Af Mikkel Overgaard Pedersen
Foto: 1st Down Photo

Copenhagen Towers sikrede sig endnu engang en plads i Mermaid Bowl efter de vandt på hjemmebane med 45-29 over AaB 89ers.

Mermaid Bowl-deltagere er nu fundet

National Ligaen har nu fundet sine to finalister til Mermaid Bowl efter, at begge semifinaler blev spillet lørdag, hvor Copenhagen Towers og Søllerød Gold Diggers kunne trække sig sejrrigt ud. En yderst tæt kamp blev spillet mellem Søllerød Gold Diggers og Triangle Razorbacks i den tidligere semifinale, hvor Copenhagen Towers i den sene kamp lørdag aften sikkert spillede sig videre til Mermaid Bowl i kampen mod AaB 89ers.

En hæsblæsende offensiv

Allerede tidligt i kampen kunne hjemmeholdet Copenhagen Towers bringe sig foran ved Jacob Green, hvor man kunne forvente en kamp, hvor der vil blive sat et hav af point på tavlen, som det har for vane, når de to hold møder hinanden. I hvert fald er der aldrig blevet scoret mindre en 52 point i en kamp, hvor AaB 89ers og Copenhagen Towers er tørnet sammen. De har sågar sat 92 point på tavlen i det mest målrige indbyrdes opgør.

AaB 89ers fik dog bragt sig godt op ad banen i første quarter også og slog tilbage med et field goal, så stillingen blev 7-3 efter knap otte minutters spil. Dog skulle der ikke gå længe før, at Copenhagen Towers igen fandt et hul i det nordjyske forsvar til Jacob Green, der kunne konvertere et langt play til sit andet touchdown i første quarter. Dette match-up ved Jacob Green var tydeligt at se, at Copenhagen Towers havde arbejdet på forud for semifinalen. Stillingen var derfor også 14-3 til hjemmeholdet fra Copenhagen Towers efter et underholdende første quarter.

Anden quarter startede hvor første sluttede. Rigelig med underholdning, hvor Anton Witmeur kunne fremvise kvalitet endnu engang. Det var dog Magnus Urth, der med et stort spil skulle få AaB 89ers tilbage i kampen med et langt spil op mod endzone. Endnu engang måtte AaB 89ers dog nøjes med et field goal, men alligevel en reducering til 14-6. Randall Schroeder og Copenhagen Towers slog dog endnu engang hurtigt tilbage, da kampens helt store spiller Jacob Green igen kunne gribe bolden og føre den ned af banen til 21-6 midt i anden quarter.

Et stort trickspil fra AaB 89ers og Magnus Urth kunne have bragt dem langt ned ad banen, men endte desværre med at blive kaldt tilbage, og så kunne Copenhagen Towers lave en interception på det kommende spil, der blot forværrede situationen for udeholdet, da Copenhagen Towers også omsatte dette til tre yderligere point med et vellykket field goal.

Endnu et fantastisk trickspil fra AaB 89ers’ Alexander Kronborg og Shelton Eppler bragte dog spænding tilbage i opgøret, da Shelton Eppler uheldigvis måtte komme ud over knap fem yard-linjen. AaB 89ers forsøgte sig endnu engang med et field goal, der desværre mislykkedes, hvorfor stillingen til pause var 24-6 til hjemmeholdet fra Copenhagen Towers.

AaB 89ers bevægede sig i starten af anden halvdel af kampe godt frem af banen. Det skulle også have givet pote, da AaB 89ers kom ned på fem yard-linjen. Dog endte det med en fumble, der gav Copenhagen Towers bolden dybt nede i egen zone. Ikke længe skulle der så gå før, at Randall Schroeder endnu engang kunne finde den sublime Jacob Green på et enormt spil, der fik publikum op af stolene på Gentofte Stadion, da stillingen nu var ændret til 31-6, og kampen midt i tredje quarter var definitivt lukket, da Jacob Green havde scoret samtlige 31 point for Copenhagen Towers. Værre blev det ved en interception nogle få plays senere, da bolden så igen var på Copenhagen Towers’ hænder.

Endnu en interception bragte dog lidt håb tilbage til nordjyderne. Endnu bedre blev det, da Thomas Zinck var helt fri i endzone, og kunne reducere til 31-13. Det lange kast skulle dog vise sig at bære pote endnu engang for Copenhagen Towers, da en dyb raket sendte MJ Williams ind i endzone til hans første touchdown i kampen og en ny stilling på 38-13. Dermed så det ud til at blive et langt fjerde quarter for AaB 89ers, hvis de skulle have muligheden for at vende dette rundt.

Dette skete dog heller ikke for AaB 89ers, der ellers fik pyntet på resultatet. Først var det en safety på Copenhagen Towers, og så var det dog MJ Williams, der på et trickspil kunne få Copenhagen Towers på 45-15. Dernæst var det Kasper Kaufmann og Jakob Michaelsen, der begge med et touchdown fik ændret kampens score til 45-29, hvilket også blev slutresultatet.

Dermed venter der et opgør mellem Søllerød Gold Diggers og Copenhagen Towers i Mermaid Bowl, der spilles d. 9. oktober.

Kampens slutresultat: Copenhagen Towers – AaB 89ers 45-29