Kigger man udelukkende på resultattavlen, får man indtryk af, at Aarhus Tigers næsten blev tromlet på hjemmebanen af Søllerød Gold Diggers, der kunne notere sig en storsejr på hele 40-17 over hjemmeholdet.

Kigger man derimod på kampens forløb og spillet på banen, bliver udtrykket noget mere mudret. Ganske vist kan man ikke rykke ved den store sejr til Gold Diggers, men det var et Tigers-hold, der kæmpede og faldt med æren i behold – noget begge trænere var enige om efter kampen.

”Følelsen er egentlig, at kampen var noget tættere end scoren viser,” siger Søllerød Gold Diggers’ head coach, Troels Vestergaard, til Nationalligaen.dk efter kampen. ”Det var en god og velspillet footballkamp, og reelt var Aarhus jo tæt på hele kampen.”

Her nævner Troels Vestergaard også en passage i spillet, som på sin vis var meget symptomatisk for kampen og for Tigers.

Bagud 34-17 i 4. quarter og stadig med lidt tid tilbage på uret, troede Tigers og det meste af stadion, at Lasse Lykke havde fundet vejen til end zone fra Gold Diggers’ 8-yard linje, men dommerne dømte ham nede på 2-yard linjen. Her forsøgte hjemmeholdet forgæves at bringe bolden i end zone, men uden held.

I stedet overtog Gold Diggers bolden dybt i eget territorie efter en turnover on downs, efter spillerne i de stribede hjelme troede, de havde reduceret til 34-24. Og som det fremgår af den endelige score, kom Tigers altså ikke tættere på en sejr i denne kamp.

Også hjemmeholdets træner, Thomas Pedersen, syntes kampens slutresultat var misvisende, og han hæfter sig ved de positive ting, Aarhus Tigers kan tage med fra nederlaget.

”Jeg kan være skuffet over resultatet, men jeg kan ikke være skuffet over drengenes indsats. De spillede med stor hustle og intensitet kampen igennem, og en del af vores taktiske elementer virkede faktisk udmærket. Vi er jo tæt på eksempelvis at blokere punts flere gange, og til slut får Timmi (Rysgaard, red.) også blokeret et spark. Vi er bedre, end vi viser i dag, og det kommer vi også til at se i de næste kampe,” siger Thomas Pedersen.

Tigers tæt på, Gold Diggers når i mål

Flere gange i løbet af kampen var der spil, der havde tegningerne til noget stort for hjemmeholdet. Running back Lasse Lykke havde flere løb gennem kampen, hvor en tackling i sidste øjeblik fra en Gold Diggers-forsvarer forhindrede et langt touchdown, og også hans kollega Emil Bank Arvesen viste flere prøver på sin eksplosivitet.

Tigers kasteangreb var i det store hele centreret om tight end Jesper Hansen, som greb to touchdowns i kampen fra quarterback Jacob Karkov, og så kortere kast til Jonn Matthews, der viste sikre hænder på kortere ruter. Det var dog ikke nok til for alvor at sætte Gold Diggers forsvar under pres, der for første gang så nyankomne Desmond Cooper i aktion.

Cooper fik først arbejdstilladelse i Danmark fredag, og med kamp søndag blev en del af busturen fra København mod Aarhus brugt på at sætte den talentfulde amerikaner ind i playbooken – og det gav pote.

I sin første kamp, uden nogen træning med resten af holdet, nappede Cooper to interceptions og spillede en stor rolle i, at Tigers måtte nøjes med at sætte 17 point på tavlen.

Offensivt viste Robert ’Bobby’ Burton sine kvaliteter, da han igen og igen fik vristet sig fri af tacklinger og kunne slutte kampen med tre touchdowns i sit statsheet.

Selvom stadionspeakeren ikke spillede ’Hjem til Aarhus’, så havde det været passende, da Gold Diggers’ receiver Frederik Oldenburg var med københavnerne i dag. Oldenburg slog for alvor igennem i National Ligaen og spillede sig på landsholdet i en Tigers-uniform, inden skiftet til Søllerød denne sæson.

Oldenburg var også manden bag kampens første touchdown, og efter en lidt shaky start på kampen tjekkede han ind i anden halvleg med flere vigtige catches, der holdt gang i Søllerøds offensive maskine.

Er Gold Diggers favoritter?

Der har de senere år været tale om ’The Big 4’ i den bedste danske række, som udgøres af klubberne Gold Diggers, Towers, Tigers og Razorbacks, men spørgsmålet er, hvor tætte disse fire storhold er i denne sæson.

Tigers tabte knebent til Razorbacks i en kamp, de kunne og, ifølge nogle, burde have vundet, og i københavneropgøret i ’The Big 4’ vandt Gold Diggers over Towers. Efter denne – på papiret godt nok – sikre sejr til Gold Diggers over Tigers, er det fristende at spørge, om Gold Diggers nu er favoritter til at tage titlen i år.

Måske det er på grund af sæsonens tidlige stadie, eller måske var det dansk jantelov, men ingen af de to trænere var klar til at udnævne Gold Diggers til favoritter endnu.

”Nej, vi er ikke favoritter. Jeg synes stadig, der er en top 4, og det er tæt i den gruppe, hvor de indbyrdes kampe bliver spændende, så jeg synes ikke, vi er favoritter,” siger Gold Diggers’ head coach, Troels Vestergaard.

Hjemmeholdets træner, Thomas Pedersen, vil heller ikke kalde Gold Diggers favoritter, men han medgiver, at Søllerød ser stærke ud.

”Det er et stærkt hold, der er godt coachet. Det vidste vi godt, inden vi gik ind til kampen, og deres offensiv er rigtig godt, så det ser godt ud for Gold Diggers,” siger Tigers-træneren.

Tigers næste kamp bliver i næste uge i Amager mod Demons, mens Gold Diggers får en lille pause – de skal spille om to uger hjemme mod de forsvarende mestre Triangle Razorbacks.

Kampens scoringer:

  1. Q

3 – 0: FG Jesper Hansen 36 yards

  1. Q

3 – 6: TD Frederik Oldenburg 20-yard catch (M. Forsbøl) (XP no good)

3 – 13: TD Robert Burton 15-yard rush (XP good)

3 – 20: TD Robert Burton 29-yard rush (XP good)

10 – 20: TD Jesper Hansen 8-yard catch (J. Karkov) (XP good)

  1. Q

10 – 27: TD Robert Burton 3-yard rush (XP good)

17 – 27: TD Jesper Hansen 25-yard catch (J. Karkov) (XP good)

  1. Q

17 – 34: TD Morten Forsbøl 2-yard rush (XP good)

17 – 40: TD Jonas Bo Hansen 8-yard catch (XP no good)