Af Mikkel Overgaard Pedersen

Gentofte Stadion var rammen da Danmarks landshold i amerikansk fodbold hjemme tog imod Holland i en yderst vigtig kvalifikationskamp som endte med en sejr til Danmark med cifrene 22-19.

1. quarter

Hæsblæsende start, hvor danskerne lige skulle spilles varme og begge hold var lidt passive og ramt af nogle flag. Danmark fik dog ført bolden godt af banen og et par gode spil af Lasse Lykke og Phillip Tue førte bolden ned tæt på endzone. Selvsamme Philip Tue havde en kæmpe chance for at bringe Danmark foran tidligt i kampen, men endte med et incomplete pass. Dermed stadig inden scoringer efter den første halvdel af første quarter.

Godt spil af Hollands offensive linje sluttede andet quarter, hvor dog Danmark fik en kæmpe chance for interception, men denne turnover bliver dog ikke en realitet. Dog tvinger det danske forsvar Holland ud i et punt. Herefter laver Philip Tue igen et enormt spil, hvor Alexander Kronborg med et trickplay sender Danmark dybt ned af banen. Dette play sender Danmark ned i endzone og når akkurat en føring inden pausen. Også de to ekstrapoint løbes ind af Søren Bakbøl med stillingen 8-0 til slut i første quarter.

2. quarter

Holland kommer godt fra start i anden quarter, hvor de hurtigt får sat point på tavlen og bringer sig tilbage til en stilling på 8-7 efter blot ét minut af anden quarter. Dog skulle et kæmpe spil af Mads Marquard sikre en safety på den hollandske offensive linje. Herefter bølger kamoen meget frem og tilbage og Alexander Kronborg havde flere gode muligheder for at finde en reciever i endzone, hvor han flere gange går efter det dybe kast, dog uden held.

Dog når Danmark endnu et touchdown inden pausen, da Thomas Zinck løber sig fri og får en god bold fra Alexander Kronborgs arm. Et misset forsøg på at få to ekstrapoint for danskerne ender dog derfor med at Danmark kan gå til pause med en føring på  16-7-

3. quarter

Endnu et quarter starter for fulde udblæsning, hvor der kommer lidt mere gang i tingene end der var i de første to quarters. Dog må Danmarks Søren Bakbøl udgå med en skade tidligt i tredje quarter, hvor de vælger at spare ham til næste kamp mod Finland og dermed ikke bringer ham i spil mere i kampen. I flere glimt ses det, hvor god Lasse Lykke er til at skaffe yards, da han holder gang i en del danske plays. Også Philip Tue fik endnu en god chance for at sætte point på tavlen, da han griber bolden i endzone, dog med højrefoden på den forkerte side af linjen. Dernæst er Lasse Lykke igen på spil, hvor han først laver et kæmpe hit og dernæst løber omkring 60 yards til et dansk touchdown.

Hernæst må også Alexander Kronborg udgå med en let skade i skulderen. Hans afløser Joakim Falk kaster kort efter en interception til den hollandske spiller Maxwell Alabison. Dette bliver også startsskuddet på Hollands forsøg på et comeback.

4. quarter

Fjerde quarter starter ud med et hollandsk hold, der jagter et comeback. Bl.a. Sam Haan viser god kvalitet og griber nogle gode bolde ned af banen fra quarterback Tom van Duin. Sidstenævnte, Tom van Duin, tager tidligt i fjerde quarter sagerne i egne hænder og løber bolden ind til touchdown og en ny stilling på 22-13. Et forsøg på to ekstrapoint bliver dog fint afværget af danskeren Jakob Bækgaard. Efter udskiftningen af Alexander Kronborg og nogle af de faste spillere på de offensive linje er det dog tydeligt at se, at spillet ikke fungere på samme måde som tidligere i kampen.

Samtidig med dette stikker hollænderne bolden mere og mere til den hurtige Mani Blijd. Dette udmunder også i et touchdown til Holland, hvor Asneil Wehlerman griber Mai Blijds korte kast og dermed bringer spændingen tilbage i kampen og nærmer sig det fornødne comeback. Dog bliver Lasse Lykke ved med at imponere og han skaber en ny første down, der får klokken til at løbe. Dog bliver Danmark ved med at give bolden til Lasse Lykke, der ikke kan finde de nødvendige yards. Dermed får hollænderne bolden tilbage på deres hænder med knap et minut tilbage på klokken.

Det danske forsvar står dog godt fast og viser kvalitet til sidst i kampen. Dermed lykkedes det ikke for hollænderne at lave comebacket. Dermed vinder Danmark den første ud af to gruppekampe ved EM-kvalifikationen mod Holland med 22-19.

Kampens slutresultat: Danmark – Holland  22-19

1. quarter
Danmark – Holland 8-0 (Kasper Eriksen – 2pt. attempt good)

2. quarter
Danmark – Holland 8-7 (Ashneil Wehlerman PAT good)
Danmark – Holland 10-7 (Mads Marquard – Safety)
Danmark – Holland 16-7 (Thomas Zinck – 2 pt. attempt no good)

3. quarter
Danmark – Holland 22-13 (Lasse Lykke – 2 pt. attempt no good)

4. quarter
Danmark – Holland 22-13 (Tom van Duin – 2 pt. attempt no good)
Danmark – Holland 22-19 (Ashneil Weilerman – Field goal no good)