen (xp no good)