CFL står for Canadian Football League, og er den Canadiske pendant til NFL, altså en professionel liga i amerikansk fodbold. CFL-sæsonen 2020 starter den 11. juni og afsluttes med Grey Cup, CFLs svar på Super Bowl, den 22. november – hvilket i år er 108. gang Grey Cup spilles.

CFL har besluttet de gerne vil være mere internationale, og har derfor indgået samarbejde med en række forbund i forskellige lande rundt i hele verden, heriblandt DAFF. En del af aftalen er, at CFL vil lave regional combines med henblik på at finde internationale spillere til CFL, der i første omgang vil blive inviteret med til CFL Combine i Toronto i slutningen af marts, hvorfra de bedste vil blive inviteret med i CFL Global Draft Day 16. april 2020, hvor holdene i CFL kan drafte dem.

CFL Combine i Danmark bliver afviklet lørdag den 29. februar i Hafnia Hallen, Valby – detaljeret plan for dagen er ikke fastlagt med CFL endnu.

Danske spillere der ønsker at prøve lykken og deltage i CFL Combine i Danmark, skal nomineres af deres klub head coach, hvilket gøres ved at klubbens head coach kontakter DAFFs Sportschef Lars Carlsen på lc@daffmail.dk. Klubberne har fået besked tidligere i januar om eventen.

Deadline for nominering af spillere er søndag den 2. februar 2020, og derefter vil der ud fra de nominerede spillere blive udvalgt det antal spillere, der blive inviteret med i CFL Global Combine Danmark.

Det koster ikke noget for en spiller at deltage i CFL Global Combine.

Da der ikke afholdes CFL Global Combine i Norge, har Norge fået lov til at sende spillere til i CFL Combine i Danmark.

Hvordan foregår det?

Spillerne skal gennem en række fysiske test, samt diverse football drills – nedenstående er mere info om de enkelte tests og drills:

Alle er som udgangspunkt velkomne til at komme og overvære CFL Global Combine, men der skal forventes at der er restriktioner om hvor tilskuer må befinde sig med mere.

CFL Coaching Clinic vil foregår den 1. marts i København

Det forventes der kommer en deltagerbetaling på clinic’en. Det forventes coaching clinicen varer ca. 4 timer – CFL stiller med 2 coaches, en Offense og en Defense. De giver en general præsentation om CFL, derefter vil der være præsentationer af tekniukker med mere, efterfulgt af en Q&A chalk talk.

Detaljer for CFL Coaching Clinic er ikke på plads på nuværende tidspunkt, men mere info og tilmelding følger snarest.