Foto: Palle N. Christensen, Towers Media

Copenhagen Towers kunne efter lørdagens højintense opgør mod Carlstad Crusaders kalde sig for North European Champions 2018, da holdet besejrede værterne med 44-43.

Sæsonens målsætninger

Der hersker ingen tvivl om, at Copenhagen Towers’ forår var dedikeret ren og skær til europæisk football. ”Denne sæson er sæsonen, hvor Copenhagen Towers skal have succes internationalt., hvilket også gør at holdets fokus hviler på NEFL”, lød det fra Head Coach Peter Herbild før sæsonstart og tilføjede ”Derudover brugte vi sidste år på at forberede truppen på at spille internationalt, hvilket er forårets helt store mål”.

Godt to måneder senere kunne de forsvarende danske mestre indfri denne målsætning og løfte pokalen efter, at være blevet kronet som vinder af Northern European Football League. Efter overbevisende sejre op 10-21 over Oslo Vikings og 50-7 over Tamworth Phoenix, blev det lørdag de svenske mestre fra Carlstad Crusaders, der måtte se sig slået af et storspillende danske hold, der nu er klar til en Super Final d. 1. juli mod vinderen af CEFL – Central European Football League.

Højintens opgør

Allerede før lørdagens opgør var der lagt op til et festfyrværkeri af en kamp. To storspillende hold, der begge kom ubesejrede til den afgørende kamp i NEFL. Som set tidligere på sæsonen, var det især de offensive kræfter, som sprudlede. Et svensk mesterhold med et scoringsgennemsnit på 50 point pr. kamp, blev skam også testet af, da den danske defense blev testet helt frem til sidste fløjt.

En kamp, som startede godt for det danske hold, hvor holdet så væsentlig mere oplagte ud end de svenske værter. Dette var også med til at Copenhagen Towers førte kampen indtil tredje quarter. Her begyndte især running back Christian Forman, at vise gode takter, hvilket medførte at Carlstad Crusaders kunne gå ind til det sidste quarter med et uafgjort 30-30. Dog viste fjerde quarter at blive ren og skær topklasse, da Dayton Winn, for tredje gang i kampen scorede et touchdown og sejren pegede mod Danmark. Dog svarede Carlstad Crusaders igen og fik scoret to gode touchdowns, hvor bl.a. quarterback Philip Juhlin sneg sig igennem den danske defense.

Dette var dog ikke nok til at stoppe Copenhagen Towers, der med blot 24 sekunder igen kunne se en reducering, da den talentfulde u19 spiller Jakob Green afgjorde kampen og satte et trofævindende vigtigt touchdown på tavlen. En kamp, som bølgede frem og tilbage, med drama til sidste fløjt og offensive kvaliteter. En kamp med høj kvalitete på hele linjen for Copenhagen Towers, der også fortjent gjorde, at Copenhagen Towers nu også kan kalde sig North European Champions 2018.

 

Scoringer:

1. quarter
Carlstad Crusaders – Copenhagen Towers 0-3
Carlstad Crusaders – Copenhagen Towers 0-10 Aske Troen
Carlstad Crusaders – Copenhagen Towers 3-10
Carlstad Crusaders – Copenhagen Towers 3-16 Dayton Winn

2. quarter
Carlstad Crusaders – Copenhagen Towers 10-16 Natal Melero
Carlstad Crusaders – Copenhagen Towers 10-23 Dayton Winn
Carlstad Crusaders – Copenhagen Towers 16-23 Christian Forsman
Carlstad Crusaders – Copenhagen Towers 16-30 Lasse Tor

3. quarter
Carlstad Crusaders – Copenhagen Towers 23-30 Victor Toressen
Carlstad Crusaders – Copenhagen Towers 30-30 Christian Forsman

4. quarter
Carlstad Crusaders – Copenhagen Towers 30-37 Dayton Winn
Carlstad Crusaders – Copenhagen Towers 37-37 – Philip Juhlin
Carlstad Crusaders – Copenhagen Towers 43-37 – Julius Rucker
Carlstad Crusaders – Copenhagen Towers 43-44 Jakob Green

 

Slutresultat: Carlstad Crusaders – Copenhagen Towers 43-44