Endnu en weekend står for døren og dermed også endnu et National Ligaopgør, når Aalborg 89ers tager turen til Gentofte, hvor Copenhagen Towers vil generobre førstepladsen i tabellen.

Akkurat som i de to forgangene spillerunder, er dette endnu et opgør, der kan vise sig, at have enorm betydning for slutspilsbilledet. Med en sejr, kan Towers spille sig op på førstepladsen, som giver direkte adgang til Mermaid Bowl. Taber de, overlader de den plads til Søllerød Gold Diggers inden sæsonens sidste spillerunde i næste uge.
For 89ers er kampen ligeså vigtig. Med en sejr, vil de sikre sig pladsen i semifinalen, som nr. 3. Med et nederlagt bibeholder de 3. pladsen, som de risikerer at miste i sidste spillerunde, hvor Triangle Razorbacks har mulighed for at skubbe dem ned på 4. pladsen.

Begge hold har været i aktion i én enkelt kamp efter sommerferien. Copenhagen Towers tabte deres opgør mod SGD med 21-13 i en kamp, hvor de havde meget svært ved at producere noget offensivt. Det var også først med 17 sekunder tilbage af kampen, at de fik sat de første point på tavlen.
89ers var på besøg i Vejle, hvor de vandt med hele 45-27 i en direkte duel om 3. pladsen.

Jeg tror ikke at de to hold som sådan tager så meget med fra de to kampe. Towers vil helt sikkert rejse sig og vise, at deres offensiv havde en dårlig dag og derfor vil de komme ud for at sætte en masse point på tavlen, når RB Anton Witmeur og WR-gruppen bestående af Jakob Green, MJ Williams og unge Martin Due sender den jyske defensiv på overarbejde. Samtidig spillede Towers også uden Mads Marquard, Philip Hargett og Magnus Bitsch, som alle formedes at være tilbage i aktion på lørdag.

De seneste indbyrdes opgør, har 89ers spillet godt med Towers, men er kørt trætte i takt med, at kampen er skredet frem. Det kunne også meget vel blive billedet af weekendens kamp, hvor Towers må påtage sig en klar favoritrolle, når de øjner muligheden for, at generobre førstepladsen i ligaen. 89ers har i deres fire første kampe tilladt minimum 27 point og to gange tilladt mere end 40 point. Det kan selvfølgelig vidne om, at de er blevet mere sammenspillet som sæsonen er skredet frem, men det er også en stor test for dem, når de danske mestre står på den anden sidelinje. Derfor tror jeg også, at det kommer hen til sidste spillerunde, før noget er afgjort i grundspillet.