Grafik: Copenhagen Towers

Lørdag bliver et brag af en kamp, når Helsinki Roosters kommer til Gentofte i finalen i gruppespillet.

Sidste år havde Copenhagen Towers det helt store fokus på succes i international fodbold, hvor holdet endelig fik succes, og sikrede sig titlen som mestre af Northern European Football League. I år er så året, hvor Copenhagen Towers skal følge op på den bedrift, og forsøge at forsvare titlen. Copenhagen Towers startede titelforsvaret ud med en sejr over svenske Stockholm Mean Machines med 28-25.

En kamp, som især fremviste Copenhagen Towers’ nye runningback Ashton Heards mange kvaliteter. Ashton Heard kunne se sig noteret for hele tre touchdowns i den første kamp i NEFL. Dog viste Stockholm Mean Machines tænder, og det danske mesterhold skulle helt hen i slutningen af anden halvleg før de genvandt kontrollen og føringen. Også Copenhagen Towers’ nye quarterback Danny Higgins viste gode takter i starten på titelforsvaret af NEFL.

Fin start på sæsonen, og tæt kamp i vente

Kampen mellem Helsinki Roosters og Copenhagen Towers bliver sæsonens første rigtige store test for hjemmeholdet. Copenhagen Towers startede sæsonen stærkt ud med en storsejr på 42-7 over Frederikssund Oaks efterfulgt af endnu en sejr mod Aarhus Tigers på 40-8.

Helsinki Roosters startede også deres første kamp i NEFL med en sejr over Stockholm Mean Machines i en super tæt kamp, som endte ud med en sejr på 21-19 til Helsinki Roosters.

Helsinki Roosters havde et godt off-season, hvor de fik oprustet og lagde deres fokus mod avancement til IFAF’s European Club Team Championship Game, som de kan nå med en sejr over Copenhagen Towers. Det finske storhold har bl.a. ændret Tony Koskinen fra center til guard, hvilket har forbedret holdets spil, samt gjort givet dem en del nye muligheder, hvilket også har skyldtes at flere spillere har steppet op til den nye sæson i 2019/2020.

IFAF’s European Club Team Competition er opdelt i divisioner. Den nordlige division med Copenhagen Towers, Stockholm Mean Machines og Helsinki Roosters. Den centrale division med danske Triangle Razorbacks, Badalona Dracs og Dacia Vienna Vikings. Vinderen af de to divisioner møder hinanden i en playoff kamp inden den afgørende mesterskabskamp om det eftertragtede IFAF’s European Club Team Championship.

Hvorvidt det bliver Copenhagen Towers eller Helsinki Roosters, som får den afgørende og vigtige plads videre, får vi svarene på lørdag eftermiddag.

Kom på stadion eller se med live på stream

Kampen spilles på Gentofte Sportspark på lørdag d. 11. maj 2019 med kampstart klokken 15.00.