Towers vs. Razorbacks Fotograf Michael Quist
Foto: Michael Quist

Sæson 2018

2018 var en helt igennem fantastisk sæson for Copenhagen Towers. Klubben fik for første gang i nyere tid succes i international football, hvilket var det store mål, som Peter Herbild og co. havde efterspurgt i en længere periode. ”Oplevelsen mod både Carlstad Crusaders og Swarco Raiders kommer formentlig til at stå fast som nogle af de største footballoplevelser klubbens spillere og trænere vil opleve”,udtaler Victor Ebsen Andersen fra Copenhagen Towers og fortsætter:

”Så gik vi ubesejret i den danske liga, og vandt en meget spændende Mermaid Bowl, som gjorde os til det første hold i Danmark til at nå 8 MB-sejre. Det satte et dejligt punktum på et fantastisk kapitel i Copenhagen Towers historie”

Dermed var 2018 en uforglemmelig sæson for Copenhagen Towers, der både skrev sig ind i dansk såvel som skandinavisk historie. 

Hvilke profiler har forladt Copenhagen Towers i denne offseason

Copenhagen Towers har sagt farvel til de to amerikanere QB Randy Schroeder og RB Dayton Winn, som holdet har haft masser af succes sammen med. Dayton Winn, der flere gange tidligere har sikret sig titlen som MVP i Copenhagen Towers og i Mermaid Bowl, der også senest var en af de mest væsentlige faktorer i Copenhagen Towers’ ottende mesterskab.

Derudover har klubben sagt farvel til kaptajnen Joachim Christensen, som bliver en stor mundfuld at erstatte, men holdet er meget glade og stolte over hans mulighed for at prøve kræfter med GFL. Joachim Christensen, som skrev kontrakt med den tyske storklub Frankfurt Universe tidligere på året, har også været en fast klippe hos Copenhagen Towers. Joachim Christensen blev sågar MVP på Copenhagen Towers’ offense efter en yderst succesfuld sæson.

LB Sverri Finsson er taget på college, og skal spille for den tidligere Herlev Rebels HC Johan Williams, og vil derfor heller ikke være at finde i Copenhagen Towers’ roster i den kommende sæson.

Profiler der er kommet til Copenhagen Towers i denne offseason

Copenhagen Towers har fået en masse tilgang fra nogle rigtig dygtige spillere både fra deres egen ungdomsafdeling, andre klubber i Danmark og Europa, og så har Copenhagen Towers hentet to amerikanske spillere i QB Danny Higgins og RB Ashton Heard. 

”Danny og Ashton har haft ganske få træninger, men har allerede vist glimt af en masse godt i vente”, fortæller Victor Ebsen Andersen til Nationalligaen.dk.

One to watch

Victor Ebsen Andersen mener heller ikke, at der er en bestemt spiller, som skal holdes øje med, men derimod flere vigtige: ”Vi har ikke én spiller vi skal holde øje med i år. Der er rigtig mange dygtige spillere og vi får rig mulighed for at se dem alle i aktion. Jeg glæder mig!” afslutter Andersen.

Det bliver spændende at følge Ashton Heard, som den nye RB i Copenhagen Towers, og se hvorledes han vil kunne udfylde hullet efter Dayton Winn. 

Forventningerne til Copenhagen Towers i 2019 er tårnhøje efter den fænomenale sæson de havde i 2018. Det er helt tydeligt at ambitionen for holdet er internationalt før nationalt, hvor man igen satser på succes. Det er en sæson, hvor Copenhagen Towers ville kunne bevise sit værd, uden de to stjernespillere Joachim Christensen og Dayton Winn. Mandskabet er dog stadig fyldt med klasse, og bliver et hold, som er yderst spændende at følge i toppen af National Ligaen igen i år.