Foto: Per Kronvold

Det er ikke lang tid siden, at football-Danmark kunne juble over det unge landsholds store bedrift i Vejle. Her lykkedes det U19-landsholdet at vinde EM-kvalifikationsturneringen efter en finalesejr over Sverige, og nu venter belønningen. EM spilles på Heinz-Steyer Stadion i Dresden fra den 25. til 27. juni. Udover Danmark deltager Tyskland, Frankrig og Østrig.

Tyskland deltager i kraft af deres værtskab, Frankrig vandt den anden kvalifikationsturnering, og Østrig er forsvarende mestre. Tyskland møder Frankrig i den ene af de to semifinaler. Det betyder, at Danmark i den anden semifinale skal på noget af en opgave mod de forsvarende mestre, Østrig.

Landstræner Lars Carlsen udtaler inden dagens kamp: “Vi har lagt en plan for at vinde kampen. Drengene ser gode ud, og jeg tror, at vi kan spille en god kamp. Forberedelsen har været helt efter bogen. Det må forventes, at østrigerne er favoritter, da de er forsvarende mestre, men jeg forventer, at vi kan spille op med dem. Det værste af nerverne skal rystes af hurtigst muligt, og så tror jeg på, at vi får en rigtig god kamp”.

Østrig spås som favoritter, men mon ikke danskerne kan give dem kamp til stregen? Kampen sparkes i gang klokken 14.00, og kan livestreames her fra 13.45. Har du ikke mulighed for at følge med på livestream, kan du i stedet følge DAFF på Twitter (@DAFForbund), hvor scoren vil blive opdateret.

Skulle Danmark levere overraskelsen og slå Østrig, venter finalen naturligvis. Den spilles på lørdag klokken 17.00. Taber Danmark derimod, spiller de kampen om bronze klokken 14.00. Begge kampe på lørdag kan også streames.

Vi glæder os til at følge kampene, og ønsker det danske U19-landshold held og lykke i forsøget på at erobre Europamesterskabet!