Foto: Per Kronvold

Danmark skal søndag klokken 13.30 forsøge at spille sig til U19-EM på Vejle Atletik Stadion. Sverige er sidste udfordring på vejen mod EM. Både Sverige og Danmark vandt deres semifinaler komfortabelt, og der er en stor finale i vente!

Sikker svensk sejr i semifinalen

Sverige vandt deres semifinale mod Finland med de sikre cifre 12-0. Svenskerne så stærke ud, men deres reelle niveau var en smule svært at vurdere mod et ikke særligt oplagt finsk hold. RB Mardin Sarhangi imponerede det meste af Vejle Atletik Stadion med sin præstation fredag aften. Han fik bolden i hænderne adskillige gange, og formåede med sit lave tyngdepunkt at bryde flere taklinger, og løb for samlet 110 yards på 25 carries. De mange løb fra Sarhangi betød, at den svenske QB Jonathan Paul ikke for alvor fik bevist, hvad han kunne. For Paul personligt var kampen en blandet fornøjelse, der bød på blot fem completions på 16 forsøg med både en interception og et touchdown.

Unødig spænding for Danmark

Danmark var briterne overlegne i langt de fleste facetter af spillet, da de to hold mødtes i fredags. Angrebet, ledt af QB Lukas Tommy Nyborg Ravn, producerede konstant yards med velovervejede beslutninger fra blandt andet Nyborg Ravn og RB Mads Hyrsting. Hyrsting var en konstant trussel, og stod for et af kampens store højdepunkter med sit return i anden halvleg.

På trods af den spillemæssige dominans var forskellen på scoretavlen ikke særlig stor. Danmarks spil på både angreb og forsvar fungerede i størstedelen af kampen upåklageligt. Alligevel var der enkelte svipsere, og kampen kunne have ændret markant retning, hvis briterne havde fået en scoring ud af deres red zone-drive i starten af 2. halvleg. Svenskerne vil næppe være lige så ”flinke” ved danskerne, så der skal steppes op i dele af spillet, hvis danskerne skal til EM.

EM i sigte

En af nøglerne for Danmark må være at stoppe den eksplosive Sarhangi. En anden nøgle er, at danskerne skal være endnu mere koncentrerede, end de var mod Storbritannien. Og så skal angrebet fungere, som det gjorde mod briterne. Formår Danmark at holde Sarhangi i kort snor, at være lige så produktive på angrebet og samtidig være endnu mere koncentrerede på forsvaret, så er chancerne for en dansk EM-plads i den grad tilstede.

Vinderen kvalificerer sig til EM i Dresden, der starter d. 25. juni. Her venter Tyskland og Østrig allerede, og den fjerde og sidste deltager skal findes ved en kvalifikationsturnering i Frankrig. Finalen i Frankrig spilles også søndag.

Vi ønsker det danske landshold held og lykke, og glæder os til kampen i morgen! Hvis ikke at du har tid til at komme forbi Vejle stadion, vil kampen blive streamet her: http://livestream.com/accounts/12981519/events/4034120

Live stats play-by-play Finland vs. GB

http://www.daff.dk/nat_league/Fin-GB

Live stats play-by-play Danmark vs. Sverige

http://www.daff.dk/nat_league/Den-Swe