Foto: Henning Ringlund

Lørdagens NEFL-kamp, som var rykket til Danmark, blev endnu en gang en succes for Copenhagen Towers, som sendte de britiske mestre Tamworth Phoenix hjem til Storbritannien med et 50-7 nederlag.

NEFL-succesen fortsætter for Copenhagen Towers

Anden kamp i NEFL for Copenhagen Towers’ vedkommende bød på mestrene fra Storbritannien, Tamworth Phoenix. En kamp, som var spået væsentlig mere tæt end udfaldet blev. En kamp som fra Copenhagen Towers’ synspunkt ville blive ”utrolig tæt og meget hårdt spillet”mod et hjemligt ubesejret mandskab fra Tamworth Phoenix. Dog endte kampen helt anderledes.

Et engelsk mandskab, som blot havde indkasseret 10 point i gennemsnit pr. kamp, og scoret imponerende 46 point pr. kamp, måtte se sig besejret i lørdagens kamp i Gentofte med hele 50-7 til de danske mestre. Dermed cruiser Copenhagen Towers stille videre i NEFL med to sejre ud af to mulige, hvor holdet mere og mere begynder at spille op til forventningerne om succes i europæisk fodbold i indeværende sæson.

Endnu et Winn

Dayton Winn grundlagde sejren for Copenhagen Towers med 154 rush yards, og hele fem touchdowns, hvoraf de tre faldt i første halvdel af 1. quarter. Dermed var en perfekt eksekvering af en tilrettelagt plan sikret og Copenhagen Towers’ spil buldrede blot videre. Efter fine takter fra bl.a. Dayton Winn, Kasper Skyum og Aske Troen kunne Towers velfortjent gå til pause med en føring på 30-0. Især starten var udslagsgivende for kampen, mener assisterende Head Coach fra Copenhagen Towers Victor Andersen: ”Derefter begyndte Tamworth at tage flere chancer (ændre offense, gå på 4.down osv.), hvilket gjorde at vi fik favorabel field position stort set resten af kampen”.

Den favorable field position udnyttede de lilla/hvide fra hovedstaden yderligere i resten af kampen, hvor Dayton Winn endnu engang kom på tavlen, mens også Lasse Tor Hansen og Jesper Hansen ville på tavlen, begge gange fra fine kast af QB Patrick Hargett.

Det engelske mesterhold fik dog inden dette på et langt kast pyntet en lille smule på det, som må siges at være en mindre ydmygelse for Tamworth Phoenix.

Forskellen mellem England og Danmark

Jeg synes det er tydeligt at vi er mere forberedt. Både med spillet på banen, men også I at spille internationalt fodbold”, udtaler Victor Andersen til Nationalligaen.dk

Copenhagen Towers viste et godt billede af dansk amerikansk fodbold, da de især udnyttede den hurtighed nogle af de danske tophold besidder. Dette blev blot gjort endnu mere tydeligt, da Copenhagen Towers nærmest ydmygede et engelsk hold, som ellers har været storspillende det seneste år i BAFA Premiership. Assisterende Head Coach fra Copenhagen Towers, Victor Andersen, mener der er en god grund til dette:”Jeg synes egentlig Tamworth er et godt hold med en masse gode atleter, men jeg tror at vi vinder på taktik og teknik i denne omgang. Og det tror jeg egentlig også er forskellen. Det virker til at englænderne er vant til at skulle spille meget fysiske kampe og alt hvad vi laver, handler jo om fart. Derudover så var jeg også overrasket over deres manglende justeringer. Jeg tror de er vant til at spille fodbold på en bestemt måde og den virker. Når den så ikke virker, har de ikke rigtig noget modsvar.

Næste kamp for Copenhagen Towers’ vedkommende er d. 27. maj ude mod Søllerød Gold Diggers, og sidste kamp i NEFL spilles i Sverige d. 9. juni mod Carlstad Crusaders.

Scoringr

1. quarter

Copenhagen Towers – Tamworth Phoenix 7-0
Dayton Winn 3 Yd Run (Aske Troen kick)

Copenhagen Towers – Tamworth Phoenix 14-0
Dayton Winn 60 Yd Run (Aske Troen kick)

Copenhagen Towers – Tamworth Phoenix 21-0
Dayton Winn 1 Yd Run (Aske Troen kick)

2. quarter

Copenhagen Towers – Tamworth Phoenix 24-0
Aske Troen 30 yd kick – field goal

Copenhagen Towers – Tamworth Phoenix 30-0
Dayton Winn 1 Yd Run (Aske Troen kick No Good)

3. quarter

Copenhagen Towers – Tamworth Phoenix 37-0
Dayton Winn d yd run (Jakob Green kick)

Copenhagen Towers – Tamworth Phoenix 43-0
Lasse Tor Hansen 16 yd pass from Patrick Hargett (Jakob Green kick No Good)

4. quarter

Copenhagen Towers – Tamworth Phoenix 43 – 7
Tamworth Phoenix 18 yd pass (kick)

Copenhagen Towers – Tamworth Phoenix 50-7
Jesper Hansen 5 yd pass from Patrick Hargett (Jakob Green kick)

Slutresultat: Copenhagen Towers – Tamworth Phoenix 50-7

Billeder fra kampen af 1st Down Photo